Inhimillisesti digi

Finanssialan keskusliitto tiedotti toukokuun alussa, että hallituksen yksi kärkihanke, sähköinen asunto-osakerekisteri, otetaan käyttöön alkuvuonna 2019.

Vahvalla valtion roolilla toisaalta varmistetaan rekisterin valmistuminen ja toisaalta ylläpitokustannusten pysyminen kurissa. Sähköisen rekisterin arvioidaan lisäävän asuntokaupan sujuvuutta merkittävästi ja mahdollistavan täysin digitaalisesti toimivan asuntorahoittamisen.

OP Keski-Suomi on vahvasti mukana tässä toimialan muutoksessa. OP Ryhmän vetämänä panostamme kuluvan strategiakauden aikana miljoonia euroja nykyisten liiketoimintojen digitalisointiin. Tavoitteena on kehittää asiakaskokemusta ja asiakkaiden arjen sujuvuutta.

Robotiikan automatisoidessa rutiinitoimenpiteitä, laadukas neuvonanto ja ratkaisujen tarjoaminen asiakkaiden ongelmiin korostuvat. Digitaalisen ja inhimillisen palvelun saumattomuus asettaa uusia vaatimuksia myös viestinnälle ja viestinnän kanaville. Tietoa on saatavilla enemmän kuin koskaan aikaisemmin, mutta oleellista on, miten kuluttajana suodatamme informaatiosta itsellemme olennaisen ja tärkeän tiedon.

Yritysten näkökulmasta haasteena on löytää oikea ja luotettava kanava omien palveluiden viestimiseen ja opastamiseen. Verkko- ja mobiilipalvelut tarjoavat tähän toimivan alustan, mutta videoiden käyttö yritys- ja asiantuntijaviestinnässä kasvaa myös jatkuvasti. Erityisesti nuorten keskuudessa suositussa ilmiössä tubettamisessa, eli videoiden kuvaamisessa ja julkaisemisessa Youtube -kanavalla, OP on vahvasti mukana. Olemme yksi Tubecon 2017 -tapahtuman pääyhteistyökumppaneista ja yksi OPn Tubepäivistä pidetään OP Keski-Suomen tiloissa.

Media- ja viestintäala on kohdannut toimintaympäristönsä digitalisoitumisen pankkitoimintaa aikaisemmin. Riittävästi itseään uudistamalla ja tunnistamalla vahvuusalueensa esimerkiksi informaation luotettavuuden suhteen, se on kyennyt säilyttämään asemansa muutoksesta huolimatta. Myös me OPssa uskomme digitaalisen ja inhimillisen palvelun yhdistämiseen tulevaisuudessa. Muun muassa uutta OP Ryhmän op.fi -verkkopalvelua ja palvelun uusia ominaisuuksia olemme kehittäneet yhdessä asiakkaiden kanssa. Oletko käynyt jo tutustumassa?

Kirjoittaja: Pasi Sorri, toimitusjohtaja, OP Keski-Suomi

Pasi Sorri

OP Keski-Suomi

Tuoreimmat
Rahala-blogi – Hyvä sijoittaja muistaa myös tuhlailla
Rahala-blogi – Hyvä sijoittaja muistaa myös tuhlailla
Jokaisen sijoittajan on hyvä muistaa tuhlaamisen jalo taito. Rahaa pitää osata käyttää myös tyhmästi, sillä se on elämää.
Nuku kuin olympiaurheilija – univalmentaja kertoo miten
Nuku kuin olympiaurheilija – univalmentaja kertoo miten
Valvotko stressin vuoksi herkästi? Kysyimme olympiaurheilijoiden univalmennusta tekevältä lääkäriltä, miten omaa untaan voi parantaa.
“Hyvää päivää, tarvitsisimme 1,2 autoa!” - olisiko OP Kausiautosta lapsiperheen kakkoskulkineeksi?
“Hyvää päivää, tarvitsisimme 1,2 autoa!” - olisiko OP Kausiautosta lapsiperheen kakkoskulkineeksi?
Meitä on kaksi aikuista ja kolme lasta. Ja yksi auto. Ajoittain tuntuu, että tarvitsisimme toisen menopelin. Emme silti missään tapauksessa halua toista autoa.
Osakkeiden osto – ennen vai jälkeen tulosjulkistuksen?
Osakkeiden osto – ennen vai jälkeen tulosjulkistuksen?
Osakkeiden osto oikeaan aikaan on haasteellista ammattilaisellekin, saati piensijoittajalle. Näillä muutamilla nyrkkisäännöillä voit välttää selkeimmät virheet.

OP sosiaalisessa mediassa