Yrityksen kannattaa suojautua korkoriskeiltä.

Korkojen muutoksiin ja nousuun voi varautua korkosuojauksilla.

Taantuma on nyt tilastollisestikin jo ohitettu ja talouden ennustetaan hieman kasvavan tänä vuonna. Etelä-Karjalan alueellakin on nähtävissä positiivisia merkkejä, muun muassa venäläiset ostosturistit ovat hiljalleen palanneet ruplan kurssin vahvistumisen myötä. Valmistavallakin teollisuudella näkyy tilauskannoissa selkeää piristymistä, kertoo asiakkuusjohtaja Ville Soidinaho OP Etelä-Karjalasta.

OP Etelä-Karjala tukee Etelä-Karjalan alueen yrityksiä liiketoiminnassa sekä tavoitteiden saavuttamisessa. Rahoitusta kyllä löytyy terveisiin ja kannattaviin investointeihin. Korkotason alhaisuudenkin vuoksi kannattaa ottaa meihin yhteyttä, jos yrityksellä on investointisuunnitelmia, Soidinaho kannustaa. Tarjoamme OP Etelä-Karjalassa parhaat vaihtoehdot rahoitusten ja korkoriskien suojaamisen osalta.

Edelleen hyvä hetki korkosuojaukselle

Rahan hinta ja rahoituksen korkokustannukset vaikuttavat yritysten kustannuksiin ja tuloksiin. Emme tiedä varmuudella, millä tasolla korot ovat tulevaisuudessa, mutta korkojen muutoksiin ja nousuun voi varautua korkosuojauksilla. Korkosuojausten avulla ennustettavuus paranee, eivätkä kustannukset ole niin riippuvaisia korkotasojen muutoksista ja yllättävistä liikkeistä, kertoo Sales Manager Antti Rinne OP Yrityspankki Oyj:stä.

Euribor-korot ovat tällä hetkellä historiallisen alhaisella tasolla ja odotukset korkojen nousulle ovat maltilliset. Siksi korkosuojauksen ottaminen omaan lainaan on vielä edullista. Kannattaa huomioida, että euribor-korkojen ei odoteta enää laskevan ja niiden kehitystä heijastavat pitkät markkinakorot ovat nousseet pohjatasoiltaan viimeisten kuukausien aikana. Siksi suojausten suhteen tilanne ei välttämättä parane odottamalla, Rinne toteaa.

Kuvassa vasemmalta Sales Manager Antti Rinne OP Yrityspankki Oyj:stä ja asiakkuusjohtaja Ville Soidinaho OP Etelä-Karjalasta.

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa