Autoretkellä Einen kanssa

Varainhoitaja Janne Koskinen OP Private Kymenlaaksosta vietti hauskan päivän vapaaehtoisena automiehenä.

Tänä vuonna jokaisella OPlaisella on mahdollisuus tehdä yksi päivä vapaaehtoistyötä työajalla. Niinpä aloin alkuvuodesta etsiä itselleni sopivaa tehtävää hiiop100.fi-sivustolta. Sivuston avulla kuka tahansa voi etsiä apukäsiä järjestämäänsä vapaaehtoistyöhön tai löytää oman vapaaehtoistyön kohteen.

Silmiini osui tehtävä, jossa tarjottiin ikäihmisille veloituksettomia autoretkiä. Ajatuksena on tehdä muutaman tunnin autoretki vaikkapa seniorin vanhoille kotikulmille, kahvilaan tai johonkin tapahtumaan. Idean takana on Automies-palvelu, joka järjestää retkille vapaaehtoisia autonkuljettajia. Ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Hain 83-vuotiaan Einen kyytiin Vantaan Myyrmäestä. Eine oli rakentanut sotien jälkeen miehensä kanssa talon Espooseen, joten ajoimme ensin sinne.

Matka jatkui Munkkivuoreen, jossa olivat käynnissä Salattujen elämien kuvaukset. Sitten päädyimme tietöiden vuoksi umpikujaan, mutta lopulta pääsimme kuitenkin koukkaamaan Venäjän ja USA:n suurlähetystöjen kautta Senaatintorille, jossa laitoimme auton parkkiin ja suuntasimme lounaalle Panimoravintola Bryggeriin. Sieltä jatkoimme kohti Vallilaa, jossa Eine on viettänyt nuoruutensa.

Entinen kotitalo oli tuhoutunut sodan aikana palopommista, ja muutenkin alue oli muuttunut paljon. Vanhaa, 1900-luvun alun Vallilaakin oli sentään vielä jäljellä jonkin verran.

Päivän tavoitteena oli tuoda piristystä ikäihmisen päivään, mutta itsekin nautin päivästä kovasti. Kaikkein parhaan kiitoksen sain jälkikäteen Vantaan kaupungin vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin välityksellä: Eine oli kertonut, ettei muista, milloin hänellä olisi viimeksi ollut näin mukavaa.

Kiitos Eine.

Teksti: Janne Koskinen ja Satu Temonen

Kuva: Johannes Wiehn

Tuoreimmat
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizza oli ensimmäinen laadukkaan pikaruuan eli fast casual -alan yritys, joka listautui Helsingin pörssiin. Toimitusjohtaja ja pankin edustaja kertovat, miten listautumisprosessi sujui.
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Finanssiala on ollut viime ajat voimakkaan muutoksen kourissa. Digitalisaatio, lisääntynyt sääntely ja uudet palveluntarjoajat ovat muuttaneet toimialaa voimakkaasti. Useiden asiantuntija-arvioiden...
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Jos haluat haistella pääsiäisenä kevättuulia jossain muualla kuin kotimaassa, kannattaa toimia nopeasti. Näihin kohteisiin saat vielä kohtuuhintaiset lennot ja majoituksen kuumimpaan sesonkiaikaan.
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Vielä voi nauttia lumisista päivistä, sillä pakkanen paukkuu yhä lähipäivinä.

OP sosiaalisessa mediassa