Inhimillisesti digi

Finanssialan keskusliitto tiedotti toukokuun alussa, että hallituksen yksi kärkihanke, sähköinen asunto-osakerekisteri, otetaan käyttöön alkuvuonna 2019.

Vahvalla valtion roolilla toisaalta varmistetaan rekisterin valmistuminen ja toisaalta ylläpitokustannusten pysyminen kurissa. Sähköisen rekisterin arvioidaan lisäävän asuntokaupan sujuvuutta merkittävästi ja mahdollistavan täysin digitaalisesti toimivan asuntorahoittamisen.

OP Keski-Suomi on vahvasti mukana tässä toimialan muutoksessa. OP Ryhmän vetämänä panostamme kuluvan strategiakauden aikana miljoonia euroja nykyisten liiketoimintojen digitalisointiin. Tavoitteena on kehittää asiakaskokemusta ja asiakkaiden arjen sujuvuutta.

Robotiikan automatisoidessa rutiinitoimenpiteitä, laadukas neuvonanto ja ratkaisujen tarjoaminen asiakkaiden ongelmiin korostuvat. Digitaalisen ja inhimillisen palvelun saumattomuus asettaa uusia vaatimuksia myös viestinnälle ja viestinnän kanaville. Tietoa on saatavilla enemmän kuin koskaan aikaisemmin, mutta oleellista on, miten kuluttajana suodatamme informaatiosta itsellemme olennaisen ja tärkeän tiedon.

Yritysten näkökulmasta haasteena on löytää oikea ja luotettava kanava omien palveluiden viestimiseen ja opastamiseen. Verkko- ja mobiilipalvelut tarjoavat tähän toimivan alustan, mutta videoiden käyttö yritys- ja asiantuntijaviestinnässä kasvaa myös jatkuvasti. Erityisesti nuorten keskuudessa suositussa ilmiössä tubettamisessa, eli videoiden kuvaamisessa ja julkaisemisessa Youtube -kanavalla, OP on vahvasti mukana. Olemme yksi Tubecon 2017 -tapahtuman pääyhteistyökumppaneista ja yksi OPn Tubepäivistä pidetään OP Keski-Suomen tiloissa.

Media- ja viestintäala on kohdannut toimintaympäristönsä digitalisoitumisen pankkitoimintaa aikaisemmin. Riittävästi itseään uudistamalla ja tunnistamalla vahvuusalueensa esimerkiksi informaation luotettavuuden suhteen, se on kyennyt säilyttämään asemansa muutoksesta huolimatta. Myös me OPssa uskomme digitaalisen ja inhimillisen palvelun yhdistämiseen tulevaisuudessa. Muun muassa uutta OP Ryhmän op.fi -verkkopalvelua ja palvelun uusia ominaisuuksia olemme kehittäneet yhdessä asiakkaiden kanssa. Oletko käynyt jo tutustumassa?

Kirjoittaja: Pasi Sorri, toimitusjohtaja, OP Keski-Suomi

Pasi Sorri

OP Keski-Suomi

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa