Omistaja-asiakkuuden merkitys

OP Keski-Suomella oli joulukuun lopussa 65 182 omistaja-asiakasta. Osuustoiminnallisen OPn perustehtävä on luoda hyvinvointia, turvallisuutta ja menestystä ympärilleen.

OP on omistaja-asiakkaitaan varten ja yhdessä heidän kanssaan. Tämä on mahdollista vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden ansioita.

Pankkimme alkutaival ulottuu yli sadan vuoden taakse. Historia nivoutuu yhteen Jyväskylän ja Keski-Suomen historian kanssa. Tällä hetkellä toimimme liiketoimintaympäristössä, joka haastaa perinteisen ajattelun pankkitoiminnasta. Samalla se tuo mukanaan uusien mahdollisuuksien virran. Uusimpana muutoksena nostaisin esiin reaaliaikaisen OP Mobiililla ja Pivolla tapahtuvan rahansiirron, jossa voit käyttää puhelinnumeroa tilinumeron sijaan. Tämä uudistus mahdollistaa siirrot myös eri pankkiryhmien välillä.

OP Keski-Suomi on ollut useiden vuosien ajan maakunnan suurimpia yhteisöveron maksajia. Omistamalla osan paikallista pankkia, on jokainen omistaja-asiakkaamme omalla päätöksellään varmistanut veroeurojen jäämisen maakuntaan. Tuoreimpien tilastojen mukaan OP Ryhmä oli kokonaisuudessaan Suomen suurin yhteisöveron maksaja. Veroeurojen lisäksi OP Ryhmän tieteelliset säätiöt ovat tehneet merkittäviä lahjoituksia. Yksi tänä vuonna apurahan saaneista on Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun tohtorikoulutettava Ville Seppälä, joka tutkii taloustieteen alan väitöskirjassaan perhe- ja työelämän leikkauskohtaa. OPssa omistaja-asiakas hyötyy asiakkuudesta paitsi henkilökohtaisesti, myös tekemällä huomaamattaan hyvää lähiyhteisölleen.

Haluaisin erityisesti nostaa esiin OPn Hiiop -hankkeen. Hanke toteutetaan satavuotisen Suomen kunniaksi. Tähän hankkeeseen pääsee tarkemmin tutustumaan osoitteesta www.hiiop100.fi. Oman henkilökohtaisen panokseni lahjoitan työskentelemällä yhden päivän oppimis- ja ohjauskeskus Valterin Jyväskylän toimipisteessä Onervassa. Odotan hankkeen tuovan kaikille osallistujille uusia kokemuksia ja pankin entistäkin lähemmäksi ihmisten arkea.

OP on tänään yhtä ajankohtainen kuin yli sata vuotta sitten. Yhteisöllisyys on suurin voimavaramme. Anna sinäkin vuodestasi yksi päivä vapaaehtoistyölle. Niin mekin teemme.

Kirjoittaja: Jani Jokela, varainhoitaja, OP Keski-Suomi

Jani Jokela

OP Keski-Suomi

Tuoreimmat
Oi aikoja, oi tapoja - high yield markkinan ilmiöitä
"Hey, is everybody out there nuts?" Kysyy Gordon Gekko puheessaan yliopistonuorille Wall Street, Money Never Sleeps -elokuvassa. Sama tulee välillä mieleen kun katsoo high yield -markkinaa ja...
Lohen fileointi – näin käytät kalan kokonaan
Lohifile, medaljongit ja kalaliemi – tee kaikki nämä yhdestä kokonaisesta lohesta ja säästä rahaa.
Suunnittele työuran jälkeinen elämäsi – lue eläköitymisvalmentajan vinkit
Piilaakso ei ole vain nuoria startup-yrittäjiä. Teknologialaaksoa rakentamassa olleet ovat nyt eläkeläisiä, jotka toteuttavat unelmiaan ja tekevät asioita, mihin työelämässä ei ollut aikaa. Kaiken...
Rahat kaverin tilille saman tien? Näin se onnistuu
Miten puhelinnumerolla maksaminen oikein toimii? Missä tilanteissa Siirto-palvelua kannattaa hyödyntää? Entä onko se nyt varmasti turvallista ja helppoa?