Uusperheen arki loksahtelee kohdalleen

Tikerpuun perheen hektinen arki pyörii maatilan, lapsien ja eläimien ympärillä. Suurperheen pankki- ja vakuutusasioiden hoito helpottui huomattavasti, kun ne keskitettiin yhden katon alle.

Tuula ja Aaro Tikerpuun yli 100-vuotiaalla maatilalla Pyhtään Heinlahdessa riittää vilskettä. Kaikkien silmäterä on kesällä vuoden täyttävä Kerttu, joka seurailee perheen touhuja kiinnostuneena. Uusperheeseen kuuluvat myös kolmisen vuotta sitten Virosta Suomeen muuttaneet Aaron pojat Cevor, 15ja Uku, 14, sekä Tuulan tyttäret Anni, 8 ja Veera, 6. Ja mitäpä olisi maatila ilman eläimiä: koiria, kissoja, kaneja, lampaita, kalkkunoita, ankkoja, kanoja ja kukkoa.

– Poni on tällä hetkellä kasvattajalla varsalainassa ja kesällä laitumelle tulee myös ystävien hevosia, kertoo Tuula.

Musiikkia, jalkapalloa ja maatilan hoitoa

Vaikka elämä maatilalla pitää puuhakkaana, työt ja harrastukset vievät perhettä säännöllisesti myös kaupunkiin. Tuula on vielä hoitovapaalla terveystarkastajan virastaan Haminasta ja Aaro on aloittanut helmikuussa uudessa työpaikassa ikkunoiden asentajana. Aaro nauraa harrastavansa lasten kuljettamista harrastuksiin:

– Cevor suorittaa pianonsoiton tutkintoa musiikkiopistossa ja Uku pelaa Peli-Karhuissa jalkapalloa. Harjoitusten lisäksi tulevat tietysti vielä pelireissut.

Tuula käy säännöllisesti pelastuskoiraharjoituksissa ja koiranäyttelyissä. Anni ja Veera puolestaan ovat innostuneet parkourista.

– Koko perheen harrastus on tietysti eläintenhoito ja tokihan vanhassa talossa riittää aina tekemistä muutenkin, Tuula jatkaa.

Monta elämänmuutosta kerralla

Juuri talon kunnostaminen sai Tikerpuut miettimään pankkiasioita viime keväänä.

– Halusimme jatkaa remonttia ja samalla siirtää talon puoliksi Aaron nimiin. Suunnittelimme tuolloin myös viime kesänä pidettyjä häitä ja Kerttukin oli jo tulossa. Tiedossa oli siis monta elämänmuutosta yhdellä kertaa, Tuula kuvailee vuodentakaista tilannetta.

– Vaikka olin asunut jo yli kymmenen vuotta Suomessa, minulla ei ollut vielä verkkopankkitunnuksia täällä, mikä vaikeutti monen arkisen asian hoitamista, jatkaa Aaro.

Pariskunta otti yhteyttä useampaankin pankkiin, mutta jo ensimmäisen käynnin jälkeen oli selvää, että OPsta tulisi heidän kumppaninsa.

– Asiat alkoivat heti loksahdella kohdalleen ja kaikki tuntui helpolta. Isossa perheessä kaikkea hoidettavaa on paljon, joten oli helpotus, kun saimme talo- sekä autolainat yhteen paikkaan, joustoa lainanmaksuun vauvavuoden ajaksi ja vielä vakuutuksetkin saman katon alta, miettivät Aaro ja Tuula.

– Otimme myös takaisinmaksuturvan ja olemme varanneet ajan pankkilakimieheltä testamentin tekemiseksi. Lähipiirissä on valitettavasti ollut yllättäviä kuolemantapauksia, joten olemme nähneet, miten tärkeää on varautua ikäviinkin asioihin ennakkoon.

Säästösuunnitelmia tulevaisuuden unelmiin

Vaikka arki on hektistä, on Aarolla ja Tuulalla myös uusia suunnitelmia ja haaveita.

– Tilaamme kuuluu muutama hehtaari metsää, joka pitäisi laittaa kuntoon, jotta sieltä saisi joskus muutakin kuin joulukuusen, suunnittelee Aaro. Pidemmän tähtäimen haaveena on kesäasunto Virosta.

– Aaron ja poikien juuret ovat Virossa, joten haluamme säilyttää yhteyden sinne. Säästösuunnitelmat tämän haaveen toteuttamiseksi ovat ajankohtaisia sitten, kun palaan työelämään, miettii Tuula ja luo hellän katseen Kerttu-vauvaan.

Tuoreimmat
Iso ketju jäi toiseksi ‒ franchaising-yrittäjyys vaihtui omaan myymälään
Kymmenen vuotta Musti ja Mirri -ketjussa franchising-yrittäjänä vakuutti Maarit Karhu-Teiskosen siitä, että yrittäjyys on hänen juttunsa. Lopulta hänestä tuli kuitenkin yksityisyrittäjä.
Mitä pakkaat jääkiekon nuorten MM-kisoihin mukaan, Miro Heiskanen?
Jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan 26.12.2017-6.1.2018 Yhdysvaltojen Buffalossa. Nuoret Leijonat starttasivat MM-leirityksen Vallilassa OPn tiloissa 15.12. Yksi joukkueen jäsenistä on Miro...
Miten saada rahaa?
Google listasi juuri trendaavimmat hakunsa vuodelta 2017. Henkilökategoriassa voiton vei edesmennyt presidentti Mauno Koivisto, mutta kiinnostavimmat asiat löytyivät hakukoneelta kysytyistä...
Korkoa korolle -ilmiö: tunnetko jo automaatin, joka moninkertaistaa säästösi?
Oletpa kaksi-, kolme- tai nelikymppinen, ehdit vielä kartuttaa muhkean säästöpotin, kun annat korkoa korolle -ilmiön tehdä työn. Asiantuntija kertoo, miten onnistut.

OP sosiaalisessa mediassa