Meidän yhteinen kiekkokevät – kiitos KalPa!

Jääkiekkofinaalien paluu Kuopioon 26 vuoden tauon jälkeen sai aikaan ennennäkemättömän kiekkohuuman. Yllätyksellisen kauden huipennus toi KalPan lisäksi koko Pohjois-Savolle paljon myönteistä näkyvyyttä ja luottamusta tulevaisuuteen.

Olen vieraillut ensimmäisen kerran Kuopion jäähallissa eli tutummin Niiralan montussa KalPan viimeisellä I-divisioonakaudella 1985-1986. KalPa teki nousuaan huipputasolle ja katsomon tunnelma teki kerralla lähtemättömän vaikutuksen niin minuun kuin varmaan moneen muuhunkin KalPa-kannattajaan. Tuolloin ei tiedetty vielä mitään maksutv-kanavista tai reaaliaikaisista tulospalveluista, joten muutaman kerran kaudessa Suonenjoelta tehty pelireissu oli todellinen juhlahetki. Muistissa on edelleen myös kevään 1991 finaalit, jolloin ei – onneksi – osannut arvata, kuinka kauan seuraaviin finaaleihin menisi aikaa. 26 vuotta siinä kului, mutta tähänkin sopii sanonta: hyvää kannatti odottaa!

Kuluneen kevään aikana KalPan menestys on noussut todelliseksi kestopuheenaiheeksi: joukkueen hämmästyttävän menestyksen lisäksi kahvipöytäkeskusteluissa on käyty läpi mm. sitä, kuka on onnistunut ostamaan lipun loppuunmyytyyn kotipeliin ja kuka joutuu jännittämään peliä vaikkapa torilla, jonne nopealla aikataululla rakennettu kisakatsomo kokosi parhaimmillaan toistatuhatta katsojaa seuraamaan ottelua jättiscreeniltä. Jotain suosiosta kertoo se, että 5000 katsojan halli myytiin loppuun nopeimmillaan varttitunnissa. KalPasta on tullut yhteinen juttumme, jonka varaan on hyvä rakentaa pohjoissavolaista yhteistyötä myös jatkossa.

KalPa, Kuopio ja koko Pohjois-Savo ovat saaneet viime viikkoina erittäin paljon myönteistä näkyvyyttä: harvoin saamme nauttia tilanteesta, että valtakunnan ykkösuutinen kuullaan ja nähdään Kuopiosta. Myös KalPan yhteistyökumppanit ovat olleet esillä: yhteistyökumppaneiden mainokset mm. peliasuissa, hallissa ja netissä ovat olleet esillä enemmän kuin koskaan ja myös KalPan liput yhteistyökumppaneiden pihoissa ja katoilla on huomioitu laajasti. Moni yhteistyökumppani on ollut mukana myös vaikeampina aikoina ja nyt tälle vaiherikkaalle matkalle saatiin (toiseksi) paras mahdollinen palkinto.

Mitä tästä huikeasta keväästä sitten saadaan evääksi tulevaan: me kannattajat ja yhteistyökumppanit saimme varmasti paljon ainutlaatuisia kokemuksia ja muistoja, jotka vahvistavat yhteistyötä myös tulevaisuudessa. Suurimman hyödyn saavat ansaitusti KalPan pelaajat, valmennus ja muu organisaatio. Lisäksi tämä kevät muistuttaa toivottavasti meitä kaikkia siitä, että laadukkaalla ja pitkäjänteisellä työllä Pohjois-Savosta voidaan ponnistaa menestykseen!

Kiitos KalPa, tämä todellakin oli meidän kevät!

Mikko Vepsäläinen

Olen OP Pohjois-Savon varatoimitusjohtaja ja KalPan kannattaja kolmen vuosikymmenen ajalta.

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa