Vapaaehtoistyöpotti karttuu koko ajan - vielä mahtuu mukaan!

OP haluaa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kannustaa suomalaiset mukaan vapaaehtoistyöhön 100 vuoden edestä. Tavoitteena on kerryttää sata henkilötyövuotta vuoden loppuun mennessä. Se tarkoittaa yhteensä 22 200 henkilötyöpäivää ja 166 500 työtuntia.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi OP avasi vuodenvaihteessa uuden vapaaehtoistoiminnan kohtaamispaikan, Hiiop100.fi -sivuston. Tavoitteena on juhlavuoden kunniaksi kannustaa suomalaiset mukaan vapaaehtoistyöhön sadan vuoden edestä.

Hiiop100.fi:stä löydät helposti sopivan tavan tulla mukaan vapaaehtoistoimintaan tai voit kutsua apukäsiä vapaaehtoistyöhön, jota olet järjestämässä. Vapaaehtoistehtäviä on ilmoitettu sivustolle yli 1 300 kappaletta ja niitä hyväksytään sivustolle päivittäin lisää.

Sivustolla kuka tahansa voi ilmoittaa vapaaehtoistehtävän, etsiä vapaaehtoisia ja koota yhteen sivuston kautta ilmoittautumiset vapaaehtoistehtävään.

”Sivuston tavoitteena on madaltaa vapaaehtoistoiminnan kynnystä ja kannustaa mukaan myös ne, jotka eivät vielä osallistu vapaaehtoistoimintaan. Se on eräänlainen vapaaehtoistyön välityspalvelu, joka sujuvoittaa vapaaehtoistyön ja sen potentiaalisten tekijöiden kohtaamista”, kertoo pankinjohtaja Timo Kaksonen Oulun Osuuspankista.

Kevään ja kesän aikana vapaaehtoiset ovat muun muassa järjestäneet kiitostanssit ikäihmisille Porissa, istuttaneet kukkia kaunistamaan Helsingin katukuvaa, keränneet reppuja vähävaraisten perheiden lapsille ympäri Suomen, kutoneet sytostaattimyssyjä Turussa ja järjestäneet discon 350 kehitysvammaiselle Vantaalla.

”Oulun Osuuspankin väkeä on näkynyt monenlaisissa vapaaehtoistöissä, esimerkiksi ilahduttamassa päiväkotilapsia ja ikäihmisiä, kehitysvammaisten virkistystapahtumassa sekä kouluikäisten urheiluleireillä ja vapaa-ajan tapahtumissa”, Kaksonen listaa.

”Ja tahti kiihtyy vielä syksyn aikana! Vuoden 2017 aikana haastamme kaikki suomalaiset mukaan lahjoittamaan vähintään päivän vapaaehtoistyöhön”, kannustaa Kaksonen.

Vapaaehtoistunnelmia ympäri Suomen voit lukea Hiiop100.fi-sivuston Tarinat-osiosta sekä sosiaalisesta mediasta tunnisteella #hiiop. Oululaisten tunnelmia löytyy myös op.media-sivuston Alueet-osiosta Oulun kohdalta.

Kuva: Myyntijohtaja Kati Isometsä ja pankinjohtaja Juhani Korhonen Oulun Osuuspankista tekivät Hiiop-vapaaehtoispäivänsä SPR:n Nälkäpäivän lipaskerääjinä syyskuussa.

HIIOP! Miten mukaan?

Ilmoita ja etsi vapaaehtoistehtäviä osoitteessa www.hiiop100.fi

Seuraa vapaaehtoisjuhlaa

  • Facebookissa www.facebook.com/Hiiop
  • Instagramissa www.instagram.com/hiiop100
  • Twitterissä twitter.com/Hiiop100

Juttu on julkaistu aiemmin myös OP Oulun Horisontti -asiakaslehden numerossa 4/2017.

Tuoreimmat
Iso ketju jäi toiseksi ‒ franchaising-yrittäjyys vaihtui omaan myymälään
Kymmenen vuotta Musti ja Mirri -ketjussa franchising-yrittäjänä vakuutti Maarit Karhu-Teiskosen siitä, että yrittäjyys on hänen juttunsa. Lopulta hänestä tuli kuitenkin yksityisyrittäjä.
Mitä pakkaat jääkiekon nuorten MM-kisoihin mukaan, Miro Heiskanen?
Jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan 26.12.2017-6.1.2018 Yhdysvaltojen Buffalossa. Nuoret Leijonat starttasivat MM-leirityksen Vallilassa OPn tiloissa 15.12. Yksi joukkueen jäsenistä on Miro...
Miten saada rahaa?
Google listasi juuri trendaavimmat hakunsa vuodelta 2017. Henkilökategoriassa voiton vei edesmennyt presidentti Mauno Koivisto, mutta kiinnostavimmat asiat löytyivät hakukoneelta kysytyistä...
Korkoa korolle -ilmiö: tunnetko jo automaatin, joka moninkertaistaa säästösi?
Oletpa kaksi-, kolme- tai nelikymppinen, ehdit vielä kartuttaa muhkean säästöpotin, kun annat korkoa korolle -ilmiön tehdä työn. Asiantuntija kertoo, miten onnistut.

OP sosiaalisessa mediassa