Mobiilimaksaminen korvaa keräyslippaan – 4 modernia tapaa lahjoittaa hyväntekeväisyyteen

Ihmiset kantavat mukanaan yhä vähemmän käteistä. Halu lahjoittaa hyväntekeväisyyteen on kuitenkin säilynyt ennallaan. Kadulla seisovalle lipaskerääjälle on nopea ojentaa lahjoituksensa ohi kävellessä, mutta miten tehdä lahjoitus, jos mukana ei satukaan olemaan käteistä rahaa?

OP on ollut tänä vuonna mukana kehittämässä mobiilimaksamista yhdessä hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa. Lahjoitus hoituu käytännössä näppärän puhelinnumeromaksun avulla:

1. Tee Siirto-maksu ja tue kuntoutuskeskuksia Syyriassa

Tee helppo ja kätevä Siirto-maksu numeroon 040 135 8800 - teet lahjoituksen, jolla tuet Punaisen Ristin kuntoutuskeskuksia Syyriassa.

Iso osa vammautuneista on lapsia ja nuoria. Sinun avullasi he saavat fysioterapiaa, proteeseja, apuvälineitä ja henkistä tukea.

2. Tue Punaisen Ristin tai Pelastusarmeijan toimintaa Pivon puhelinnumeromaksulla

Voit lahjoittaa Punaisen Ristin toimintaan nopeasti ja helposti Pivon avulla. Näppäile maksusi Pivolla numeroon 1001 (lahjoitus SPR:n katastrofirahastoon) tai 2002 (tuet SPR:n työtä Suomessa). Lahjoitettavan summan voit valita itse.

Pelastusarmeijan Joulupata-keräys on käynnissä, ja tänä vuonna voit lahjoittaa myös Pivolla. Lähetä vain haluamasi summa Pivolla numeroon 050 4001 869, ja apusi kotimaan vähävaraisille on matkalla.

3. Nenäpäivä sai Euroopan ensimmäisen lahjoitusbotin Facebookiin

Nenäpäivä valjasti ensimmäisinä Euroopassa chatbotit tekemään hyväntekeväisyyttä. OPn ja Nenäpäivän yhteistyönä kehitetty Nenäbotti keräsi tämän vuoden Nenäpäivä-kampanjassa lahjoituksia lapsille Facebookissa. Chatbotiin voi maksaa Siirrolla tai Pivolla.

4. Tulossa myös: Korttimaksu OP Kassan avulla

Nenäpäivä tarjosi tänä vuonna perinteisen lipaskeräyksen rinnalle yhdessä OP Kassan kanssa mahdollisuuden ottaa vastaan lahjoituksia katukeräyksessä myös kortilla. Korttilahjoitusta kokeiltiin valikoiduissa katukeräyskohteissa ja se pyritään tuomaan valtakunnallisesti käyttöön seuraavana vuonna.

Lue myös: Anna hyvän kiertää – joululahjoitukset lisääntyvät vuosi vuodelta

Tuoreimmat
Onko kotisi arvoasunto – nyt niitä kysytään
Onko kotisi arvoasunto – nyt niitä kysytään
Täyttääkö kotisi arvoasunnon kriteerit? Tällä hetkellä arvoasunnot käyvät hyvin kaupaksi. Kiinteistönvälittäjät kertovat, millainen arvoasunto kiinnostaa eniten.
Hiljainen heinäkuu yllättää usein yrittäjän: mitä tehdä, jos tilaukset lakkaavat?
Hiljainen heinäkuu yllättää usein yrittäjän: mitä tehdä, jos tilaukset lakkaavat?
Monet yrittäjät oppivat kassavirran tasapainottamisen tärkeyden kantapään kautta. Kassavajeen torjumiseen löytyy keinoja, mutta asiantuntijan tärkein vinkki yrittäjälle on tämä: lomaile silloin kun...
Viiden vai kolmen tähden rahasto? Mitä Morningstar-tähdet kertovat rahaston menestyksestä?
Viiden vai kolmen tähden rahasto? Mitä Morningstar-tähdet kertovat rahaston menestyksestä?
Tarjolla olevien sijoitusinstrumenttivaihtoehtojen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti parin vuosikymmenen aikana. Erityisesti sijoitusrahastojen suosio on ollut vahvaa niin piensijoittajien kuin...
Tapaa OP Helsinki kesän tapahtumissa
Tapaa OP Helsinki kesän tapahtumissa
OP Helsingin kumppanitapahtumiin kuuluvat viime vuoden tapaan kaupunkikulttuuri- ja musiikkifestivaali Flow Festival, junioripelaajien jalkapalloturnaus Helsinki Cup ja tubettajatapahtuma Tubecon.

OP sosiaalisessa mediassa