14 varmaa lahjaideaa ystävänpäiväksi – näissä et voi epäonnistua

Unohda kalliit korut, kiusalliset treffit ja sydämen muotoiset suklaat. Anna lahjaksi aikaa tai pieniä tekoja.

Ystävälle

 • Houkuttele joukko ystäviäsi kokeilemaan uutta lajia. Lähtekää yhdessä trampoliinipuistoon, kokeilkaa seinäkiipeilyä, menkää mukaan lavatansseihin, pelatkaa biljardia tai käykää luistelemassa.
 • Pidätkö siitä, että tupa on täynnä vieraita? Ilahduta ystäviäsi pitämällä illanistujaiset ja pyydä heitä ottamaan uusia tuttavuuksia mukaansa. Parhaassa tapauksessa löydätte uusia ystäviä illan aikana.
 • Vie sushia, pullaa, kahvia tai salmiakkia vauvansa kanssa kotona olevalle äidille. Pieni herkkuhetki arjen ruuhkaisimpien hetkien keskellä piristää varmasti.
 • Laita ystäväsi lempikarkkeja lasiseen purkkiin ja mukaan pieniä lappuja, joihin on kirjoitettu yhteisiä muistoja. Saa taatusti hymyn kasvoille!

Puolisolle

 • Leikkokukat ilahduttavat aina ja perinteisen ruusun rinnalta löytyy monta vaihtoehtoa.
 • Yhteiskuva vuosien takaa, tai vaikka eiliseltä, lämmittää kummasti mieltä. Kuvan voi lähettää myös sähköisenä kesken työpäivän.
 • Aamupala sänkyyn. Arkena et ehkä lähde töihin samaan aikaan puolisosi kanssa – siksi myös valmiiksi keitetty kahvi termoskannussa ja sämpylä jääkaapissa ovat kaunis ajatus.
 • Illaksi pullo hyvää viiniä, sekä herkullisia juustoja kylkeen – taatusti kelpaa ja valmistelu ei vie kummankaan aikaa.
 • Aina et muista sanoa ääneen, kuinka paljon puolisossasi on hyviä puolia. Kokoa ajatuksiasi yhteen ja jätä pieniä lappuja sinne, mistä tiedät hänen ne löytävän: kahvinkeittimen viereen, vessan peiliin, talvitakin taskuun ja avainkaappiin.

Tuttavalle tai naapurille

 • Jos olet hyvä leipomaan vaikka leipää, tee isompi erä ja jaa leipiä ystävillesi. Kuka voisi vastustaa tuoreen leivän tuoksua? Tai kuivatitko sieniä syksyllä? Kauniissa pussissa tai rasiassa viedyt ruoat kelpaavat jokaiselle.
 • Keitä töissä kahvit työkavereillesi ja kata kupit valmiiksi. Yhteinen tauko on tervetullut.
 • Naapurille voit viedä tuliaisina lintulaudalle sopivia koristeita. Sulata kookosrasvaa ja lisää siemeniä, anna niiden lopuksi jähmettyä kovaksi.
 • Käy tapaamassa isoäitiäsi, naapurin ikäihmistä, yksinäistä setää tai pappaasi. Yksin asuvat ikäihmiset kaipaavat seuraa ja kuuntelukaveria.

Lemmikille

 • Ihmisen paras ystävä ansaitsee myös lisähemmottelua. Tee lemmikillesi erityinen herkku, tai laita ruokakuppiin sen suosikkiruokaa. Käy pitkällä lenkillä koirasi kanssa, tai leiki kissasi ehdoilla hetken.
Tuoreimmat
Jaana Komscha-Härkönen: "Tiimiä voi motivoida pienillä arjen teoilla"
Jaana Komscha-Härkönen: "Tiimiä voi motivoida pienillä arjen teoilla"
Hobby Agency -yritystään luotsaava Jaana Komscha-Härkönen tietää, miten tekijöitä kannustetaan ja motivoidaan.
Luminen luonto kutsuu hiihtäjiä ja moottorikelkkailijoita – missä on lupa liikkua?
Luminen luonto kutsuu hiihtäjiä ja moottorikelkkailijoita – missä on lupa liikkua?
Varsinkin moottorikelkkailijan on suunniteltava reittinsä huolella. Hiihtäminen kuuluu puolestaan jokamiehenoikeuksiin, ja liikkuminen on vapaampaa.
Lentopalloa täydellä tunteella
Lentopalloa täydellä tunteella
Kuopiolaisen lentopalloseuran Puijo Wolleyn naisten edustus pelaa täydellä tunteella naisten 1-sarjassa.
Omistaja-asiakas päättää ja vaikuttaa
Omistaja-asiakas päättää ja vaikuttaa
OP Pohjois-Savo on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni periaate. Siksi on tärkeää, että omistaja-asiakkaiden ääni kuuluu pankin toiminnassa. Ylin päätösvalta on...

OP sosiaalisessa mediassa