Liikkuva OP – Nykyajan ketterä konttori

Naisex-messuilla Salossa riittää kävijöitä. Erilaisten leipomusten ja käsitöiden ohella kiinnostusta herättää myös Lounaismaan Osuuspankin osaston liikkuva piste. Muutaman neliön kokoinen Liikkuva OP on pankin uusi palvelumuoto, joka tavoittaa asiakkaat siellä missä he ovat.

Eija Mannonen ja Kaarina Hakala ovat saapuneet viettämään päivää naistenmessuille. Käytävien varret ovat täynnä myyntipisteitä, mutta ystävysten huomio kiinnittyy Lounaismaan Osuuspankin osastoon. Pankin työntekijät Ellen Ahlroos ja Sakari Nupponen ottavat naiset innolla vastaan ja alkavat esitellä liikkuvan konttorin mahdollisuuksia.

– Liikkuvan OPn pisteellä voi varata ajan neuvotteluun, päivittää tietoja tai kysyä neuvoa omiin pankkiasioihin liittyen, Ahlroos sanoo.

– Käteistä rahaa ei voi nostaa, mutta muuten käytännössä kaikki pankin palvelut voi hoitaa tässä, Nupponen täydentää.

Liikkuvan OPn piste on kehitetty palvelemaan asiakkaita siellä missä he ovat: messuilla, tapahtumissa, kauppakeskuksissa, oppilaitoksissa.

– Kuulostaa tosi kätevältä konseptilta. On tärkeää, että pankki on läsnä ihmisten arjessa siellä missä ihmisetkin, Mannonen ja Hakala tuumaavat.

Joustavasti juttusille

Naiset kertovat olevansa vakuuttuneita Liikkuvan OPn mahdollisuuksista, mutta heille herää vielä yksi kysymys: Tarvitseeko asiakkaan etukäteen varata aika, vai voiko liikkuvaan konttoriin saapua ilmoittamatta?

– Ei tarvitse varata aikaa. Etenkin messuilla tarve asioida Liikkuvan OPn pisteellä syntyy usein hieman yllättäen, kun asiakas näkee Osuuspankin osaston ja muistaa, että esimerkiksi vakuutuksia pitäisi päivittää, Nupponen kertoo.

– Ja tätä varten Liikkuva OP on olemassa. Haluamme tarjota ihmisille joustavan tavan poiketa juttusille. Opastamme tarvittaessa myös OP mobiilin ja Pivon käyttöönotossa, Ahlroos sanoo.

Nupponen muistuttaa vielä, että Liikkuvan OPn pisteellä voi myös poiketa, vaikka omat pankkiasiat hoituisivat pääosin verkossa.

– Joskus on hyvä saada asioille asiantuntijan varmistus. Ja jos me emme osaa vastata, niin otamme kyllä selvää tai voimme varata ajan pankkiin.

Konttori kulkee

Lounaismaan Osuuspankilla on käytössä kaksi liikkuvaa pankkipistettä. Niiden toimintaa on esitelty lähinnä messuilla, mutta jatkossa pisteet liikkuvat myös muualla.

Liikkuvan OPn lanseeraamisessa on vielä menossa vaihe, jossa uutta palvelumuotoa markkinoidaan, kysyntää kartoitetaan ja aikatauluja suunnitellaan.

– Jatkossa voi netistä tarkistaa missä liikkuva piste milloinkin on, Nupponen toteaa.

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa