Ihmiset

Suunnittele työuran jälkeinen elämäsi – lue eläköitymisvalmentajan vinkit
Piilaakso ei ole vain nuoria startup-yrittäjiä. Teknologialaaksoa rakentamassa olleet ovat nyt eläkeläisiä, jotka toteuttavat unelmiaan ja tekevät asioita, mihin työelämässä ei ollut aikaa. Kaiken...
Pikavauhdilla yrityksen huipulle ‒ ensietappina toimitusjohtajuus
Suomen Kovabetoni Oy:n toimitusjohtaja Marjet Mäkinen aloitti tehtävässään 26-vuotiaana. Kolme vuotta myöhemmin hän johtaa yli 20-vuotiasta perheyritystä raudanlujalla varmuudella.
Tässä ovat joulun hittilahjat: osta ennen kuin ne viedään käsistä
Tänä vuonna joulupakettiin kääritään paljon Suomi 100 -teemaisia lahjoja. Myös perinteiset pelikonsolit, pyyhkeet ja partakoneet pitävät pintansa. Lautapelit, lakanat ja Littlest Pet Shopit ovat...
Osuustoiminta on pitänyt pintansa maailman myllerryksessä
Uskoisitko? Arvot, joiden varaan osuustoiminta perustettiin 1800-luvulla, ovat yhä ajankohtaisia tänäkin päivänä. Muuttuvassa maailmassa yhteisöllisyys on saanut vahvan aseman.
Sami Hedberg: Tässäkin olen kuunnellut isääni
Sami Hedbergille raha on ennen muuta väline, jolla hän huolehtii läheisistään. Siinä hän on tullut isäänsä.
”Jokainen vuosi lisää on yksi vähemmän isänä”
Kun yksin elävä mies haluaisi tulla isäksi, keinot ovat vähissä. Miika Laakso haluaa uskoa, että haave lapsesta toteutuu vielä.
Identiteettivarkaus piinasi Mikkoa viisi vuotta: ”Sain kymppitonnin laskut ja osoitteeni siirrettiin Kilpisjärvelle”
Suomessa tehdään joka kuukausi satoja rikosilmoituksia identiteettivarkauksista. Mikon tiedot joutuivat vääriin käsiin, ja outoja laskuja tuli postissa vuosien ajan.
Älä rehki sairaana ‒ krooninen väsymys voi viedä työkyvyn
Neurologi Veli Tuomivaara kertoo, että krooninen väsymysoireyhtymä on harvinainen, mutta koko elämän lamauttava sairaus. Sen syntymekanismia ei toistaiseksi tunneta.
”Ostin kerran vahingossa 20 000 eurolla Nokiaa ja jouduin lainaamaan rahat osakkeiden maksuun”
Jokainen sijoittaja tekee joskus epäonnistuneita päätöksiä. Tunteella sijoittava Elina Myllymäki kertoo, mitkä mokat ovat tehneet hänestä paremman sijoittajan.
Vapaaehtoistyötä työnantajan lukuun
Suomalaisyritykset kannustavat työntekijöitään yhä enemmän vapaaehtoistyöhön. Milttonilla ja Futuricella työskentely yhteisen hyvän eteen on jo arkipäivää. OP lanseerasi vapaaehtoispäivän...
Tyttöjen päivänä uskalletaan unelmoida
Tänään 11.10. vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Päivän tarkoituksena on muistuttaa iän ja sukupuolen aiheuttamasta syrjinnästä, joita tytöt kohtaavat ympäri maailmaa.
Harsoja, ensikengät ja kulkupeli – nämä tavarat vauvaperhe oikeasti tarvitsee
Mihin kaikkeen menee rahaa, kun perheeseen syntyy lapsi? Neljä vanhempaa listasi ensimmäisen vuoden tarpeelliset hankinnat – ja sen, mitä olisi voinut jättää hankkimatta.
”Seisoin ruokakaupassa murohyllyn edessä, mutta en nähnyt muroja”
Nelikymppinen Lasse on kärsinyt unettomuudesta 14 vuotta. Jatkuva väsymys tekee yksinäiseksi ja saa unohtamaan sovitut asiat. Nukkumaan voi kuitenkin oppia, asiantuntija lohduttaa.
Menestyvä yritys on kuin lätkäjoukkue
Valmennusyritystä luotsaava Melina Niemi on tottunut elämässään yllätyksiin. Hän sanoo, että yrittäjien kannattaa ottaa oppia urheilijoista.