Helppoa vaikuttamista!

Moni henkilövaali on vaatinut minulta paljon enemmän omaa aktiivisuutta, kuin nyt käynnissä oleva OPn Edustajiston vaali. Vaikka olenkin työni puolesta ollut hyvinkin perillä vaalien toteutustavasta, silti helppous hämmästytti.

Arvaatte varmaan, että olin heti maanantai-aamuna äänestämässä. Ja niin ääni sujahti sähköisesti ehdokkaalle, jonka mielipiteitä olin käynyt lukemassa vaalikoneessa.

Ei tarvinnut tutkia missä äänestyspaikat ovat, milloin ne ovat auki ja mihin sen etukäteen tulleen lomakkeen nyt pistinkään? Suoraan vaan verkkoviestissä tulleeseen osoitteeseen ja tunnistautuminen tutuilla verkkotunnuksilla.

Viime päivien suosituimpia kysymyksiä asiakkailta ovat olleet:

1) Miksi lapselle on tullut OPsta Edustajiston vaalien postia, mutta vanhemmille ei. No siksi, ettei alaikäinen omistaja-asiakas voi itse äänestää (vaikka hänellä olisivatkin verkkotunnuksetkin). Äänioikeutta käyttävät vanhemmat/edunvalvojat yhdessä.

2) Puoliso sai paperiset äänestyslomakkeet ja minä en? Monessa perheessä toinen pääasiassa hoitaa pankkiasiat ja verkkopankkitunnukset hänellä ovat ahkerassa käytössä. Hän äänestää osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit ja käyttää tunnistamiseen verkkopalvelutunnuksiaan.

Jos toisen puolison verkkopankkitunnukset ovat olleet käytössä harvoin, on hänelle lähtenyt paperiset materiaalit. Toki hänkin voi äänestää verkossa, jos henkilökohtaiset verkkotunnukset ovat tallessa.

3) Miksi kuoressa ja äänestyslipussa on numeroita? Onko vaalisalaisuus taattu? Äänestyksen turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota, jotta vaalisalaisuus säilyy. Vaalipalvelun tuottaa Edita Prima Oy. Annettua ääntä ei missään vaiheessa yhdistetä äänestäjän henkilöllisyyteen.

Äänestysmateriaaleissa olevat merkinnät eivät ole salaisia tietoja: niiden avulla varmistetaan, että kukin äänestäjä saa juuri hänelle kuuluvat materiaalit ja ettei kukaan äänestä kahteen kertaan. Näitä tietoja käytetään myös arvonnan suorittamisessa, koska voittajat arvotaan äänestykseen osallistuneiden kesken.

Jos siis olet saanut verkko- tai tekstiviestin äänestämisestä, käytä ääntäsi!

Nyt on aika vaikuttaa siihen, ketkä valitaan OP Etelä-Hämeen tai 80 muun OPn edustajistoon seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

op.fi/edustajistonvaalit

#äänikuuluville

Tuoreimmat
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Graafikon pätkätyöt taakseen jättänyt Keijo: ”Uusi työ vahtimestarina tuntuu jopa kutsumukselta”
Puolen vuoden lomautus ja sitä seurannut työnantajan konkurssi sysäsivät viisikymppisen Keijo Korhosen lopulta työhön, joka sopii hänen luonteelleen. Vaikka kolmen vuoden työttömyys ketutti...
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Taloustaidot haltuun jo nuorena
Oman talouden hallitseminen on elintärkeä taito. Nuorena aloitettu omien menojen suunnittelu ja säästäminen opettavat järkevään rahankäyttöön.

OP sosiaalisessa mediassa