Riksa tuo iloa ikäihmisille

Tänä vuonna OP Länsi-Suomen joululahjoitus on riksapyörä toimialueen ikäihmisille. Lahjoituksen vastaanottaneessa Länsi-Suomen Diakonialaitoksessa suhtaudutaan pyörän myötä tarjoutuvaan uuteen ulkoilumuotoon innostuneesti.

– Riksan kokeilemisesta on ollut meillä ennenkin puhetta, mutta emme osanneet unelmoidakaan sellaisen saamisesta näin käyttöömme, iloitsee toimitusjohtaja Aku Keltto. Sähköavusteinen riksa on erinomainen lisä taloon, jossa on satsattu luontoarvoihin, liikuntaan ja naapuruuteen. Diakonialaitoksen vaikutuspiirissä asuu yli 200 potentiaalista riksaan istujaa. Pyörää tullaan käyttämään myös Raumalla ja Kankaanpäässä erikseen sovittavalla tavalla.

– Se voi olla iloksi ja avuksi ihmisille, joiden on vaikea muuten päästä ulos tai jotka haluavat liikkua vähän laajemmalla alueella. Valtakunnallisen Pyörällä kaiken ikää -hankkeen toimintamallin mukaisesti Porissa on kaksi koulutettua pyöräkapteenia: fysioterapeutti, Ikäinstituutin aluekouluttaja Anne Setälä ja DiaPuiston palveluohjaaja Hanna-LiisaKotsalo. He organisoivat toimintaa paikallisesti ja opastavat alkuun pyörällä ajamisesta huolehtivia pyöräluotseja.

– Olen luvannut kouluttaa ensimmäisiä pyöräluotseja, ja mielelläni ajan myös riksaa. Tämä on minun hyväntekeväisyystyötäni, sanoo idean OP Länsi-Suomelle esittänyt Setälä. Mieleltään virkeitä, mutta liikuntakyvyltään heikentyneitä iäkkäitä on paljon eivätkä he pääse ilman apua asunnostaan ulos. Näin ulkoilu jää elämästä pois.

– Ja kuitenkin se on meille kaikille tärkeää. Ulkoilun tuottama mielihyvä, vaikutukset sosiaalisiin suhteisiin ja maisemien vaihtuminen tuoksuineen eri vuodenaikoina jäävät sisätiloissa kokematta, listaa Setälä ja vihjaa, että seudulle mahtuisi useampikin riksa.

– On hienoa, että OP Länsi-Suomi teki tämän lahjoituksen. Toivon, että muutkin seudun toimijat aktivoituvat pankin esimerkin myötä.

Riksapyörä tuo iloa ikäihmisille, toteavat pyöräkapteeni Anne Setälä ja Länsi-Suomen Diakonialaitoksen toimitusjohtaja Aku Keltto.

Länsi-Suomen Diakonialaitokselle lahjoitettu riksapyörä on ensimmäinen laatuaan Satakunnassa.

Haluatko pyöräluotsiksi? Katso, onko se mahdollista asuinpaikkakunnallasi tai lähiseuduilla ja ilmoittaudu mukaan: luotsi.fi

Tuoreimmat
Tiedon Ari Järvelä: "Tekoäly muuttaa elämäämme rajusti – tuottavuusloikka parantaa kaikkien hyvinvointia"
Tiedon Ari Järvelä: "Tekoäly muuttaa elämäämme rajusti – tuottavuusloikka parantaa kaikkien hyvinvointia"
Tiedon datakeskeisten liiketoimintojen johtaja toivoo, että Suomessa otettaisiin tekoälyn sovelluksissa kiinni maailman kärkimaita.
Pelastakaa pitkäaikaissijoittaja
Pelastakaa pitkäaikaissijoittaja
Sijoittamisesta on tullut jokamiehen ja -naisen oikeus, ja hyvä niin. Viime vuosina erilaiset sijoitusblogit ja vaurastumisen tarinat ovat rohkaisseet ihmisiä ajattelemaan sijoittamista.
Urheiluakatemiasta kohti maailman kärkeä
Urheiluakatemiasta kohti maailman kärkeä
Heidi Nikkinen tähtää kohti maailman huippua niin ampuma- kuin maastohiihdossakin. Urheiluakatemia mahdollistaa lähes ammattimaisen harjoittelun.
Kesätyö 60 nuorelle OP Länsi-Uusimaan piikkiin
Kesätyö 60 nuorelle OP Länsi-Uusimaan piikkiin
Pankin kesätyöpaikkalahjoitukset saavat jatkoa

OP sosiaalisessa mediassa