Vapaaehtoistyöpotti karttuu koko ajan - vielä mahtuu mukaan!

OP haluaa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kannustaa suomalaiset mukaan vapaaehtoistyöhön 100 vuoden edestä. Tavoitteena on kerryttää sata henkilötyövuotta vuoden loppuun mennessä. Se tarkoittaa yhteensä 22 200 henkilötyöpäivää ja 166 500 työtuntia.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi OP avasi vuodenvaihteessa uuden vapaaehtoistoiminnan kohtaamispaikan, Hiiop100.fi -sivuston. Tavoitteena on juhlavuoden kunniaksi kannustaa suomalaiset mukaan vapaaehtoistyöhön sadan vuoden edestä.

Hiiop100.fi:stä löydät helposti sopivan tavan tulla mukaan vapaaehtoistoimintaan tai voit kutsua apukäsiä vapaaehtoistyöhön, jota olet järjestämässä. Vapaaehtoistehtäviä on ilmoitettu sivustolle yli 1 300 kappaletta ja niitä hyväksytään sivustolle päivittäin lisää.

Sivustolla kuka tahansa voi ilmoittaa vapaaehtoistehtävän, etsiä vapaaehtoisia ja koota yhteen sivuston kautta ilmoittautumiset vapaaehtoistehtävään.

”Sivuston tavoitteena on madaltaa vapaaehtoistoiminnan kynnystä ja kannustaa mukaan myös ne, jotka eivät vielä osallistu vapaaehtoistoimintaan. Se on eräänlainen vapaaehtoistyön välityspalvelu, joka sujuvoittaa vapaaehtoistyön ja sen potentiaalisten tekijöiden kohtaamista”, kertoo pankinjohtaja Timo Kaksonen Oulun Osuuspankista.

Kevään ja kesän aikana vapaaehtoiset ovat muun muassa järjestäneet kiitostanssit ikäihmisille Porissa, istuttaneet kukkia kaunistamaan Helsingin katukuvaa, keränneet reppuja vähävaraisten perheiden lapsille ympäri Suomen, kutoneet sytostaattimyssyjä Turussa ja järjestäneet discon 350 kehitysvammaiselle Vantaalla.

”Oulun Osuuspankin väkeä on näkynyt monenlaisissa vapaaehtoistöissä, esimerkiksi ilahduttamassa päiväkotilapsia ja ikäihmisiä, kehitysvammaisten virkistystapahtumassa sekä kouluikäisten urheiluleireillä ja vapaa-ajan tapahtumissa”, Kaksonen listaa.

”Ja tahti kiihtyy vielä syksyn aikana! Vuoden 2017 aikana haastamme kaikki suomalaiset mukaan lahjoittamaan vähintään päivän vapaaehtoistyöhön”, kannustaa Kaksonen.

Vapaaehtoistunnelmia ympäri Suomen voit lukea Hiiop100.fi-sivuston Tarinat-osiosta sekä sosiaalisesta mediasta tunnisteella #hiiop. Oululaisten tunnelmia löytyy myös op.media-sivuston Alueet-osiosta Oulun kohdalta.

Kuva: Myyntijohtaja Kati Isometsä ja pankinjohtaja Juhani Korhonen Oulun Osuuspankista tekivät Hiiop-vapaaehtoispäivänsä SPR:n Nälkäpäivän lipaskerääjinä syyskuussa.

HIIOP! Miten mukaan?

Ilmoita ja etsi vapaaehtoistehtäviä osoitteessa www.hiiop100.fi

Seuraa vapaaehtoisjuhlaa

  • Facebookissa www.facebook.com/Hiiop
  • Instagramissa www.instagram.com/hiiop100
  • Twitterissä twitter.com/Hiiop100

Juttu on julkaistu aiemmin myös OP Oulun Horisontti -asiakaslehden numerossa 4/2017.

Tuoreimmat
Onko sinullakin luottokortti tapissa? Mikä avuksi
Luottokortti on erinomainen tapa tasapainottaa taloutta silloin kun joustolle on tarvetta. Se johtaa kuitenkin helposti kierteeseen, josta on hankalaa päästä irti.
OP Talousilta 2018 Oulussa: Oulun seudun tulevaisuus näyttää valoisalta
Oulussa järjestetään maaliskuussa korkeatasoinen talousilta. Luvassa on valtakunnallisten ja paikallisten talousvaikuttajien puheenvuoroja kasvusta ja kehittymisestä sekä yhteistyön ja uudistumisen...
Jaana Komscha-Härkönen: "Uuden palvelun markkinat kannattaa kartoittaa"
Jaana Komcha-Härkösen yritys Hobby Agency tuo taidetoimintaa työyhteisöihin. Idea oli Suomessa uusi, mutta yrityksen palvelulla on ollut kysyntää.
Lomaletka lähtee kohti Lappia – näin matkaat turvallisesti
Talvilomaviikon koittaessa moni autoilija kääntää autonsa keulan kohti pohjoista. Lapin pelastuslaitoksen Ari Soppela antaa vinkit turvalliseen matkustukseen tien päällä.

OP sosiaalisessa mediassa