Maksaminen on kuin imurointia

Siivoaminen on epämiellyttävää ja turhauttavaa. Mutta jätäpä imuroimatta ja pölyt pyyhkimättä useampana viikkona putkeen. Sitten tulee se ihana aurinkoinen päivä, joka viimeistään paljastaa lattialla pyörivät pölypallot. Lähes yhtä vastenmielistä, ja välttämätöntä, on maksaminen. Kaikella on hintansa. Hankkimamme palvelut ja tavarat tulee maksaa.

Mietipä edellistä kertaa kun maksoit jotain. Miltä sinusta tuntui luopua kovalla työllä hankkimista rahoistasi? Sen päälle vielä maksutapahtumat sisältävät monia vaivalloisia, ärsyttäviä ja ehkä turvattomia toimenpiteitä. Pitää olla avainlukulistoja, muistaa salasanoja, näppäillä luottokortin numeroita ja pin-koodeja joka puolelle. Nämä erinäiset turvallisuustekijät ovat tietenkin tarkoitettu vain ja ainoastaan maksajan hyväksi, mutta aiheuttavat todella turhautuneita tuntemuksia maksettaessa.

Mutta ei hätää ystäväni. Maailma onneksi kehittyy kovaa vauhtia ja digitalisoituvan liiketoiminnan myötä asiakaskokemus ohjaa kehitystä. Niin myös maksamisessa. Maksaminen helpottuu ja tulee jatkossa siirtymään näkymättömäksi taustaprosessiksi. Ne, jotka ovat kyytipalvelu Überia käyttäneet, tietävät kuinka maksu hoituu itsestään ilman kyydin lopuksi suoritettavaa maksamisen prosessia. Annat kuskille arvosanan kyydistä ja hups, samalla kuittasit kyydin suoritetuksi ja korttiasi veloitettiin. Helppoa ja yksinkertaista.

Käteisen käyttäminen maksamiseen ei muuten ole myöskään täysin vaivatonta. Käteinen on turvatonta, sitä on helpompi hukata kuin tilillä diginä olevaa rahaa. Lisäksi maksajalla on aina riskinä sortua laskuvirheeseen maksaessaan. Ei tietenkään insinööreillä, mutta meillä tavallisilla pulliaisilla. Onneksi käteisen käyttämisen pakkoa helpottavat nopeasti yleistyneet ja kehittyvät "kaverimaksamisen" sovellukset, joilla voit maksaa ja siirtää rahaa helposti vastapuolen puhelinnumeron avulla.

Entäs se maksujen hyväksyminen? Olet juuri onnellisesti löytänyt uudet kuteet verkkokaupasta ja sitten alkaa turhauttava luottokortin tietojen syöttäminen ostosten maksamiseksi. Turvallisuutesi vuoksi vahvistat vielä maksun verkkopankkitunnuksillasi. Maksutapahtuma helposti tuplaa ostoksiin käyttämäsi ajan. Huoh, booooring!

Tunnistaminenkin helpottuu. Esimerkiksi Pivon uusi ominaisuus antaa mahdollisuuden käyttää verkkokaupassa maksamiseen Pivo-maksua ja maksun hyväksyminen onnistuu helposti sovelluksesi kautta. Ei korttinumeroita, ei tunnuslukuja! Myös erilaisia sormenjälkeen ja jopa selfieen perustuvia tunnistuksia on kehitteillä. Maksujen vahvistaminen tulee joskus onnistumaan ottamalla kuvan kasvoistasi. Ei enää muitettavia tunnuslukuja. Voit vain keskittyä olemaan omaitsesi!

Maksaminen on helpottumassa, mutta niin on onneksi siivoaminenkin. Robotti-imureitahan on ollut jo kauan. Ne taitavat olla jo sen verran kehittyneitä, että taitaa olla aika sellaiseen investoida. Tänään on ollut taas siivouspäivä. Puolet asunnosta vasta imuroituja jotenkin tauko on taas venähtänyt. Vielä kun joku keksisi miten pölyt saisi pois tasoilta ilman ihmistyötä.

Tuoreimmat
Politiikka teki paluun markkinoiden näyttämölle
Politiikka teki paluun markkinoiden näyttämölle
Viime vuoden rauhaiselo politiikassa on alkuvuonna kokenut mullistuksia, kun Yhdysvaltain presidentti Trump on pistänyt tuulemaan. Viime viikkoina nämä tapahtumat ovat pitkästä aikaa näkyneet...
43 yhdistystä ja seuraa sai #Hyväkiertämään -tukea
43 yhdistystä ja seuraa sai #Hyväkiertämään -tukea
Lasten ja nuorten hyvinvointiin yhteensä 30.000 euroa OP Länsi-Uusimaalta
Pääsiäisnoitien yllätyshitti? Kirpeitä karkkeja virpojille ja kolikot säästöön
Pääsiäisnoitien yllätyshitti? Kirpeitä karkkeja virpojille ja kolikot säästöön
Töhnämunia, Kindereitä vai hedelmäkarkkeja? Virpojat ovat liikkeellä palmusunnuntaina, mutta myös lankalauantaina.
Så påverkar förvärvsinkomst pensionens belopp
Så påverkar förvärvsinkomst pensionens belopp
Har du lust att fortsätta jobba trots att pensionsåldern närmar sig? Varför inte – arbete under pension minskar inte ålderspensionens belopp, och du tjänar in mer pension.

OP sosiaalisessa mediassa