Yrittäjä, muista höllentää tahtia: lue työterveyspsykologin ohjeet lomailuun

Lomailu on hyvinvoinnin ja työssä jaksamisen kannalta tärkeää kaikille. Jos pitkän kesäloman pitäminen tuntuu mahdottomalta, jo lyhyet lomapätkät ja töiden jaksottaminen tuovat kaivattua palautumista.

Kesälomakausi on nyt huipussaan, ja useat konttorit ovat hiljentyneet lähes täysin.

Monelle yrittäjälle loman pitäminen on kuitenkin vaikeaa. Muutama vuosi sitten tehdyn yrittäjien hyvinvointibarometrin mukaan joka viides yrittäjä ei lomaile kesällä lainkaan tai on lomalla alle viikon.

Osalle lomasesonki on vuoden kiireisintä aikaa, toiset pelkäävät, että asiakkaat kaikkoavat tauon aikana. Etenkin yksin- ja pienyrittäjille irtiotto voi tuntua lähes mahdottomalta.

– Yrittäjän haaste on tietenkin se, että rahaa tulee silloin, kun on laskutusta, toteaa Pohjola Terveydessä työterveyspsykologina toimiva Tuomas Grönman.

Grönman kuitenkin muistuttaa, että kunnon loma on kaikille hyvinvoinnin ja työssä jaksamisen kannalta tarpeellinen. Pidempi palautumisjakso auttaa irrottamaan ajatuksia töistä ja tekee tilaa ideoille ja tunteille, joita ei arjen pyörityksessä välttämättä ehdi pohtia.

Erityisesti lomasta hyötyvät ylityöllistyneet ja pitkää päivää paiskivat.

– Tiedämme nyt, että ahdistus ja stressi saavat kortisolitasot ylös ja pitkittyneenä tilanne johtaa siihen, että aivojen väliset yhteydet alkavat katkeilla, Grönman kertoo.

Toisin sanoen stressaantunut ihminen jää jumiin stressitilaansa, eikä kykene parhaisiin ratkaisuihin tai päätöksiin haasteiden keskellä. Levon tai vaikkapa liikunnan kautta yhteydet kuitenkin rakentuvat nopeasti takaisin.

Tärkeintä on rentoutuminen

Grönmanin mukaan paras mahdollinen tapa palautua työstä on pitkä, jopa kuukauden mittainen lomajakso. Se voi onnistua kurinalaisella suunnittelulla.

– Ensimmäinen askel on päättää lomasta, kirjata se kalenteriin ja ilmoittaa kaikille yhteistyökumppaneille sekä asiakkaille, ettei ole tiettyyn aikaan tavoitettavissa, Grönman neuvoo.

Käytännössä kuukauden yhtämittainen kesäloma voi olla monelle yrittäjälle vaikea yhtälö. Myös lyhyemmät lomapätkät tai pidennetyt viikonloput tuovat kaivattua palautumista.

– Mutta silloin olisi tärkeää todella pitää sähköposti ja puhelin visusti kiinni ne muutamat päivät. Jos kotona on vaikea rentoutua, kannattaa lähteä mökille, matkalle tai johonkin aivan muuhun ympäristöön.

Grönman lisää, että toisaalta jokainen on yksilö: jos mieli nollaantuu parhaiten verkkareissa kotisohvalla köllötellessä, silloin kannattaa tehdä juuri sitä.

Ota murehtimishetki

Usein käy niin, että yrittäjä aikoo lomailla mutta päätyy kuitenkin tekemään tai ainakin murehtimaan töitä. Siitä ei kannata kantaa huonoa omaatuntoa, mutta tekemistä voi yrittää jaksottaa mahdollisimman järkevästi.

– Psykologiassa käytetään termiä “murehtimishetki”, ja samaa voi soveltaa myös töiden hoitamiseen, Grönman kertoo.

Murehtimishetki tarkoittaa, että juoksevien asioiden ja esimerkiksi pakollisten sähköpostien tarkastamiseen varataan päivästä tietty hetki. Kun stressaava työasia nousee mieleen, sen voi työntää sivuun ja palata siihen sovitulla hetkellä.

– Silloin se ei pilaa koko päivää.

Grönman korostaa, että jaksamisen kanssa ei pidä leikitellä. Pidemmän päälle kukaan ei kestä liian tiukkaa työtahtia.

– Monet yrittäjät uskottelevat, että selviävät neljän tunnin yöunilla tai ilman lomaa, mutta jossain vaiheessa se yleensä kostautuu. Kannattaa olla rehellinen itselleen.

Väsyminen voi johtaa työuupumukseen, johon jopa 40 prosentilla yrittäjistä on suuri riski sairastua. Työuupumuksen yleisiä oireita ovat nukkumisvaikeudet, ammatillisen itsetunnon romahtaminen ja se, ettei normaali lepo enää palauta.

–Työuupumuksesta paraneminen kestää kuudesta kuukaudesta kahteen vuoteen. Se kannattaa pitää mielessä, jos kahden viikon loma tuntuu vaikealta järjestää.

Katso myös:

Yrittäjä, huolehdi omasta jaksamisestasi – se on yrityksen perusta

Näin paljon sairausloma maksaa – lyhyenkin poissaolon kustannukset pienyrityksen taloudelle suuri kolaus

7 merkkiä työuupumuksesta ‒ yrittäjä, katkaise kierre heti alkuunsa

Tutustu Pohjola Terveyden työterveyspalveluihin.

OP sosiaalisessa mediassa