Monipankkipalvelu avaa oven PSD2-aikaan

OP:n asiakkaat voivat nyt tarkastella muissa pankeissa olevien tilensä tietoja OP:n verkkopalvelussa ja OP Mobiilissa. Seuraavassa vaiheessa OP rakentaa PSD2-maksupalveludirektiivin sallimien uusien mahdollisuuksien avulla entistä kattavampia ja älykkäämpiä oman talouden hallinnan palveluja.

Megatrendit
3.7.2020

Euroopan parlamentin hyväksymä maksupalveludirektiivi PSD2 astui kokonaisuudessaan voimaan syyskuussa 2019. Direktiivin mukaan pankkien on muun muassa avattava omat maksu- ja asiakasrajapintansa kolmansille osapuolille.

Direktiivin vaikutukset alkavat nyt näkyä. OP:n ensimmäinen aidosti PSD2-ajan mukainen ratkaisu on Monipankkipalvelu, joka käynnistyi kesäkuussa. OP:n asiakkaat pystyvät nyt tarkastelemaan muissa pankeissa olevien tiliensä tietoja OP:n verkkopalvelussa tai OP Mobiilissa. Myöhemmin myös maksut ja tilisiirrot toisen pankin tililtä onnistuvat.

Monipankkipalvelu on otettu hyvin vastaan, sanoo OP Ryhmän maksamisesta ja taloudenhallinnasta vastaava johtaja Masa Peura.

– Palvelu nähdään hyvänä laajennuksena. Selvästikin myös kakkospankkeja halutaan käyttää OP:n verkkopalvelun kautta.

Vinkkejä ja suosituksia

Ensimmäiset PSD2-palvelut hyödyntävät perustoiminnallisuuksia eli tilitietojen tarkistamista ja maksamista. Seuraavassa vaiheessa palvelut monipuolistuvat.

– Hyödynnämme lainsäädännön mahdollisuudet täysmääräisesti ja rakennamme uusia ominaisuuksia perustoiminnallisuuksien päälle, Peura sanoo.

OP:n tähtäimessä ovat erityisesti oman talouden hallinnan palvelut. PSD2:n avulla näkymä omaan talouteenden on entistä kokonaisvaltaisempi.

Kehitystyön myötä palvelut saavat lisää älykkyyttä. Palvelut voivat esimerkiksi antaa asiakkaalle vinkkejä tai suosituksia aiemman käyttäytymisen perusteella.

– Dialogi on entistä älykkäämpää, asiat jäsennellään paremmin ja pystymme lisäksi tekemään fiksumpia suosituksia asiakkaille. Tätä kautta palvelukokemus paranee ja asiakaskokemus digitaalisissa ja mobiilikohtaamisissa syvenee. Ajan myötä digitaalinen kokemus määrittää koko asiakaskokemusta, Peura uskoo.

Nopeaa palvelukehitystä

Ensimmäiset uudet talouden hallintapalvelut ovat jo käytössä.

Mobiilipalvelussa toimiva Talouden tasapaino kertoo, mihin tilitapahtumat ovat kohdistuneet. Säästölipas ohjaa helppoon mikrosäästämiseen. Korttiostoksista menee pieni määriä säästötilille tai rahastoihin. Jatkuvien kulujen ja tilausten hallintapalvelu on uusi, pilottivaiheessa oleva palvelu.

Peura uskoo, että uusia PSD2-palveluja tulee markkinoille nopeassa tahdissa.

– Pankit kehittävät ja laajentavat omia palvelujaan. Lisäksi syntyy kumppanipalveluja ja kolmansien osapuolien tarjoamia palveluja. Edistyksellisille toimijoille PSD2:n mahdollistamine palvelujen tarjoaminen on pian perustekemistä.

Monipankkipalvelu

  • Monipankkipalvelun kautta saa näkyviin omat tilitiedot Nordean, Danske Bankin, Handelsbankenin ja S-Pankin verkkopankeista.
  • Tilin lisääminen vaatii tunnistautumisen kyseisen pankin verkkopalvelutunnuksilla. Tunnistautuminen täytyy uusia 90 päivän välein.
  • Tilien tiedot päivittyvät aina, kun tunnistautuminen on voimassa.
Lue lisää
Työn tuottavuus mataa

Työn tuottavuus mataa

Työn tuottavuus on kasvanut Suomessa varsin hitaasti viime vuosina. Sama ilmiö koskee myös muita kehittyneitä maita.

Tekoäly kulkee taskussa

Tekoäly kulkee taskussa

Tekoälystä on tullut osa arkipäiväämme. Kaikissa yrityksissä kannattaisi pysähtyä pohtimaan, kuinka tekoälyllä voisi parantaa asiakaspalvelua ja tulosta.

Koronaelvytyksellä kohti kestävää tulevaisuutta

Koronaelvytyksellä kohti kestävää tulevaisuutta

EU:n 750 miljardin euron elvytyspaketti herättää poliittisia intohimoja – mutta mitä kaikkea se sisältää ja miten Suomi parhaiten hyödyntäisi oman reilun 3 miljardin siivunsa?

Tuoreimmat

OP sosiaalisessa mediassa