Käteisen käyttö vähenee – yrittäjä, päivitä maksamisen vaihtoehtosi

Koronakriisin myötä kuluttajat ovat ottaneet arjen digiloikan ja suosivat nyt käteisen sijasta muita maksamisen muotoja. Loppuvuoden sesongit innostavat kuluttajia kaupoille, joten nyt yrittäjänkin on hyvä päivittää maksamisen vaihtoehtojaan.

Koronakriisin iskettyä kuluttajien käteisnostot putosivat keväällä euromäärissä mitattuina yli 50 prosenttia viime vuodesta. Yritysten käteistilityksissä pudotukset olivat vielä rajummat. Vähentyminen oli pandemian alussa voimakkaampaa, koska kuluttajat liikkuivat vähemmän ja moni yritys oli myös kokonaan suljettu. Lisäksi kauppojen kassoilla asiakkaita pyydettiin välttämään käteisen käyttöä.

– Koronakriisi innosti kuluttajat maksamaan ostoksensa kortilla. Asiakkaat kaipasivat opastusta kortilla maksamiseen. Lisäksi kuluttajat omaksuivat uusia ostamisen tapoja, mikä näkyi kortin käytön lisääntymisenä verkossa, sanoo OP:n Maksamisen palveluiden Business Lead Katariina Säntti.

Kortilla maksamisen helppous ja etenkin sen lähimaksuominaisuus on koettu käteväksi ja turvalliseksi maksutavaksi koronapandemian aikana.

Sivukulut ja riskit houkuttelevat luopumaan käteisestä

Yrittäjien kannattaa reagoida ennakoivasti kuluttajien muuttuviin maksutottumuksiin. Kun käteinen menettää merkitystään maksamisen vaihtoehtona, on osa yrityksistä luopunut jo kokonaan käteisen vastaanottamisesta.

– Käteisen käsittely tuo yrityksille paljon erilaisia sivukuluja. Rahahuoltopalkkioiden lisäksi yrittäjän kannattaa huomioida, että käteisen käsittely ja pakkaaminen sekä kuljettaminen lisäävät käteisen käytön kustannuksia, Säntti muistuttaa.

Käteisen käyttöön liittyy myös turvallisuusriskejä. Suurten käteisvarojen säilyttäminen vaatii vakuutusyhtiöiden hyväksymän säilytyksen ja murtoturvan. Jo käteiskassa voi houkutella varkaita, mutta myös sisäisen väärinkäytön riski on mahdollista henkilökunnan käsitellessä rahaa.

– Yritystoimintaa aloittavan yrittäjän kannattaa miettiä omaa asiakaskuntaa. Jos asiakkaalle käteinen ei ole enää tärkein maksuväline, voisi pohtia, kannattaako käteistä ottaa enää vaihtoehtoiseksi maksuvälineeksi, kun tarjolla on niin paljon muita erilaisia turvallisia maksamisen muotoja, Säntti sanoo.

Mikä maksutapa sopii parhaiten yrityksellesi?

OP:n OP Kassa -liiketoiminnasta vastaavan Roope Luomalan mukaan yrittäjille on tarjolla runsaasti erilaisia vaihtoehtoja käteismaksamisen rinnalle.

Käytetyin maksutapa on edelleen maksukortti. Näin ollen maksupääte ja kassajärjestelmä on elinehto suurelle osalle kuluttajia palvelevista yrityksistä.

– Pilvipohjaiset ja mobiililaitteilla toimivat kassajärjestelmät ovat yleistyneet nopeasti. Niitä käytetään yrittäjille tutuilla mobiililaitteilla kuten iPadilla. Käyttöönotto on helppoa. Kustannukset ovat maltillisia ja niissä on harvoin määräaikaisia sopimuksia. Kynnys hankkia kassajärjestelmä ja maksupääte korttimaksujen vastaanottamiseen on nykyään matala, Luomala kertoo.

OP Kassa on kattava kokonaispalvelu

OP Kassa on esimerkki pilvipohjaisesta kassajärjestelmästä, jossa yrittäjä saa yhdellä sopimuksella kokonaispalvelun sisältäen maksutilityssopimuksen, kassasovelluksen ja liiketoiminnan luonteesta riippuen maksupäätteen, kassalaitteiston, verkkokauppaintegraatiot ja muita ominaisuuksia.

– Helppokäyttöisyyden lisäksi mobiililaitteilla toimivien kassajärjestelmien etu on ominaisuuksien monipuolisuus ja niiden jatkuva kehittyminen, kuten uudenlaisten maksutapojen mahdollistaminen, Luomala jatkaa.

Kevytmaksu ei vaadi edes maksupäätettä

Kevytmaksu on OP Kassan uusi ominaisuus, jolla yritykset ja järjestöt voivat missä vain vastaanottaa maksuja asiakkailtaan, jotka käyttävät Pivoa, OP-mobiilia tai Nordean Siirto-sovellusta.

– Monet asiakkaat ovat tottuneet jo käyttämään Pivo-sovellusta, kun he ovat esimerkiksi lähettäneet rahaa kaverilleen. Nyt asiakkaat voivat samalla tavalla maksaa vaikkapa kahvin torikahvilassa tai kannattajahuivin urheiluseuran Facebook-päivityksessä ilmoitettuun lyhytnumeroon, Luomala kuvailee.

Kevytmaksun käyttöönottoa varten kauppias saa käyttöönsä erillisen lyhytnumeron ja QR-koodin, joihin maksu vastaanotetaan.

Kauppiaiden toivoma lisäpalvelu

Kauppias voi ottaa Kevytmaksun käyttöön omana erillisenä ominaisuutena tai OP Kassan maksupäätteen sisältävien palvelupakettien rinnalle. Saapuvia maksuja voi seurata OP Kassan kassasovelluksesta, jonka voi ladata maksutta älypuhelimeen tai tablettiin. Siirto-maksujen vastaanottaminen ei siis vaadi erillistä maksupäätettä tai käteiskassaa.

– Kyseessä on kauppiaiden toivoma lisä erityisesti etämyyntiin, liikkuvaan myyntiin tai esimerkiksi urheiluseurojen jäsen- ja kannatusmaksujen vastaanottoon. Kasvotusten tapahtuvan kaupanteon lisäksi kauppias voi jakaa oman lyhytnumeronsa ja QR-koodinsa esimerkiksi verkossa, Luomala kertoo.

Onko aika päivittää erilliset järjestelmät?

Yllättävän monella pienellä yrityksellä on käytössä edelleen kaksi rinnakkaista maksujärjestelmää, perinteinen kassakone sekä erillinen maksupääte, jolloin ostostapahtuma täytyy kirjata kahdesti. Se lisää yrittäjän työmäärää, mutta siihen liittyy myös riski virhelyönneistä tai kassa-apulaisen mahdollisesta petosyrityksestä.

– Nyt olisi hyvä hetki miettiä, olisiko aiheellista päivittää käytössä olevat maksujärjestelmät. Tarjoamistamme palvelupaketeista löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja eri käyttötilanteisiin, Luomala sanoo.

Lisätietoa Kevytmaksusta: https://www.op-kassa.fi/kevytmaksu

OP sosiaalisessa mediassa