Yrittäjyys

”Halusin pätkätöiden sijaan jotain pysyvää” Yhä useampi yksinyrittäjä liittyy työosuuskuntaan
Oululainen Pirjo Lempeä perusti 11 vuotta sitten työosuuskunta Warian, koska kaipasi yhdessä tekemistä ja riskitöntä yrittämistä.
Kuusesta jäätelöön – Neulaset tuovat metsän makuja herkutteluun
Moni iltasatujen lukija tietää, että muumit syövät kuusenneulasia ennen vetäytymistä talviunille. Nyt sadut ovat tulleet osittain todeksi, ja neulaset maistuvat jäätelössä.
”En tiedä vieläkään, mistä kaikesta äiti luopui minun hyväkseni”
Kata Salaspuron äidin kuntosaliyritys meni konkurssiin 1990-luvulla. Kokemus lamasta vaikuttaa yhä siihen, miten Salaspuro suhtautuu rahaan.
Tekoäly leikkaa lämmityskuluja Järvenpäässä
Järvenpään Mestariasuntojen kaukolämpötaloissa lämmityskulut ovat laskeneet vuodessa keskimäärin 80 euroa asuntoa kohden. Tekoäly ennakoi sään vaihtelut ja lämpimän veden kulutushuiput. Se myös...
Kolmannen polven yrittäjän veri veti katsastusalalle
Kangasniemeläisen Pasi Lahikaisen mukaan kilpailijalla pitää mennä paremmin kuin itsellä. Sen hän on oppinut laajentaessaan Tähti Katsastus Oy:n viidessä vuodessa neljälle paikkakunnalle.
Viljatila Suomessa ja Virossa – Isäntä kertoo, miten kahden maan maatilan arki yhdistetään
Neljä vuotta sitten viljatilan isäntä Juha Rauva lähti osakkaaksi virolaiseen viljayhtymään. Hän johtaa etämaatilaa Suomesta käsin ja soittelee Viroon päivittäin.
Kokeneet johtajat kertovat: Mitä työnantajuus vaatii yrittäjältä?
Anttellin toimitusjohtaja Tomi Lantto ja Psyconin aluejohtaja Paula Holtari kannustavat yrittäjiä luottamaan työntekijöihin.
Yrittäjä, kuinka tarkkaan seuraat käyttöpääomaa?
Liian harva pk-yrittäjä seuraa yrityksensä käyttöpääomaa tarkasti. Pelkkä numeroiden tuijottaminen ei riitä, vaan on arvioitava toimialaa, kilpailevia yrityksiä ja riskejä.
Kesäyrittäjä on oman itsensä herra ‒ ilmiön suosio kasvaa
Mistä on Akselin, Miian, Saran, Roopen, Juhon ja Henrin kesä tehty? Uuden oppimisesta, jännityksestä ja yrittämisestä nyt ainakin. Heidän tapaansa yhä useampi nuori työllistää itse itsensä kesällä....
Myyntityö vaihtui hunajabisnekseen
Kahtena viime vuonna kotimaisen hunajan sato on jäänyt tavallista pienemmäksi, ja hunajavarastot ovat huvenneet. Mehiläistarhaajat toivovat kuluvan kesän tuovan käänteen. Ala vetää myös uusia...
Arki ei ole kaikille samanlainen - 35 prosentilla yrittäjistä jaksaminen on koetuksella
Osa yrittäjistä menestyy verkostoitumalla, osa kaipaisi enemmän tukea yrittäjyyden haasteisiin. OPn teettämä tutkimus löysi neljä selvästi toisistaan erottuvaa yrittäjäprofiilia.
Yhteisöllisillä työtiloilla on nyt vetovoimaa
Monet yksinyrittäjät ja freelancerit haluavat osaksi työyhteisöä. Porvooseen on perustettu kaupungin ensimmäinen yhteisöllinen työtila, joka panostaa verkostoitumiseen. Helsinki Hacklab edustaa...
Kenguru loikkii Pöytyällä, kameli kannustaa hiihtäjiä ladun varressa Lapissa ‒ Kotieläinpihat kilpailevat eksoottisista lemmikeistä
Satu Korpialho, Miriikka Areva ja Anssi Kuikka ovat ajautuneet kukin tavallaan pyörittämään kotieläinpihoja ja -puistoja. Lajivalintoja ohjaavat omat mieltymykset. Toisaalta niillä haetaan myös...
Yrittäminen on maahanmuuttajalle hyvä vaihtoehto
Suomen kielen taito on maahanmuuttajan tärkein väline työelämässä. Ilman sitä ei pärjää, vahvistavat yrittäjät Monika Põldkivi ja Ibrahim Khalil.