Karjalapuoti huokuu yrittäjähenkeä ja paikallista väriä

Nähtyään lehtijutun ovensa sulkevasta Karjala-myymälästä Tuomo Himmanen teki rohkean päätöksen ja työllisti itsensä uudelle alalle - näin työttömästä tuli yrittäjä. Uudistettu Karjalapuoti on otettu hyvin vastaan Lappeenrannassa, liiketoiminta on rullannut nyt neljä kuukautta.

– Se oli sellainen ahaa-elämys. Että olisikohan tässä sitten tulevaisuus, Himmanen vastaa kysyttäessä, kuinka ajatus omasta yrityksestä lähti liikkeelle.

Hänellä ei ole aiempaa taustaa yrittäjänä, mutta vaimo on toiminut kahvilayrittäjänä Linnoituksessa, joten täysin vierasta itsensä työllistäjän arki ei ollut.

– Alkuvaiheessa olin kuin jakomielitautinen, fiilikset vaihtelivat laidasta laitaan. Yhtenä päivänä ajattelin, että hyvin menee, seuraavana ettei tästä tule yhtään mitään ja sitten taas, että kyllä tämä tästä, Himmanen muistelee yrittäjyyden alkuvaiheita.

Uudella ilmeellä toimiva Karjalapuoti avasi ovensa 30.3.2017 Karjala-myymälän ajoilta tutussa liiketilassa Kauppakadulla. Tuotevalikoimaan kuuluu sekä vanhoja tuttuja että uusia tuotteita. Himmanen lähti alussa liikkeelle aiemman omistajan käyttämien tavarantoimittajien kanssa. Sittemmin uusia tuotteita on lisätty valikoimaan – kuten alusta asti kiikarissa olleet Hito hyvä –tuotteet sekä Lehmus Roastery –kahvit.

Karjalapuoti on nimensä mukaisesti paikallisten tuotteiden paikka loistaa – suosikkituotteiden joukkoon lukeutuvat esimerkiksi paikallishistoriasta ja Karjalan alueesta kertovat kirjat, joita kirjakauppojen hyllyiltä ei löydy. Myös matkamuistoille löytyy kuitenkin ostajia, etenkin kun alueella ei juurikaan ole varsinaisia matkamuistomyymälöitä.

– Asiakkaita käy mukavasti päivittäin, suurin osa on turisteja. Asiakaskuntaan kuuluu esimerkiksi ulkomailla asuvia suomalaisia ja muualle muuttaneita lappeenrantalaisia, jotka vierailevat vanhassa kotikaupungissaan.

Yrityksen pyörittäminen on lähtenyt käyntiin hyvin ja apuvälineitä ovat olleet muun muassa Facebook, OP Etelä-Karjalan kautta löytynyt Pivo Kassa sekä oma yrittäjähenkisyys: Himmanen on lahjakas valokuvaaja ja hyödyntää taitojaan myös yritystoiminnassa. Myymälää koristavat Himmasen ottamat valokuvat ja myynnissä olevat postikortit ovat kaikki omista kuvista tehtyjä. Pääosassa ovat tietenkin paikalliset maisemat. Tulevaisuudessa harrastuksen liittämistä Karjalapuodin palveluihin on tarkoitus kehittää, Himmanen tarjoaa jo esimerkiksi valokuvien restaurointipalvelua.

Yrittäjä on sitä mieltä, että pääosassa on nyt ja tulevaisuudessa itse kivijalkamyymälä, verkkokauppaa ei ainakaan tällä hetkellä ole suunnitteilla. Päätöksen ymmärtää, kun vierailee liikkeessä - puoti on viihtyisä ja asiakas pääsee uppoutumaan lämminhenkiseen paikalliseen tunnelmaan. Eteläkarjalainen kokemus on taattu.

Pivo Kassa on nykyaikainen tapa hoitaa pienen yrityksen päivittäiset kassatoiminnot. iPadilla toimiva kassapalvelu ja mobiili maksupääte tarjoavat kaiken tarvittavan sekä kivijalkakaupan että verkkokaupan maksuliikenteeseen ja myyntiin.

Lisää käyttäjien tarinoita, tietoa palvelusta sekä hinnaston löydät Pivo Kassan verkkosivuilta.

Tuoreimmat
Oi aikoja, oi tapoja - high yield markkinan ilmiöitä
"Hey, is everybody out there nuts?" Kysyy Gordon Gekko puheessaan yliopistonuorille Wall Street, Money Never Sleeps -elokuvassa. Sama tulee välillä mieleen kun katsoo high yield -markkinaa ja...
Lohen fileointi – näin käytät kalan kokonaan
Lohifile, medaljongit ja kalaliemi – tee kaikki nämä yhdestä kokonaisesta lohesta ja säästä rahaa.
Suunnittele työuran jälkeinen elämäsi – lue eläköitymisvalmentajan vinkit
Piilaakso ei ole vain nuoria startup-yrittäjiä. Teknologialaaksoa rakentamassa olleet ovat nyt eläkeläisiä, jotka toteuttavat unelmiaan ja tekevät asioita, mihin työelämässä ei ollut aikaa. Kaiken...
Rahat kaverin tilille saman tien? Näin se onnistuu
Miten puhelinnumerolla maksaminen oikein toimii? Missä tilanteissa Siirto-palvelua kannattaa hyödyntää? Entä onko se nyt varmasti turvallista ja helppoa?