Nenäpäivä sai Euroopan ensimmäisen lahjoitusbotin Facebookiin

Nenäpäivä valjastaa ensimmäisinä Euroopassa chatbotit tekemään hyväntekeväisyyttä. OPn ja Nenäpäivän yhteistyönä kehitetty Nenäbotti kerää juuri käynnistyneessä Nenäpäivä-kampanjassa lahjoituksia lapsille Facebookissa.

Chatbotit tekevät tällä hetkellä vahvasti tuloaan maksamiseen ja asiakaspalveluun. Chatbot ”keskusteleva tietokoneohjelma”, jonka keskustelu käyttäjän kanssa voi perustua hyvin yksinkertaiseen avainsanojen tunnistamiseen tai sitten monimutkaisempaan kielelliseen analyysiin. Chatbot palvelee vuorokauden ympäri ja pystyy hyvin ”opetettuna” auttamaan monipuolisesti erilaisissa ongelmatilanteissa.

OP on tuonut aiemmin Kotipizzan kanssa yhteistyössä markkinoilla KotiBotin, jonka avulla voi tilata itselleen Kotipizzaa Facebook Messengerin kautta. OP on kokeillut kesän aikana Pivo-maksuja hyväntekeväisyysyhteyksissä ja nyt toteutettu Nenäbotti yhdistää chatbotin ja lahjoituksen tekemisen tiettävästi ensimmäistä Euroopassa. Yhdysvalloissa Charity-chatbot on auttanut Etiopian vesikriisin auttamisessa.

Näin Nenäbotti toimii

Näin kokeilet Nenäpäivän lahjoitusbottia

  1. Mene Facebookissa Nenäpäivän sivuille ja/tai aloita keskustelu Nenäpäivän kanssa Messengerissä
  2. NenäBotti ehdottaa sinulle sopivaa lahjoitussummaa
  3. Voit tehdä lahjoituksen Pivolla ja Siirrolla mobiilissa tai korttimaksulla
  4. Lahjoituksen tehtyäsi saat kiitoksena lahjoituksesta uuden nenän käyttöösi

Käteisrahan käytön väheneminen muuttaa lahjoitusten keräämistä

Käteisen käyttö vähenee Suomessa tasaisesti ja yhä harvemmassa lompakossa on mukana rahaa lahjoitusten tekoa varten. Tästä syystä Nenäpäivä tarjoaa perinteisen lipaskeräyksen rinnalle yhdessä Pivo Kassan kanssa mahdollisuuden ottaa vastaan lahjoituksia katukeräyksessä myös kortilla.

Korttilahjoitusta kokeillaan valikoiduissa katukeräyskohteissa ja se pyritään tuomaan valtakunnallisesti käyttöön seuraavana vuonna.

Nenäpäivä-kampanja on käynnissä 26.10.-19.11. ja kaikkiin lahjoitustapoihin sekä Nenäpäivän ohjemaan voi tutustua osoitteessa nenäpäivä.fi.

Tuoreimmat
Iso ketju jäi toiseksi ‒ franchaising-yrittäjyys vaihtui omaan myymälään
Kymmenen vuotta Musti ja Mirri -ketjussa franchising-yrittäjänä vakuutti Maarit Karhu-Teiskosen siitä, että yrittäjyys on hänen juttunsa. Lopulta hänestä tuli kuitenkin yksityisyrittäjä.
Mitä pakkaat jääkiekon nuorten MM-kisoihin mukaan, Miro Heiskanen?
Jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan 26.12.2017-6.1.2018 Yhdysvaltojen Buffalossa. Nuoret Leijonat starttasivat MM-leirityksen Vallilassa OPn tiloissa 15.12. Yksi joukkueen jäsenistä on Miro...
Miten saada rahaa?
Google listasi juuri trendaavimmat hakunsa vuodelta 2017. Henkilökategoriassa voiton vei edesmennyt presidentti Mauno Koivisto, mutta kiinnostavimmat asiat löytyivät hakukoneelta kysytyistä...
Korkoa korolle -ilmiö: tunnetko jo automaatin, joka moninkertaistaa säästösi?
Oletpa kaksi-, kolme- tai nelikymppinen, ehdit vielä kartuttaa muhkean säästöpotin, kun annat korkoa korolle -ilmiön tehdä työn. Asiantuntija kertoo, miten onnistut.

OP sosiaalisessa mediassa