Joulukalenteri lapselle – millainen ja millä hinnalla?

Olihan joulukalentereissa jo jotain valinnanvaraa omassakin lapsuudessa. Mutta suurimmasta osasta tavarakalentereista tuli sitä sun tätä, lähinnä pieniä tavaroita, joilla ei ollut oikein mitään funktiota. Kalenterien suklaat taas olivat lähinnä suklaata muistuttavaa massaa. Parasta hinta-laatu-suhdetta taisivat tarjota tarrakalenterit.

Nyt on valinnanvaraa! Tarvitaan vain päätös siitä, paljonko kalenterista on valmis maksamaan sekä varmuus, että osaa tehdä valinnan, joka ei kaduta lasta joulukuun ensimmäisen viikon jälkeen.

Ensimmäinen päätös siis: paljonko olet valmis maksamaan lasten joulukalenterista? Lelukalentereiden valikoima on nykyään valtava, isolla osalla suosituista lelumerkeistä on oma kalenterinsa. Näiden hinnat pyörivät 20-30 euron välillä. Makeiskalentereiden hinnat ovat muutamasta eurosta noin 15 euroon. Kuvakalenteri irtoaa parilla eurolla ja esimerkiksi osa yrityksistä jakaa niitä ilmaiseksikin. Tässä kohtaa voi myös miettiä, että haluaako antaa rahansa kaupalliselle toimijalle vai johonkin hyvään tarkoitukseen, esimerkiksi urheiluseuralle tai partiolaisille?

Toinen päätös on se tiukin, sen oikean kalenterin valitseminen. Kuvia, suklaata, karkkia vai tavaraa? Isompien lelumerkkien kalentereiden hyvä puoli on se, että luukkujen takaa ilmestyvät tavarat ovat ihan käypiä leluina ja ne voidaan yhdistää mukaan jo olemassa oleviin leluihin.

Uutuutena on myös tullut pienille ja vähän isommillekin tarkoitetut kosmetiikkapuolen kalenterit. Niistä löytyy koruja, hiustarvikkeita tai meikkejä.

Suklaakalenterit ovat laajentuneet viime vuosina karkkikalentereiksi. Makeiskalenterien huonona puolena voidaan ehkä pitää joka aamuista/päiväistä sokeriannosta. Paitsi jos on kärsivällinen lapsi, joka säästää kalenterin annit karkkipäiväksi ja nauttii silloin viikon annoksen kerrallaan. Näissä kalentereissa on onneksi maku kehittynyt huimasti sitten 80-luvun!

Monen jouluperinteisiin kuuluu myös tavallinen kuvakalenteri. Ja sellainen sopii varmasti parhaiten perheen pienimmille ja vanhemmille. Postilaatikosta löytyikin eilen jo Punaisen Ristin kuvakalenteri.

Vielä yhtenä vaihtoehtona on itsetehty kalenteri, jonka luukkuihin voi valita mitä ikinä keksiikään. Tämä kalenteri ei sovellu ihan kaikille, sillä se vaatii suunnitelmallisuutta, viitseliäisyyttä ja hyvää muistia, muuten saattaa useampana aamuna avautua tyhjä luukku tai löytyä samalle viikolle viidennen kerran lakupötkö. Kalenteri saattaa myös tuoda lisästressiä joulun odotukseen.

Pikkulapsiperheessä homma ei lopu kalenterin hankkimiseen. Joulukuun ensimmäisenä päivänä yritetään perheen pienimmille opettaa vielä luukkujen yksi kerrallaan avaamisen idea ja tärkeys. Muuten viimeistään aattona tulee itkupotkuraivari, kun kaikki luukut on avattu ja sisarukset avaavat aamulla vielä sen viimeisen, suurimman luukun.

Onneksi tv:stä tulee joka joulu Joulukalenteri, jonka osia ei voi katoa etukäteen ja on varmasti osalle melkein yhtä odotettu asia, kuin joka aamuinen luukun avaus.

Tuoreimmat
Onko kotisi arvoasunto – nyt niitä kysytään
Onko kotisi arvoasunto – nyt niitä kysytään
Täyttääkö kotisi arvoasunnon kriteerit? Tällä hetkellä arvoasunnot käyvät hyvin kaupaksi. Kiinteistönvälittäjät kertovat, millainen arvoasunto kiinnostaa eniten.
Hiljainen heinäkuu yllättää usein yrittäjän: mitä tehdä, jos tilaukset lakkaavat?
Hiljainen heinäkuu yllättää usein yrittäjän: mitä tehdä, jos tilaukset lakkaavat?
Monet yrittäjät oppivat kassavirran tasapainottamisen tärkeyden kantapään kautta. Kassavajeen torjumiseen löytyy keinoja, mutta asiantuntijan tärkein vinkki yrittäjälle on tämä: lomaile silloin kun...
Viiden vai kolmen tähden rahasto? Mitä Morningstar-tähdet kertovat rahaston menestyksestä?
Viiden vai kolmen tähden rahasto? Mitä Morningstar-tähdet kertovat rahaston menestyksestä?
Tarjolla olevien sijoitusinstrumenttivaihtoehtojen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti parin vuosikymmenen aikana. Erityisesti sijoitusrahastojen suosio on ollut vahvaa niin piensijoittajien kuin...
Tapaa OP Helsinki kesän tapahtumissa
Tapaa OP Helsinki kesän tapahtumissa
OP Helsingin kumppanitapahtumiin kuuluvat viime vuoden tapaan kaupunkikulttuuri- ja musiikkifestivaali Flow Festival, junioripelaajien jalkapalloturnaus Helsinki Cup ja tubettajatapahtuma Tubecon.

OP sosiaalisessa mediassa