Verkkoneuvottelu testissä – voiko netissä asioida kuin konttorissa?

Digitalisaatiossa on parasta, että sen tarjoamat mahdollisuudet helpottavat laiskan ihmisen elämää. Tai kiireisen, miksikä kukin itsensä kokee.

Pankki- ja vakuutusasiat on nykyään mahdollista hoitaa vaikka kotisohvalta verkkoneuvottelun avulla. Testasin, miten sujuvasti videon välityksellä asiointi oikeastaan pelittää.

Verkkoneuvotteluun valmistautuminen alkaa sillä, että varataan aika joko verkkoajanvarauksesta tai soittamalla numeroon 0100 0500. Jos varauksen tekee netissä, vapaita aikoja pääsee tarkastelemaan päiväkohtaisesti. Kun varaus on tehty, tulee siitä vielä viestillä vahvistus ajankohtineen.

Neuvottelun voi hoitaa joko tietokoneella tai iPadilla. Itse kokeilin iPadia, jolle tulee ensin ladata OP verkkoneuvottelu –sovellus, joka löytyy App Storesta. Neuvottelu kuitenkin aloitetaan kirjautumalla ensin selaimessa verkkopankkiin. Kirjautumisen jälkeen kohdassa Asiakaspalvelu -> Tulevat neuvottelut näkyy oma varattu verkkoneuvotteluaika sekä sen tiedot. Painamalla ’Aloita verkkoneuvottelu’ iPad siirtää asioinnin verkkopankista sovellukseen, jossa neuvottelu sitten käydään.

Suosittelen kokeilemaan verkkoneuvotteluyhteyden avaamista ennen varsinaista aloittamista. Tämän voi tehdä 15 minuutin sisällä ennen varauksen ajankohtaa. Esimerkiksi oma neuvotteluni oli varattu alkamaan tasan klo 10, joten kirjauduin verkkopankkiin ja avasin neuvotteluyhteyden noin kymmentä vaille. Testailin näin, toimiiko yhteys ja miten iPadin saa keploteltua järkevästi pöydälle nököttämään, jotta vastapuoli näkee minut.

Sovellus lähti hienosti käyntiin, tosin ennen asiantuntijan liittymistä neuvotteluun ainoa, joka katsoo kuvaruudusta takaisin on oma naama. Se kävi äkkiä tylsäksi, joten tutustuin odotellessani Usein kysytyt kysymykset –valikkoon, joka löytyy näytön vasemmasta laidasta.

Koska verkkoneuvottelu aloitetaan kirjautumalla verkkopankkiin omilla henkilökohtaisilla tunnuksilla, ei erillistä henkilöllisyystodistusta tarvitse olla käsillä. Sen sijaan kannattaa varata tarvittavat asiakirjat valmiiksi, jotta asiointi sujuu mahdollisimman jouhevasti. Riippuen siitä, mitä asiaa verkkoneuvottelussa käsitellään, on aikaa varattu automaattisesti tarvittava määrä.

Käyttäjäkokemukseen palaten, itse neuvottelu sujui mallikkaasti: kuvayhteys sekä ääni toimivat erinomaisesti ja asioinnin sai hoidettua ajan tasalle aivan yhtä sujuvasti kuin konttorilla käydessäkin. Ja jos neuvottelun yhteydessä tehdään vaikkapa uusi vakuutussopimus, lähettää pankkitoimihenkilö vakuutuskirjat tai muut tarvittavat asiakirjat postitse tai verkossa tarkastettavaksi.

Kaiken kaikkiaan verkkoneuvottelu oli positiivinen kokemus ja voin lämpimästi suositella sen testaamista ihan vaikka vaihtelunkin vuoksi. Omasta mielestäni minkä tahansa palvelun ollessa kyseessä on ratkaisevaa, että asiointi tehdään mahdollisimman sujuvaksi ja se hoituu paikasta riippumatta esimerkillisesti. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan!

Tuoreimmat
Italia palaa vanhoihin tapoihinsa -pitäisikö asuntovelallisen huolestua?
Italia palaa vanhoihin tapoihinsa -pitäisikö asuntovelallisen huolestua?
Italian uuden hallituksen lupauksiin kuuluu veronkevennyksiä ja menojen lisäyksiä, joiden rinnalla Trumpinkin toimet kalpenevat. Pitäisikö tästä huolestua?
OPn valtakunnallisen kuvataidekilpailun teemana keksinnöt – katso täältä kilpailun voittajatyöt
OPn valtakunnallisen kuvataidekilpailun teemana keksinnöt – katso täältä kilpailun voittajatyöt
OPn lasten- ja nuorten kuvataidekilpailu järjestettiin yhteistyössä kuvataideopettajien ja koulujen kanssa Suomessa jo 42. kerran. Kilpailun pääteemana oli ”Keksinnöt muuttavat maailmaamme”....
Istuisitko itse 50 asteen pätsissä? Älä jätä koiraa autoon, vaikka ikkuna olisi auki
Istuisitko itse 50 asteen pätsissä? Älä jätä koiraa autoon, vaikka ikkuna olisi auki
Auton sisälämpötila nousee hetkessä 50 asteeseen ja hellepäivänä jopa 80 asteeseen. Koiraa ei saa jättää tulikuumaan autoon hetkeksikään.
Laukkuvaras itse teossa, surffilaudat moottoritiellä ja polvi rikki – mitä matkoillamme on sattunut ja miten tilanteista selvittiin
Laukkuvaras itse teossa, surffilaudat moottoritiellä ja polvi rikki – mitä matkoillamme on sattunut ja miten tilanteista selvittiin
Olemme tehneet Euroopan läpiajoamme vasta muutamia satoja kilometrejä, jäljellä meillä on noin 5000. Tällä hetkellä olemme upeassa Portugalissa, josta matkaamme Espanjan puolelle muutaman viikon...

OP sosiaalisessa mediassa