Jalalla koreasti – Hiiop!

Heinäkuisena iltapäivänä eläkeläisten palvelukeskus Viikkarin Valkamassa Porissa oli railakas tunnelma, kun OP Ryhmän valtakunnallinen Hiiop-hanke toi iltapäivätanssit ikäihmisten iloksi.

Senioreiden Suomi 100 -kiitostansseihin heittäytyi kymmenkunta osuuspankkilaista, heidän mukanaan Länsi-Suomen Osuuspankin toimitusjohtaja Matti Kiuru. Myös vapaaehtoisuuden lähettiläs Brother Christmas nähtiin tanssittajana. Säestyksestä vastasi Osuupankin työntekijä ja hanuristi Minna Nurmi.

– Jokaisella osuuspankin työntekijällä on mahdollisuus tehdä tänä vuonna päivä vapaaehtoistyötä. Me täällä Länsi-Suomessa päätimme suunnata pääosan omasta vapaaehtoistyöstämme ikäihmisille. Useissa palvelutaloissa on järjestetty jo grillijuhlia ja lemmikkieläinpäiviä tai oltu muuten avustamassa arjessa ja jutustelemassa asukkaiden kanssa, Matti Kiuru kertoili.

Tanssin alkaessa hän vei parketille porilaisen Anja Ämmälän, joka oli lähtenyt tansseihin naapurinsa kanssa. Tanssiminen on ollut aina lähellä tämän naisen sydäntä. – Olen ollut nuorempana kova tanssimaan ja menisin vieläkin, jos olisi kavereita, hän hymyili ja kehaisi samalla Kiurun tanssitaitoja.

Tanssin lomassa Matti Kiuru ehti kuvailla päivää lämminhenkisen erilaiseksi. – Ei tällaisissa merkeissä ikäihmisiä oikein pääse muuten tapaamaan ja heidän kanssaan seurustelemaan. Olen kuullut tänään jo monia mielenkiintoisia tarinoita ihmisten elämän varrelta.

OP järjesti tanssitapahtuman Koko Suomi kiittää -teemalla yhdessä Siskot ja Simot ry:n kanssa. Yhdistys edistää tavallisen ihmisen taidoin tehtävää, matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintaa. Hiiop-hankkeen välityksellä OP Ryhmä lahjoittaa 100 vuotta vapaaehtoistyötä 100 vuotta täyttävälle Suomelle. Hanke kannustaa vapaaehtoistyöhön ryhmän omien työntekijöiden ohella kaikkia muitakin suomalaisia.

Ota sinäkin koppi vapaaehtoistyöstä ja anna lahja 100 vuotiaalle Suomelle!

Lue lisää hiiop.fi sivustolta ja löydä oma kohteesi.

Suomi Areenan yhteydessä Siskot & Simot sekä Hiiop rantautuivat Poriin piristämään ikäihmisten arkea.

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa