Verkkoneuvottelu testissä – voiko netissä asioida kuin konttorissa?

Digitalisaatiossa on parasta, että sen tarjoamat mahdollisuudet helpottavat laiskan ihmisen elämää. Tai kiireisen, miksikä kukin itsensä kokee.

Pankki- ja vakuutusasiat on nykyään mahdollista hoitaa vaikka kotisohvalta verkkoneuvottelun avulla. Testasin, miten sujuvasti videon välityksellä asiointi oikeastaan pelittää.

Verkkoneuvotteluun valmistautuminen alkaa sillä, että varataan aika joko verkkoajanvarauksesta tai soittamalla numeroon 0100 0500. Jos varauksen tekee netissä, vapaita aikoja pääsee tarkastelemaan päiväkohtaisesti. Kun varaus on tehty, tulee siitä vielä viestillä vahvistus ajankohtineen.

Neuvottelun voi hoitaa joko tietokoneella, iPadilla tai iPhonella. Itse kokeilin iPadia, jolle tulee ensin ladata OP verkkoneuvottelu –sovellus, joka löytyy App Storesta. Neuvottelu kuitenkin aloitetaan kirjautumalla ensin selaimessa verkkopankkiin. Kirjautumisen jälkeen kohdassa Asiakaspalvelu -> Tulevat neuvottelut näkyy oma varattu verkkoneuvotteluaika sekä sen tiedot. Painamalla ’Aloita verkkoneuvottelu’ iPad siirtää asioinnin verkkopankista sovellukseen, jossa neuvottelu sitten käydään.

Suosittelen kokeilemaan verkkoneuvotteluyhteyden avaamista ennen varsinaista aloittamista. Tämän voi tehdä 15 minuutin sisällä ennen varauksen ajankohtaa. Esimerkiksi oma neuvotteluni oli varattu alkamaan tasan klo 10, joten kirjauduin verkkopankkiin ja avasin neuvotteluyhteyden noin kymmentä vaille. Testailin näin, toimiiko yhteys ja miten iPadin saa keploteltua järkevästi pöydälle nököttämään, jotta vastapuoli näkee minut.

Sovellus lähti hienosti käyntiin, tosin ennen asiantuntijan liittymistä neuvotteluun ainoa, joka katsoo kuvaruudusta takaisin on oma naama. Se kävi äkkiä tylsäksi, joten tutustuin odotellessani Usein kysytyt kysymykset –valikkoon, joka löytyy näytön vasemmasta laidasta.

Koska verkkoneuvottelu aloitetaan kirjautumalla verkkopankkiin omilla henkilökohtaisilla tunnuksilla, ei erillistä henkilöllisyystodistusta tarvitse olla käsillä. Sen sijaan kannattaa varata tarvittavat asiakirjat valmiiksi, jotta asiointi sujuu mahdollisimman jouhevasti. Riippuen siitä, mitä asiaa verkkoneuvottelussa käsitellään, on aikaa varattu automaattisesti tarvittava määrä.

Käyttäjäkokemukseen palaten, itse neuvottelu sujui mallikkaasti: kuvayhteys sekä ääni toimivat erinomaisesti ja asioinnin sai hoidettua ajan tasalle aivan yhtä sujuvasti kuin konttorilla käydessäkin. Ja jos neuvottelun yhteydessä tehdään vaikkapa uusi vakuutussopimus, lähettää pankkitoimihenkilö vakuutuskirjat tai muut tarvittavat asiakirjat postitse tai verkossa tarkastettavaksi.

Kaiken kaikkiaan verkkoneuvottelu oli positiivinen kokemus ja voin lämpimästi suositella sen testaamista ihan vaikka vaihtelunkin vuoksi. Omasta mielestäni minkä tahansa palvelun ollessa kyseessä on ratkaisevaa, että asiointi tehdään mahdollisimman sujuvaksi ja se hoituu paikasta riippumatta esimerkillisesti. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan!

Tuoreimmat
Rakennusalan työvoimavuokrauksen mullistanut yrittäjä panostaa ihmisiin: “oikeilla osaajilla mikä tahansa on mahdollista”
Rakennusalan työvoimavuokrauksen mullistanut yrittäjä panostaa ihmisiin: “oikeilla osaajilla mikä tahansa on mahdollista”
Vuokratyöfirman perustanut Tommi Hämäläinen haluaa tehdä rakennusalan työnvälityksestä joustavampaa ja läpinäkyvämpää. Tekoäly on mahdollistanut uudenlaisen palvelun kehittämisen, mutta tärkeintä...
Korporaatiosta yrittäjäksi – Kokeneesta yhtiökumppanista ollut suuri apu
Korporaatiosta yrittäjäksi – Kokeneesta yhtiökumppanista ollut suuri apu
Suunnittelutoimisto Tikka & Talvenheimon luova johtaja Miikka Tikka päätyi yrittäjäksi yli kymmenen vuoden mediatalouran jälkeen.
Sijoittaja, nämä asiat sinun kannattaa lukea osavuosikatsauksesta
Sijoittaja, nämä asiat sinun kannattaa lukea osavuosikatsauksesta
Pörssiyhtiöiden osavuosikatsaukset tarjoavat parhaan tiedon yksittäisen yrityksen asioista. OPn osaketutkimusjohtaja Henri Parkkinen kertoo, mitkä tiedot ovat alkaneella tuloskaudella erityisen...
Yhteiskäyttöautolla minne vaan, milloin vaan
Yhteiskäyttöautolla minne vaan, milloin vaan
Mitä tehdä kun bussi kaasuttaa etuajassa pysäkiltä tai sateinen pyörämatka töihin ei houkuta? Tienvarresta voi napata yhteiskäyttöauton, joka tuo joustavuutta liikkumiseen.

OP sosiaalisessa mediassa