Mikä Slush on ja miksi sinun pitäisi kiinnostua siitä?

Startup-taivas Slush on yksi Suomen suurimmista tapahtumista. Vuonna 2008 alkunsa saanut Slush on kasvanut 250 osallistujan kokoontumisesta vajaan 20 000 ihmisen massatapahtumaksi, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti.

Viime vuonna paikalla oli yli 2000 startup-yritystä 120 maasta ja puhujina toimivat kansainväliset superjulkkikset. Paikalla on nykyään myös liuta pääomasijoittajia, jotka etsivät rahoilleen sijoituskohdetta.

– Lähtökohtaisesti Slush on tapahtuma yrittäjille ja sijoittajille. Tavoitteena on luoda maailmanluokan tapahtuma, jossa on tapaamisten lisäksi paljon ohjelmaa, kertoo Slushin ohjelmavastaava Andreas Saari.

Slushin merkityksen ymmärtävät start-up -yrittäjät ja rahoittajat, mutta onko tuulipukukansalle tarjolla mitään?

– Ohjelmien kautta halutaan innostaa myös startup-maailman ulkopuolella olevia ihmisiä. Samalla koitamme saada heidät syttymään yrittäjyydestä.

Yrittäjyys on varmasti avainasemassa kun pohditaan työelämän tulevaisuutta. Perinteiset työmuodot hiipuvat ja tulevaisuudessa yrittäjyys saattaa olla entistä useamman tapa tehdä töitä. Samoin perinteisten alojen tilalle tulee uusia, joihin kannattaa tutustua etulinjassa.

Tänä vuonna Slush pidetään marras-joulukuun vaihteessa (30.11.-1.12.) Helsingin Messukeskuksessa. Paikalla on tuhansia kasvuyrityksiä ja yksi tapahtuman pääpuhujista on USA:n entinen varapresidentti Al Gore, joka toimii tätä nykyä tiiviisti ilmastonmuutoksen ehkäisyn parissa.

Kymmenien nimekkäiden puhujien joukkoon lukeutuvat myös Supercellin Ilkka Paananen, Samsungin Young Sohn, sekä Skypen ja Kazaan kehittäjä Jaan Tallin. Ja nähdäänpä lauteilla myös entinen F1-kuski Mika Häkkinen, joka kertoo menestymisestä paineiden alla.

Data, terveysteknologia ja tekoäly ovat seuraavat isot jutut

Tänä vuonna tapahtumassa näkyy neljä teemaa, joiden ympäriltä esillä on lukuisia startup-yrityksiä. Tekoäly, terveysteknologia, data ja analytiikka ja lohkoketjut.

– Sieltä ne seuraavat suuret tarinat tulevat varmasti löytymään, veikkaa Saari.

Vajaassa kymmenessä vuodessa Slushista on kehittynyt yksi maailma tunnetuimmista startup-tapahtumista. Siellä uudet innovaatiot ja raha kohtaavat toisensa. Startupien joukossa saattaa odotella vuoroaan seuraava Google, Apple tai Supercell.

– Viime vuonna Helsingissä tapasivat esimerkiksi lihakorviketta tekevä Memphis Meats, joka sai slushin kautta 17 miljoonan rahoituksen tuotteelleen. Rahoittajajoukosta löytyvät mm. Richard Branson ja Bill Gates.

Mikäli startup-kekkerien liput ovat jääneet lunastamatta, on ympäri Helsinkiä tarjolla kymmeniä sivutapahtumia. Sivutapahtumissa on luentoja, workshopeja ja pitchaustilaisuuksia, joista voi ansaita paikkansa päätapahtuman pitchauskisaan. Tapahtumien joukosta löytyy myös kävelykierros Helsingin keskustassa.

Tuoreimmat
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizza oli ensimmäinen laadukkaan pikaruuan eli fast casual -alan yritys, joka listautui Helsingin pörssiin. Toimitusjohtaja ja pankin edustaja kertovat, miten listautumisprosessi sujui.
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Finanssiala on ollut viime ajat voimakkaan muutoksen kourissa. Digitalisaatio, lisääntynyt sääntely ja uudet palveluntarjoajat ovat muuttaneet toimialaa voimakkaasti. Useiden asiantuntija-arvioiden...
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Jos haluat haistella pääsiäisenä kevättuulia jossain muualla kuin kotimaassa, kannattaa toimia nopeasti. Näihin kohteisiin saat vielä kohtuuhintaiset lennot ja majoituksen kuumimpaan sesonkiaikaan.
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Vielä voi nauttia lumisista päivistä, sillä pakkanen paukkuu yhä lähipäivinä.

OP sosiaalisessa mediassa