Kännykkä kuntoon nopeasti ja matkatavarat turvaan – tämä kotivakuutuksesta kannattaa tietää

OPn Omakoti-vakuutus saattaa yllättää iloisesti silloin, kun hyvää uutista todella tarvitaan.

1. Rikkoutunut kännykkä tulee kuntoon nopeasti

Uunituore kännykkä putosi maahan ja rikkoutui. Jos kotivakuutuksesi korvaa mobiililaitteiden särkymisen, saat viedä rikkoutuneen puhelimen suoraan Fonumille korjattavaksi. Fonum ilmoittaa vahingosta OPhen, ja sinä maksat Fonumille vain omavastuuosuuden sekä mahdolliset ikävähennykset.

Särkymis- ja menetysturva kuuluu yleensä kaikkiin Omakoti-vakuutuksiin. Voit kuitenkin jättää sen pois kotivakuutuksestasi, jos et koe tarvitsevasi sitä.

2. Korvaava tuote toimitetaan jopa kotiovellesi

Kahvimukin kaatuminen kannettavan näppäimistölle voi keskeyttää valokuvakirjan viimeistelyn ja pyörävaras keskeyttää hyvin alkaneen työmatkapyöräilyn. Kotivakuutuksesta voit saada tavaran korjauksen tai uuden tuotteen vanhan tilalle – osan suoraan kotiin toimitettuna.

3. Kotivakuutus turvaa tavarasi myös Pohjoismaissa

Omakoti-vakuutus suojaa tavaroitasi, kuten harrastusvälineitä ja elektroniikkaa, kaikkialla Pohjoismaissa jopa 5000 euron korvaussummaan saakka. Esimerkiksi pyöräsi on vakuutettuna, olipa se sitten työpaikkasi pyörävarastossa tai matkaamassa junassa kohti Pohjois-Ruotsia.

Kotivakuutus toimii tässä hieman matkatavaravakuutuksen kaltaisesti. Erona on, että matkatavaravakuutuksessa toisin kuin kotivakuutuksessa ei ole omavastuuta, ja se on voimassa kaikkialla maailmassa.

Tavaroiden särkymisen, vaikkapa pudotessa rikkoutuneen kameran, vakuutus korvaa vain silloin, kun vakuutukseesi kuulu särkymis- ja menetysturva.

4. Pihapiiri lasketaan kodiksi

Voit saada kotivakuutuksesta korvausta esimerkiksi, jos salaman isku kärventää pihavaraston tai pienellä perämoottorilla varustettu soutuvene varastetaan kotirannasta.

Tarkista vakuutuksen tuoteselosteesta, että tällaiselle omaisuudellesi määritellyt enimmäiskorvaukset ovat riittävät.

5. Uudet kalusteet, parempi korvaus

Ilmoita OPlle verkkoviestillä tai puhelimitse, jos olet remontoinut asuntoasi tai muuttanut remontoituun asuntoon. Asunnon tasoon tehdyt parannukset huomioidaan silloin kotivakuutuksessasi ja mahdollisia ikävähennyksiä laskettaessa.

Esimerkiksi uudet kiintokalusteet tai pintamateriaalit korvataan vahinkotapauksessa todellisen vahingon mukaan, enimmillään kuitenkin vakuutukseen kirjattuun enimmäismäärään asti.

6. OP auttaa evakkojärjestelyissä

Tulipalo tai iso vesivahinko voi ajaa yllättäen evakkoon. Tällöin vakuutuksesi saattaa korvata remonttikulujen ohella myös asumisen lisäkustannuksia ja vakuutusyhtiö auttaa väliaikaisasunnon etsinnässä.

Korvaavuus riippuu turvista, jotka olet valinnut kotivakuutukseesi. Esimerkiksi vesivahingon aiheuttamia remonttikuluja ja asumisen lisäkustannuksia maksetaan, jos kotivakuutukseesi kuuluu putkistovuototurva.

7. Omistaja-asiakas ei maksa omavastuuta

Jos olet OPn omistaja-asiakas ja keskittänyt vakuutusasiointisi OPhen, tulipalosta, rikoksista tai luonnonilmiöstä aiheutunut vahinko kirpaisee sinua hieman muita vähemmän. Omavastuuosuutta ei nimittäin tarvitse maksaa omasta pussista.

Edun saaminen edellyttää, että vahinko on yli 150 euron arvoinen ja vakuutuksesi omavastuu näille turville on 150 euroa.

8. Muuttoturva suojaa kodinvaihtajaa

Kun muutat uuteen asuntoon, saatat olla hetken aikaa kahden asunnon loukussa. Voit esimerkiksi remontoida uutta asuntoa ja asua edelleen vanhassa. Tai muuttaa kaikessa rauhassa, jolloin muuttolaatikoita on molemmissa asunnoissasi.

Kotivakuutukseen kuuluva muuttoturva vakuuttaa kumpaakin asuntoa ja on voimassa siihen saakka, että vastuullasi on enää yksi asunto, maksimissaan kuitenkin kaksi kuukautta muuton alkamisesta. Rakennuksia muuttoturva ei koske, vaan niiden vakuutusvastuu menee omistusoikeuden mukaan.

9. Vakuutus auttaa, jos tärvelet tahattomasti muiden omaisuutta

Jälkikasvusi naarmutti naapurin autoa, hajotit uutta ruokapöytää kotiin kantaessasi porraskäytävän ikkunan tai rikoit kaverin omaisuutta. Kotivakuutukseen tavanomaisesti sisältyvä vastuuvakuutus korvaa vahingot, jos sinä tai perheenjäsenesi olette tapauksessa lain mukaan korvausvelvollisia ettekä ole aiheuttaneet vahinkoa tahallanne tai törkeällä huolimattomuudella. OP selvittää puolestasi korvausvastuun.

Vastuuvakuutus kuuluu automaattisesti kotivakuutukseesi, ellet ole erityisesti halunnut jättää sitä pois.

Lisää tietoa kotivakuutuksesta löydät täältä.

Asiantuntija: OPn vakuutuspäällikkö Iiris Saranpää

Vakuutuksen myöntää OP Vakuutus Oy.

Tuoreimmat
”Tulevaisuuden jännittäminen takaa parhaan lopputuloksen” – näin Kivikylän Kotipalvaamosta tuli alansa johtava brändi
”Tulevaisuuden jännittäminen takaa parhaan lopputuloksen” – näin Kivikylän Kotipalvaamosta tuli alansa johtava brändi
Yhden miehen pajasta lähes 300 hengen yritykseksi kasvanut Kivikylän Kotipalvaamo on palkittu useaan otteeseen liha-alan johtavana brändinä Suomessa. Makkaranmuotoisesta myymälästään tunnettu...
Italia palaa vanhoihin tapoihinsa -pitäisikö asuntovelallisen huolestua?
Italia palaa vanhoihin tapoihinsa -pitäisikö asuntovelallisen huolestua?
Italian uuden hallituksen lupauksiin kuuluu veronkevennyksiä ja menojen lisäyksiä, joiden rinnalla Trumpinkin toimet kalpenevat. Pitäisikö tästä huolestua?
OPn valtakunnallisen kuvataidekilpailun teemana keksinnöt – katso täältä kilpailun voittajatyöt
OPn valtakunnallisen kuvataidekilpailun teemana keksinnöt – katso täältä kilpailun voittajatyöt
OPn lasten- ja nuorten kuvataidekilpailu järjestettiin yhteistyössä kuvataideopettajien ja koulujen kanssa Suomessa jo 42. kerran. Kilpailun pääteemana oli ”Keksinnöt muuttavat maailmaamme”....
Istuisitko itse 50 asteen pätsissä? Älä jätä koiraa autoon, vaikka ikkuna olisi auki
Istuisitko itse 50 asteen pätsissä? Älä jätä koiraa autoon, vaikka ikkuna olisi auki
Auton sisälämpötila nousee hetkessä 50 asteeseen ja hellepäivänä jopa 80 asteeseen. Koiraa ei saa jättää tulikuumaan autoon hetkeksikään.

OP sosiaalisessa mediassa