Asiantuntija auttaa perintö- ja testamenttisuunnittelussa

OP Turun Seudun lakipalveluiden asiantuntijat ovat apunasi kaikissa perintö- ja testamenttisuunnitteluun liittyvissä asioissa.

Vuoden vaihtuessa perintö- ja lahjaverotus muuttui monilta osin. Nyt onkin hyvä hetki tarkistaa, että omat perintö- ja testamenttiasiat on suunniteltu huolellisesti ja että niissä on huomioitu myös tuoreen lakiuudistuksen mukanaan tuomat muutokset.

– Kun perunkirjoitus on meillä toimeksiantona hoidettavana, otamme myös nämä veroasiat huomioon. On hyvä muistaa, että jokainen testamentti on yksilöllinen: naapurilta kopioiminen ei näissä asioissa kannata, vaan on turvallisempaa kääntyä asiantuntijan puoleen, vinkkaa lakiasiainpäällikkö Sanna Tähkäpää OP Turun Seudun lakipalveluista.

Mitä tehdä, kun elämä yllättää?

Perintö- ja testamenttisuunnittelussa otetaan Tähkäpään mukaan aina huomioon jokaisen yksilölliset tarpeet ja varallisuus. Testamentin laatimisen ohella päädytään usein samalla laatimaan myös edunvalvontavaltakirja sekä mahdollisesti myös avioehto. Nämä kaikki auttavat turvaamaan omaisuutta ja sen periytymistä myös silloin, kun elämä yllättää ei-toivotulla tavalla.

Perintö- ja lahjaverotus keveni, ja sen veroasteikkojen kaikkia prosentteja alennettiin tämän vuoden alusta. Lisää helpotusta toivat myös puoliso- ja alaikäisyysvähennyksiin voimaan tulleet korotukset. Lahjaverotuksessa pienin verotettava määrä nousi 1 000 eurolla ja on nykyisin 5 000 euroa kolmessa vuodessa.

Muutoksia on luvassa myös jatkossa. Henkivakuutuksen kuolemantapauskorvaus poistuu 1.1.2018. Ensi vuoden alusta siten myös lähiomaisille maksettavat kuolemantapauskorvaukset kuuluvat kokonaan perintöverotuksen piiriin.

– Verotus on usein mutkikas kokonaisuus. Eri vaihtoehtoja voi punnita ja laskea esimerkiksi vero.fi-palvelun laskureiden avulla. Tarvittaessa kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen, niin vertaillaan yhdessä eri vaihtoehtoja ja löydetään sopivin ratkaisu, Tähkäpää kannustaa.

OP Turun Seudun lakipalvelut apunasi lakiasioissa

perunkirjoitukset ja perinnönjaot

  • perunkirjoitukset ja perinnönjaot
  • lahja- ja kauppakirjat
  • avioehdot
  • avioero- ja jäämistöositukset
  • edunvalvontavaltakirjat ja testamentit
  • lainhuudot ja kiinnitykset
  • toimeksiantoihin liittyvä laki­ja veroneuvonta

Omistaja-asiakkaana voit maksaa palvelujamme OP-bonuksilla. Varaa aika puhelimitse 010 256 9117.

Tuoreimmat
Oi aikoja, oi tapoja - high yield markkinan ilmiöitä
"Hey, is everybody out there nuts?" Kysyy Gordon Gekko puheessaan yliopistonuorille Wall Street, Money Never Sleeps -elokuvassa. Sama tulee välillä mieleen kun katsoo high yield -markkinaa ja...
Lohen fileointi – näin käytät kalan kokonaan
Lohifile, medaljongit ja kalaliemi – tee kaikki nämä yhdestä kokonaisesta lohesta ja säästä rahaa.
Suunnittele työuran jälkeinen elämäsi – lue eläköitymisvalmentajan vinkit
Piilaakso ei ole vain nuoria startup-yrittäjiä. Teknologialaaksoa rakentamassa olleet ovat nyt eläkeläisiä, jotka toteuttavat unelmiaan ja tekevät asioita, mihin työelämässä ei ollut aikaa. Kaiken...
Rahat kaverin tilille saman tien? Näin se onnistuu
Miten puhelinnumerolla maksaminen oikein toimii? Missä tilanteissa Siirto-palvelua kannattaa hyödyntää? Entä onko se nyt varmasti turvallista ja helppoa?