Iskikö syysflunssa? Helpota oloa kotikonstein

Viisi luonnollista keinoa lääkitä flunssaa ja tukkoista oloa.

1. Lämmin juotava

Lämpimästä juomasta tai keitosta nouseva höyry avaa tukkoista nenää, ja kuuma neste rauhoittaa kurkkua. Runsas nesteytys myös ohentaa limaa ja saa sen irtoamaan helpommin.

2. Piparjuuri

Irrota limaa hengitysteistä kurlaamalla piparjuurella. Lisää raastettua piparjuurta ja hunajaa lasilliseen vettä ja kurlaa sillä nieluasi.

3. Suolavesi

Kurkun kurlaaminen suolavedellä kostuttaa kurkkua ja helpottaa kurkkukipua. Lisää lämpimään veteen teelusikallinen suolaa ja kurlaa sillä neljä kertaa päivässä.

Nuha, tukkoisuus ja poskiontelovaivat puolestaan helpottuvat, kun huuhtelet nenän nenäkannulla. Sopiva suolaliuos syntyy puolesta litrasta kädenlämpöistä vettä ja noin teelusikallisesta hienoa, jodioimatonta merisuolaa. Kannun saa apteekista, ja sille on monessa taloudessa käyttöä myös allergia-aikana.

4. Nenäteippi

Helpota tukkoista nenää apteekissa myytävällä nenäteipillä. Nenän päälle liimattava teippi aukaisee nenän hengitysteitä ja helpottaa hengittämistä. Vaikutus: saat nukuttua paremmin.

5. Lepo

Vedä peitto korville ja lepää kunnolla. Näin elimistösi käyttää energiansa flunssan nujertamiseen, ja paranet nopeammin kuin puolikuntoisena kotona tai töissä rehkien.

Tuoreimmat
Yrittäjä, muista höllentää tahtia: lue työterveyspsykologin ohjeet lomailuun
Yrittäjä, muista höllentää tahtia: lue työterveyspsykologin ohjeet lomailuun
Lomailu on hyvinvoinnin ja työssä jaksamisen kannalta tärkeää kaikille. Jos pitkän kesäloman pitäminen tuntuu mahdottomalta, jo lyhyet lomapätkät ja töiden jaksottaminen tuovat kaivattua palautumista.
Unelmana lehmät
Unelmana lehmät
Tällä viikolla yksi isoista unelmistani toteutuu, kun emolehmät saapuvat tilallemme. Vajaa kymmenen vuotta sitten siat lähtivät ja tilamme muuttui kasvinviljelytilaksi. Silloin vanhat sikalat...
Kotoa pois muuttava nuori: ota haltuusi oman talouden selviytymispakkaus
Kotoa pois muuttava nuori: ota haltuusi oman talouden selviytymispakkaus
Kuinka monta pankkikorttia tarvitsen? Perustaisinko tyttö- tai poikaystävän kanssa yhteisen tilin? Onko kotivakuutus pakollinen? Millainen matkavakuutus on hyvä? Ota haltuusi tämä tietopaketti...
Älä heitä tölkkejä luontoon – Vahingot voivat olla tuhoisat
Älä heitä tölkkejä luontoon – Vahingot voivat olla tuhoisat
Pellolle heitetty metallitölkki on naudoille hengenvaarallinen uhka. Nuoren Macy-lehmän kohtalo on vältettävissä viemällä roskat niille kuuluviin paikkoihin.

OP sosiaalisessa mediassa