Huolehdi ainakin nämä kaksi omaisuusasiaa kuntoon

Edunvalvontavaltakirja ja testamentti ovat oikeustoimia, jotka jokaisen meistä tulisi tehdä. Mieluiten heti tänään.

Meistä jokainen voi sairastua ja tulla kykenemättömäksi hoitamaan omia asioitaan.

– Miksipä et hoitaisi paria lakijuttua kuntoon nyt, koska huomenna voi olla liian myöhäistä, kannustaa OP Keski-Pohjanmaan pankkilakimies Merja Kalajo.

Miksi edunvalvontavaltakirja?

Edunvalvontavaltakirjalla turvaat joustavan taloutesi hoidon jos sairastut.

Nimeä luottohenkilö ja hänelle varahenkilö valtuutetuiksi. Mieti myös, miten haluat talouttasi hoidettavan silloin kun et itse siihen pysty.

Ota sitten yhteyttä oman OPn pankkilakimieheen. Hän laatii kanssasi juuri sinulle sopivan määrämuotoisen edunvalvontavaltakirjan.

Valtakirja saatetaan voimaan vasta, jos lääkäri toteaa sinut kykenemättömäksi hoitamaan itse asioitasi. Maistraatin vahvistamalla valtakirjalla valtuutettu toimii tahtosi mukaisesti, kunnes itse taas kykenet asioistasi huolehtimaan.

Miksi testamentti?

Kun haluat

  • turvata lesken asemaa
  • omaisuuden säilyvän omalla suvullasi
  • määrätä omaisuutesi saajat laista poikkeavasti

tee testamentti.

Asiantuntijamme apunasi

OP Keski-Pohjanmaan pankkilakimiehille Merja Kalajolle, Sini Soukalle ja Pekka Ylöselle voit varata ajan ajanvarausnumerostamme 010 258 7333. Omistaja-asiakkaanamme voit halutessasi hyödyntää palkkionmaksuun myös sinulle kertyneitä OP-bonuksia.

Asiantuntijana artikkelissa pankkilakimies Merja Kalajo, joka on kuvassa vasemmalla. Hänen vieressään Sini Soukka. Kuvasta puuttuu Pekka Ylönen.

Tuoreimmat
Yrittäjä, muista höllentää tahtia: lue työterveyspsykologin ohjeet lomailuun
Yrittäjä, muista höllentää tahtia: lue työterveyspsykologin ohjeet lomailuun
Lomailu on hyvinvoinnin ja työssä jaksamisen kannalta tärkeää kaikille. Jos pitkän kesäloman pitäminen tuntuu mahdottomalta, jo lyhyet lomapätkät ja töiden jaksottaminen tuovat kaivattua palautumista.
Unelmana lehmät
Unelmana lehmät
Tällä viikolla yksi isoista unelmistani toteutuu, kun emolehmät saapuvat tilallemme. Vajaa kymmenen vuotta sitten siat lähtivät ja tilamme muuttui kasvinviljelytilaksi. Silloin vanhat sikalat...
Kotoa pois muuttava nuori: ota haltuusi oman talouden selviytymispakkaus
Kotoa pois muuttava nuori: ota haltuusi oman talouden selviytymispakkaus
Kuinka monta pankkikorttia tarvitsen? Perustaisinko tyttö- tai poikaystävän kanssa yhteisen tilin? Onko kotivakuutus pakollinen? Millainen matkavakuutus on hyvä? Ota haltuusi tämä tietopaketti...
Älä heitä tölkkejä luontoon – Vahingot voivat olla tuhoisat
Älä heitä tölkkejä luontoon – Vahingot voivat olla tuhoisat
Pellolle heitetty metallitölkki on naudoille hengenvaarallinen uhka. Nuoren Macy-lehmän kohtalo on vältettävissä viemällä roskat niille kuuluviin paikkoihin.

OP sosiaalisessa mediassa