Älä maksa turhasta – Minna Technologies tuo näkyviin helposti unohtuvat kulut

Erilaisten jatkuvien tilausten ja suoratoistopalveluiden määrä kasvaa koko ajan. Kuluttajan voi olla vaikea muistaa, mistä kaikesta hän ylipäätään maksaa. Ruotsalainen startup kehitti tähän ratkaisun.

Auto, ruokaostokset, sähkö, salijäsenyys, musiikki, suoratoistopalvelut – Nykyään erilaisten palveluiden tilaaminen verkosta on entistä helpompaa, ja niiden tarjonta kasvaa koko ajan.

Tällaiset jatkuvat tilaukset voivat helpottaa arkea monin tavoin. Ne saattavat kuitenkin tulla myös kalliiksi, jos unohtaa maksavansa niistä.

Näin kävi ruotsalaiselle Joakim Sjöblomille. Opiskeluaikoina hän kävi tavalliseen tapaan ruokakaupassa. Kaupan kassalla kävi kuitenkin ilmi, ettei hänen tilillään ollut rahaa.

– Kävin tarkistamassa parin päivän tilitapahtumat ja selvisi, että olin maksanut muun muassa salijäsenyydestä, sähköstä, Spotifysta ja HBO:sta.

Palvelut olivat syöneet tilillä olleet rahat Sjöblomin huomaamatta. Tilitapahtumien tarkempi tutkiminen osoitti myös sen, että hän oli maksanut HBO:n tilauksesta turhaan jo puolen vuoden ajan.

Hän myös huomasi, ettei tilausten peruuttamista ole tehty helpoksi. Itse tilaus onnistuu usein vaivattomasti verkossa, mutta peruutus voi vaatia puhelinsoiton ja myyjän kanssa keskustelun.

Kaikki tilaukset yhdestä paikasta

Tämä omakohtainen kokemus toimi ponnahduslautana yritystoiminnalle. Sjöblom, Jonas Karles ja Marcus Lönnberg perustivat startupin nimeltä Minna Technologies.

Maaliskuussa 2015 he osallistuivat Draknästet-ohjelmaan, joka on ruotsalainen versio Leijonan luolasta. Tuolloin heidän tuoteideansa tuli julki, ja se sai nopeasti tuulta siipiensä alle.

Minna Technologies on kehittänyt alustan, joka kokoaa kaikki asiakkaan käytössä olevat jatkuvat tilaukset yhteen paikkaan. Näin palvelun käyttäjä voi helposti hallinnoida niitä ja pysyä selvillä siitä, mistä kaikesta maksaa.

Sjöblom kertoo, että palvelun kautta voi myös lopettaa turhia tilauksia sekä kilpailuttaa niitä. Näin voi esimerkiksi vaihtaa puhelinliittymän edullisempaan vaihtoehtoon, mikä auttaa säästämään vielä lisää.

Pohjoismaat ovat yhtenäinen markkina

Palvelu on saanut vahvan alun pohjoismaisella finanssisektorilla. Vuonna 2017 se sai ensimmäiseksi asiakkaakseen Ruotsin markkinajohtajan Swedbankin, jota käyttää 4,3 miljoonaa asiakasta. Nykyään se tarjoaa palveluaan myös Danske Bankille, jolla on Pohjoismaissa noin 2,5 miljoonaa asiakasta.

– Pohjoismaat muodostavat yhtenäisen markkinan. Kuluttajakäytös ja tilausten keskimääräinen määrä on samanlainen – samoin myös niihin liittyvät ongelmat.

OPn järjestämä Open Banking Startup Partnership -ohjelma toi startupin myös Suomeen. Sjöblomin sanoin OP olisi viimeinen silaus pohjoismaiselle toiminnalle.

Finanssisektori on Minna Technologiesille luonteva kumppani, sillä tilaukset maksetaan pankin kautta. On kätevää, jos peruutukset ja muutokset voi hoitaa samasta paikasta. Kuluttajat myös vauhdittavat alan kehitystä.

He ovat Sjöblomin mukaan tottuneet jo personoituihin näkymiin Facebookissa ja Spotifyssa. Myös pankeilta odotetaan entistä vahvemmin omaan elämään linkittyviä palveluita. Tämä luo finanssisektorille painetta kehittää palvelujaan.

Kasvava trendi

Yrityksen toimintavuosien aikana Sjöblom on huomannut, että jatkuvien tilausten suosio on kasvanut ja niitä voi hyödyntää yhä useammassa käyttökohteessa. Ennen suoraveloituksen ytimen muodostivat kotitalouksien sähkö-, puhelin- ja lämmityskulut. Niiden rinnalle on tullut uudenlaisia sovelluksia.

Harva ostaa enää DVD:itä tai CD:itä, vaan niiden sijasta käytetään Spotifyita ja esimerkiksi Netflixiä. Myös ruokaostokset hoituvat nykyään suoraveloituksella ja auton voi tilata kuukausisopimuksella ostamisen sijasta.

Varsinkin suoratoistopalvelun tilaus saattaa helposti unohtua. Se hankitaan esimerkiksi urheilukisojen tai jonkin sarjan tuoreimman kauden ajaksi. Vaikka kausi loppuu, maksaminen jatkuu.

Tilauksiin käytetäänkin paljon rahaa. Sjöblom kertoo, että tulevan vuoden aikana startup saavuttaa 300 000 peruutusta ja kymmeniä tuhansia tilausten päivityksiä parempaan. Se tarkoittaa jopa 40 miljoonaa säästettyä euroa vuositasolla.

Lue lisää OPn startup-yhteistyöstä.

OP sosiaalisessa mediassa