Verkkoneuvottelu testissä – voiko netissä asioida kuin konttorissa?

Digitalisaatiossa on parasta, että sen tarjoamat mahdollisuudet helpottavat laiskan ihmisen elämää. Tai kiireisen, miksikä kukin itsensä kokee.

Pankki- ja vakuutusasiat on nykyään mahdollista hoitaa vaikka kotisohvalta verkkoneuvottelun avulla. Testasin, miten sujuvasti videon välityksellä asiointi oikeastaan pelittää.

Verkkoneuvotteluun valmistautuminen alkaa sillä, että varataan aika joko verkkoajanvarauksesta tai soittamalla numeroon 0100 0500. Jos varauksen tekee netissä, vapaita aikoja pääsee tarkastelemaan päiväkohtaisesti. Kun varaus on tehty, tulee siitä vielä viestillä vahvistus ajankohtineen.

Neuvottelun voi hoitaa joko tietokoneella tai iPadilla. Itse kokeilin iPadia, jolle tulee ensin ladata OP verkkoneuvottelu –sovellus, joka löytyy App Storesta. Neuvottelu kuitenkin aloitetaan kirjautumalla ensin selaimessa verkkopankkiin. Kirjautumisen jälkeen kohdassa Asiakaspalvelu -> Tulevat neuvottelut näkyy oma varattu verkkoneuvotteluaika sekä sen tiedot. Painamalla ’Aloita verkkoneuvottelu’ iPad siirtää asioinnin verkkopankista sovellukseen, jossa neuvottelu sitten käydään.

Suosittelen kokeilemaan verkkoneuvotteluyhteyden avaamista ennen varsinaista aloittamista. Tämän voi tehdä 15 minuutin sisällä ennen varauksen ajankohtaa. Esimerkiksi oma neuvotteluni oli varattu alkamaan tasan klo 10, joten kirjauduin verkkopankkiin ja avasin neuvotteluyhteyden noin kymmentä vaille. Testailin näin, toimiiko yhteys ja miten iPadin saa keploteltua järkevästi pöydälle nököttämään, jotta vastapuoli näkee minut.

Sovellus lähti hienosti käyntiin, tosin ennen asiantuntijan liittymistä neuvotteluun ainoa, joka katsoo kuvaruudusta takaisin on oma naama. Se kävi äkkiä tylsäksi, joten tutustuin odotellessani Usein kysytyt kysymykset –valikkoon, joka löytyy näytön vasemmasta laidasta.

Koska verkkoneuvottelu aloitetaan kirjautumalla verkkopankkiin omilla henkilökohtaisilla tunnuksilla, ei erillistä henkilöllisyystodistusta tarvitse olla käsillä. Sen sijaan kannattaa varata tarvittavat asiakirjat valmiiksi, jotta asiointi sujuu mahdollisimman jouhevasti. Riippuen siitä, mitä asiaa verkkoneuvottelussa käsitellään, on aikaa varattu automaattisesti tarvittava määrä.

Käyttäjäkokemukseen palaten, itse neuvottelu sujui mallikkaasti: kuvayhteys sekä ääni toimivat erinomaisesti ja asioinnin sai hoidettua ajan tasalle aivan yhtä sujuvasti kuin konttorilla käydessäkin. Ja jos neuvottelun yhteydessä tehdään vaikkapa uusi vakuutussopimus, lähettää pankkitoimihenkilö vakuutuskirjat tai muut tarvittavat asiakirjat postitse tai verkossa tarkastettavaksi.

Kaiken kaikkiaan verkkoneuvottelu oli positiivinen kokemus ja voin lämpimästi suositella sen testaamista ihan vaikka vaihtelunkin vuoksi. Omasta mielestäni minkä tahansa palvelun ollessa kyseessä on ratkaisevaa, että asiointi tehdään mahdollisimman sujuvaksi ja se hoituu paikasta riippumatta esimerkillisesti. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan!

Tuoreimmat
Iso ketju jäi toiseksi ‒ franchaising-yrittäjyys vaihtui omaan myymälään
Kymmenen vuotta Musti ja Mirri -ketjussa franchising-yrittäjänä vakuutti Maarit Karhu-Teiskosen siitä, että yrittäjyys on hänen juttunsa. Lopulta hänestä tuli kuitenkin yksityisyrittäjä.
Mitä pakkaat jääkiekon nuorten MM-kisoihin mukaan, Miro Heiskanen?
Jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan 26.12.2017-6.1.2018 Yhdysvaltojen Buffalossa. Nuoret Leijonat starttasivat MM-leirityksen Vallilassa OPn tiloissa 15.12. Yksi joukkueen jäsenistä on Miro...
Miten saada rahaa?
Google listasi juuri trendaavimmat hakunsa vuodelta 2017. Henkilökategoriassa voiton vei edesmennyt presidentti Mauno Koivisto, mutta kiinnostavimmat asiat löytyivät hakukoneelta kysytyistä...
Korkoa korolle -ilmiö: tunnetko jo automaatin, joka moninkertaistaa säästösi?
Oletpa kaksi-, kolme- tai nelikymppinen, ehdit vielä kartuttaa muhkean säästöpotin, kun annat korkoa korolle -ilmiön tehdä työn. Asiantuntija kertoo, miten onnistut.

OP sosiaalisessa mediassa