Kolme omistaja-asiakasta kertoo, miten käyttää etuja ja kuinka paljon saa bonuksia

Osuuspankkien omistaja-asiakkaita on jo liki kaksi miljoonaa. Jokaisella on oma tapansa hyödyntää omistajuudesta koituvat edut. Kolme omistaja-asiakasta kertoi tavoistaan.

Siiri Koskinen opiskelee avoimessa yliopistossa ja tekee samalla töitä osa-aikaisesti.

"Säästän tulevaisuutta varten"

Tamperelainen Siiri Koskinen, 20, työskentelee osa-aikaisesti myyntineuvottelijana ja opiskelee avoimessa yliopistossa ohjelmointia, tietojohtamista ja teollisuustalouden perusteita. Tähtäimessä on mahdollisesti hakea keväällä opiskelemaan päätoimisesti. Hän asuu yhdessä avopuolisonsa kanssa.

Koskinen ei ole varsinainen bonushaukka, vaan bonusta kertyy eniten säästöistä.

– En ole varsinaisesti lähtenyt jahtaamaan bonuksia, mutta seurailen kyllä niiden kertymistä mobiilisovelluksen avulla. Säästän tulevaisuuden menoihin ja matkustamiseen. Siinä kaikki eurot ovat tervetulleita. Olisi kiva, ettei tarvitse silloin murehtia talousasioista.

Koskinen tuumaa, että on omilleen muuttamisen jälkeen tullut tietoisemmaksi ja suunnitelmallisemmaksi bonusten kerryttelyssä. Hän poimii mobiilisovelluksesta mielellään hyötyjä talteen. Esimerkiksi erilaisia alennuksia tarjoava Cityshoppari löytyi ilmaiseksi Pivo-sovelluksen kautta.

– Tykkään hyödyntää kaiken mahdollisen taloudellisesti. Vaikka kahvilla käydessä, voi löytyä hyviä alennuksia. Ehkä jossain vaiheessa voisin kerryttää bonuksia tietoisemminkin esimerkiksi luottokorttiostosten yhteydessä. Asunnon osto ei ehkä vielä ole lähivuosien juttu, mutta sekin voisi olla kymmenen vuoden tähtäimellä ajankohtaista. Asuntolaina ainakin kerryttäisi bonuksia mukavasti.

Tällä hetkellä bonuksia on kertynyt Siirille 60 euron verran. Kertyneitä OP-bonuksia käytetään maksuihin ja palkkioihin, jotka muussa tapauksessa menisivät tililtä. Näitä voivat olla esimerkiksi pankin palvelumaksut ja vakuutusmaksut.

Markku Haavisto on innokas tenniksen pelaaja ja hallilla tulee vietyttyä aikaa iltaisin.

"Olemme keskittäneet pankki- ja vakuutusasiamme OP-ryhmään"

Nokialla asuva diplomi-insinööri Markku Haavisto, 47, perheineen hyödyntää osuuspankkien omistaja-asiakasedut erittäin tarkasti.

– Maksamme niillä esimerkiksi vakuutusmaksuja ja säännöllisiä pankkiasioinnin kuluja. Lisäksi käytämme koko nelihenkisen perheen voimin alueellisia tarjouksia ja alennuksia vaikkapa tapahtumien pääsylippuihin.

Haavistolla on pitkä kokemus osuuspankin asiakkuudesta monien eri elämänvaiheiden varrelta. Ensimmäiset muistot liittyvät oman pankkitilin avaamiseen jo alle 10-vuotiaana. Sen jälkeen tärkeitä elämän hetkiä ovat merkanneet esimerkiksi ensimmäisen kesätyötilin avaaminen, opintolainan nostaminen sekä ensimmäinen auto- ja asuntolaina.

Palvelut ovat kasvaneet tarpeen mukana. Tällä haavaa OP:n kanssa hoituvat myös kansainväliset tilisiirrot sekä erilaisten omaisuudenhoito- ja sijoituspalveluiden ja valuuttatilien hyödyntäminen.

– Meillä on vaimon kanssa molemmilla käytössä OP:n vakuutuskuoret sijoittamiseen. Käytämme myös tarvittaessa esimerkiksi tarjolla olevia lakiasiainpalveluita.

Sähköiset kanavat ovat perheelle ehdottomasti kätevin tapa hoidella pankki- ja vakuutusasioita. Käytössä ovat OP-mobiili- ja OP Junior -pankkisovellukset.

– Uusista eduista tulee luettua, kun ne pärähtävät puhelimeen. En kaipaa paperimainoksia tai -tiedotteita kotiini, vaan tämä toimii parhaiten.

Tänä vuonna bonuksia on kertynyt jo 460 euron verran.

– Kyllä se vuoden loppuun menee vähän yli 500 euron. Tosi merkittävä summa jo, Haavisto iloitsee.

Mies tunnustautuu elämäntapatarkaksi asiakasetujen kerääjäksi. Hän on vertaillut etuuksia aktiivisesti, ja tuumaa OP:n palvelevan heidän perhettään ylivoimaisesti parhaiten.

– Minun mielestäni kannattaa miettiä, mihin rahansa laittaa niin, että saa mahdollisimman paljon vastineeksi.

Jorma Heljopuro käyttää OP:n palveluita lähinnä digitaalisesti. Pankkikonttoriin tulee enää harvoin asiaa.

”Automaattisesti kertyvät edut ovat parhaita”

Tamperelainen sijoittaja Jorma Heljopuro, 65, liittyi omistaja-asiakkaaksi viitisen vuotta sitten. Hän tuumaa, ettei ole vielä hyödyntänyt etujaan tietoisesti.

– Tiedän kuitenkin, että kun kaikki henkilökohtaiset ja yritysten vakuutukset on keskitetty OP:lle, niin bonuksia kertyy mukavasti. Vakuutusmaksut pienenevät niiden ansiosta automaattisesti.

Heljopuro ei seuraile bonusten kertymistä, eikä hän tiedä kertyneiden etujen määriä. Kun bonuksia kuitenkin koko ajan kertyy, niiden voi antaa elellä omaa elämäänsä taustalla.

– Olen ylipäätään aika heikko keräilemään kanta-asiakasetuja. Jos ne ovat kortilla, en muista näyttää sitä. Automaattisesti kertyvät edut ovatkin ehdottomasti parempia minulle.

Kertyviä bonuksia käytetään erilaisiin maksuihin ja palkkioihin. Heljopuro on mielissään siitä, että bonuksilla kuittaantuvat automaattisesti esimerkiksi säästöjen ja sijoitusten säilytys- ja merkintäpalkkiot sekä muut kulut.

Heljopurolle kätevin tapa on seurailla pankki- ja vakuutusasioita sovelluksen tai nettisivuston kautta. Konttoriin tulee enää hyvin harvoin asiaa.

– Kyllä kaikki oikeastaan tulee verkossa hoidettua, vaikka tuossa Tampereen keskustassa konttorikin löytyy.

Tutustu tarkemmin OP-bonuksiin ja siihen, mistä kaikesta niitä kertyy.

OP sosiaalisessa mediassa