Nuoret kesäduunissa OPn piikkiin

#kesäduuniopnpiikkiin

OP Länsi-Uusimaa lahjoitti tänä kesänä 70 kesätyöpaikkaa toimialueensa 15-17 –vuotiaille nuorille. Tänä vuonna 42 yhdistystä ilmoittautui mukaan työllistämään toimialueemme nuoria. Kirkkonummen, Karkkilan, Lohjan, Siuntion ja Vihdin kuntien alueella toimiva yleishyödyllinen yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan ja kahdelta viikolta saatavan palkan maksaa OP Länsi-Uusimaa.

  • Alun perin olimme tarjoamassa 60 kesätyöpaikkaa nuorille. Yhdistysten kiinnostus kesätyöpaikkojen tarjoamiseen on kuitenkin ollut niin suurta, että lisäsimme määrän 70 kesätyöpaikkaan. Olemme erittäin iloisia yhdistysten mielenkiinnosta ja halukkuudesta olla mukana työllistämässä nuoria, kertoo henkilöstö- ja kehitysjohtaja Hanna Korhonen OP Länsi-Uusimaasta.

Kia ehostaa Pusulan museota

Pusula-seura palkkasi tänä kesänä ensimmäistä kertaa nuoren OPn tuella kesätyöhön museolle ja kokemus on ollut pelkästään positiivinen. Kian työtehtäviin on kuulunut Pusulan museon aukipitäminen, siivous museolla ja muut erinäiset tehtävät. Kia on rapsutellut vanhoja maaleja museon kuistin pylväistä ja penkeistä, jotta saisi maalattua niihin uudet pinnat. Kesätyö Pusulan museolla on ollut Kiasta mukavan rentoa ja työajat joustavia. Kävijöiden lisäämiseksi Kia ideoi kesäkahvilaa museon mäelle, jotta ihmiset saataisiin houkuteltua museovierailulle.

Ohjaajana suunnistusleirillä

Juuso on työskennellyt tänä kesänä suunnistusseura Lynx ry:ssä Kirkkonummella. OPn kesäduuni -hankkeen kautta hän sai itselleen kivaa kesätekemistä. Kesäkuussa Juuso oli ohjaajana valtakunnallisella Leimaus -leirillä Kisakalliossa. Oli mielenkiintoista olla eka kertaa ohjaajana, huolehtia suunnistuksen ohella lapsista, mm. näiden ruokailuista ja nukkumaanmenoista. Lynx järjestää syyskuussa Kultainen Kompassi -suunnistuskisat ja niihin Juuso on valmistellut markkinointimateriaaleja ja kuvannut ja editoinut videoita. Kesätyöstä saatava palkka menee joko säästöön tai sitten omiin urheiluharrastuksiin.

Leireilyä maatilalla

Karjalohja-Sammatin 4H-yhdistys sai OPn tuella kahdeksi viikoksi hommiin Wilman ja Karjalohjan metsästysyhdistys Veikan. Kummatkin ovat leiriohjaajina lasten leireillä Erolan tilalla. Wilmalla ja Veikalla samanlaiset kommentit: paikka on ihana ja lapset ja työkaverit kivoja! Työssä on opittu yhdessä maatilahommia, yhteistyötaitoja sekä ryhmien ohjausta.

OP sosiaalisessa mediassa