Asiakaskokemus ja paikallisuus ovat Länsi-Uudenmaan OP-Kiinteistökeskuksen valtteja

Tunnemme toimialueemme tarkoin ja tiedämme mitä asuntomarkkinoilla tapahtuu

 • Länsi-Uudenmaan OP-Kiinteistökeskus Oy LKV kasvaa ja kehittää palveluitaan entistä asiakaslähtöisemmiksi. Olemme kasvattaneet joukkuettamme ja nyt asiakkaitamme palvelee yli 20 asuntokaupan ammattilaista. Olemme asiakkaitamme varten – asiakkaamme myös kokevat meidät luotettaviksi yhteistyökumppaneiksi, kertoo toimitusjohtaja Tuomas Tyrsky.

 • Haluamme olla mukana myös lisäämässä paikallista elinvoimaa ja panostamme rakennuttaja- ja kumppaniyhteistyöhön.

Länsi-Uudenmaan asuntomarkkina kasvussa – Länsi-Uudenmaan OP-Kiinteistökeskuksen kasvu jatkuu vahvana

 • Kauppamäärät ovat tänä vuonna kasvussa vertailussa aikajaksolla tammi-heinäkuu 2018 Länsi-Uudenmaan OP-Kiinteistökeskuksen päätoimialueella (Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti, Karkkila). Alueen kasvu ollut 7 % (Vuonna 2017 aikajaksolla tammi-heinäkuu tehtiin 1114 kauppaa, kun 2018 lukumäärä ollut 1192 kauppaa).

 • Kauppamäärät kasvoivat kerrostalohuoneistoissa 16%, omakotitaloissa 11% ja rivitaloissa 6 %.

 • Länsi-Uudenmaan asuntomarkkina näyttää kokonaisuutena hyvältä myös loppuvuonna 2018. Koko toimialueellemme ennustimme alkuvuonna n. 6 % kasvua kauppamäärissä ja nyt ennusteemme on, että vuoden päättyessä kauppamäärän kasvuksi olisi tulossa + 7 %. Hintatason ennustamme säilyvän vuoden 2017 tasolla.

 • Länsi-Uudenmaan OP-Kiinteistökeskuksen liiketoiminta kasvaa. Kumulatiivinen liikevaihdon kasvu oli heinäkuun lopussa +7 % ja liikevaihdon kasvun ennustetaan kiihtyvän loppuvuotta kohden. Asiakkaat arvostavat kokonaisvaltaista palvelua ja sujuvaa yhteistyötä esim. asuntorahoituksessa.

Uudiskohteita Lohjalla ja Nummelassa

 • Tällä hetkellä uusia asuntoja on suunnitteilla ja rakenteilla erityisesti Lohjalla ja Vihdin Nummelassa. Lohjalla mm. Asunto Oy Lohjan Jaspin rakennustyöt ydinkeskustassa ovat käynnistyneet ja As Oy Lohjan Ratsutilantien Routiolla käynnistymässä. Vihdin Nummelassa on myös useampia uudiskohteita, mm. keskustassa tänä vuonna valmistuva Asunto Oy Vihdin Pinja, As Oy Vihdin Ojakkalantie ja As Oy Nummelan Ilves. Koteja löytyy siis jokaiseen elämänvaiheeseen, kertoo myyntijohtaja Janne Vermasheinä.

Havaintoja koko Suomen asuntomarkkinasta

 • Arviomme asuntojen hintojen noususta kuluvana vuonna on aiempaa maltillisempi. Suotuisa talouskehitys ja matalat korot siivittävät hinnat 1-3 prosentin nousuun kuluvana vuonna.

 • Hintojen eriytyminen jatkuu. Eriytymistä tapahtuu monella rintamalla; alueellisesti, kaupunkien sisällä, asunnon koon ja talotyypin mukaan.

 • Kerrostaloasumisen suosio on kasvanut. Samalla ahtaasti asuvien kotitalouksien määrä on kasvanut pk-seudulla.

 • Erityisesti uusien asuntojen myynti on vilkastunut viime vuosina kun taas vanhojen asuntojen kauppa on lisääntynyt vain hieman. Lukumääräisesti vanhoja asuntoja myydään kuitenkin moninkertaisesti uusiin verrattuna.

 • Vanhojen osakehuoneistojen hintojen nousu onkin jäänyt vähäiseksi, kun kysynnän kasvu on kohdistunut uusiin asuntoihin ja vuokra-asumiseen.

Edelleen on hyvä varautua korkojen nousuun

 • Asuntolainan viitekorko on ollut pitkään erittäin matalalla. Lainanmaksajien on hyvä varautua jossain vaiheessa edessä olevaan nousuun. Hyviä keinoja ovat mm. korkokatto lainalle tai pitkän kiinteän koron laina. Tasaerälainassa taas kuukausisumma pysyy samana. Myös taloyhtiöille taloyhtiölainan korkosuojaus on ajankohtainen, kertoo Tuomas Tyrsky.

Uutta - 3D-virtuaalikuvat OP-Kiinteistökeskuksessa myynnissä oleviin kohteisiin

Asunnon myyjällä on jatkossa mahdollisuus valita OP-Kiinteistökeskuksen kautta uudet 3D-virtuaalikuvat sekä niistä tehdyt perinteiset kuvat. Lisäksi uuteen kuvavalikoimaan tulee helikopterinäkymästä sekä "nukketalo"-näkymästä otettavat kuvat. Kuvauudistus tulee parantamaan merkittävästi OP-Kiinteistökeskusten myynnissä olevien kohteiden näkyvyyttä.

OPn asuntolainaprosessi nopeutuu

OPn asuntolainaprosessi on uudistumassa – ja etenkin asiakkaan kannalta nopeutumassa. OP ei ole vain uudistamassa pelkkää lainahakemusta vaan rakentamassa asiakkaan käyttöön sovellusta, jolla hän saa asuntolainatarjouksen minuuteissa ja voi seurata oman asuntolainahankkeensa tilaa hakemuksen täytöstä lainan nostoon asti. Asiakas voi itse täydentää hakemustaan ja nähdä, miten oma lainatarjous muuttuu tietojen täydentyessä tai muuttuessa. Lainapäätöksen voi hakea valmiiksi näppärästi puhelimella ja päästä tekemään tarjouksen unelmien kodista vaikka heti asuntonäytöllä. OP Länsi-Uusimaan nykyiset asiakkaat, joilla on verkkopalvelusopimus ja jotka hakevat lainaa yksin, voivat jo uutta OPn lainapalvelua hyödyntää.

Nykyaikainen energiajärjestelmä nostaa asunnon arvoa

Haluamme olla mukana ekologisessa rakentamisessa ja tukea paikallisesti yhteisöllisyyttä ja kestävää kehitystä. Ekologinen rakentaminen kiinnostaa ja nykyaikainen energiajärjestelmä nostaa asunnon arvoa. Energialasku on yksi taloyhtiöiden suurimmista kulueristä. Energiaremontti on uusi palvelu, jonka avulla taloyhtiöt voivat leikata energiakustannuksia, parantaa asumisen mukavuutta ja pienentää kiinteistön päästöjä. Helposti, edullisesti ja turvallisesti – kuukausimaksulla ja yhdessä huippuasiantuntijoiden kanssa. Energiaremontit toteuttaa LeaseGreen ja niiden rahoittaja on OP, kertoo Tyrsky.

OP sosiaalisessa mediassa