"Suomalainen ammattiliikenteen yrittäjä on tuhoon tuomittu" - Mikä ratkaisuksi?

Mikko Mäkynen
Mikko Mäkynen

Mikko Mäkynen vastaa OP Vakuutuksen uuden ajan auto- ja kotivakuutusten kehittämisestä.

Liikennekaarena hallituksen esittelyvaiheessa kulkenut muutosesitys nimettiin myöhemmin nimellä laki liikenteen palveluista. Lakimuutosten vaikutuksia yrityksiin ei voi tällä hetkellä aliarvioida. Vaikka tulevaisuutta ei voikaan ennustaa tarkasti, on varmaa, että taksialan yrittäjät kohtaavat juuri nyt suurempia muutoksia liiketoiminnassaan kuin koskaan aikaisemmin.

Mikko Mäkynen
Mikko Mäkynen

Mikko Mäkynen vastaa OP Vakuutuksen uuden ajan auto- ja kotivakuutusten kehittämisestä.

Ympärillämme tapahtuvista muutoksista kirjoitetaan tällä hetkellä todennäköisesti enemmän kuin koko minun aikaisemmalla työurallani yhteensä.

Lainsäädännölliset muutokset tulevat muuttamaan erityisesti taksialan pelikenttää merkittävästi jo lähitulevaisuudessa. Liikennekaarena hallituksen esittelyvaiheessa kulkenut muutosesitys nimettiin myöhemmin nimellä laki liikenteen palveluista. Lakimuutosten vaikutuksia yrityksiin ei voi tällä hetkellä aliarvioida. Vaikka tulevaisuutta ei voikaan ennustaa tarkasti, on varmaa, että taksialan yrittäjät kohtaavat juuri nyt suurempia muutoksia liiketoiminnassaan, kuin koskaan aikaisemmin.

Tämän kirjoituksen otsikko on suoraan muistiostani yrittäjien ja toimialajärjestöjen työpajakiertueelta, jossa etsimme yhdessä taksialan yrittäjien kanssa keinoja vastata ympäristön muutoksiin. Eräs pitkään alalla toiminut yrittäjä totesi haasteita kirjatessamme, että ”ammattiliikenteen yrittäjä on tuhoon tuomittu!” Muutokset toimintaympäristössä ovat niin suuria, että moni yrittäjä kokee voimattomuutta. Olen itsekin toiminut yrittäjänä. Voin samaistua tuohon epätoivoiseen kommenttiin, ja tuntea sen ihan fyysisenä kokemuksena – miltä se tuolla hetkellä tuntuu.

Millaiset yritykset menestyvät jatkossa?

Yksi työpajakiertueen mielenkiintoisimmista teemoista liittyy pohdintaan, että millaiset yritykset menestyvät jatkossa? Olemme pohtineet yrittäjien kanssa paljon niitä asioita, jotka uhkaavat kumipyöräyrittäjää. Nykyisten ongelmien ja muutosten pohdinta on tiettyyn pisteeseen saakka tarpeellista. Haasteiden tunnistamisen jälkeen on kuitenkin järkevämpää käyttää energiaa sen miettimiseen, että mistä löytyvät tulevaisuuden menestysmahdollisuudet? Millainen voisi olla menestyvä taksiyritys vuonna 2020?

Työpajoissa tulevaisuuden menestyjän ominaisuuksia pohdittaessa nousi muutama asia toistuvasti ylitse muiden: liiketoimintaosaaminen, muutosketteryys ja yhteistyöverkostot. Näiden lisäksi pohdittiin erikoistumisen mahdollisuuksia, tai sille vastinparina sitä, että yrittäjä laajentaisi palveluitaan muillekin osa-alueille, kuin ihmisten kuljettamiseen.

Yrittäjillä on jotain sellaista, mitä alalle aikovilla ei ole

Yrittäjät tapaavat asiakkaitaan joka päivä. Yrittäjät ovat osa asiakkaansa arkea vuoden ympäri. Tämä on sellainen voimavara, josta uudet yrittäjät voivat vain unelmoida. Pitkän kokemuksen, ja pitkään vallalla olleiden toimintamallien kääntöpuolena on kuitenkin se, että palvelumalli on rakentunut historian tarpeisiin ja tapoihin. Samalla sokeutuu sille, mitä muuta asiakkaille voisi tarjota nykyisen palvelun lisäksi. Tätä pohdintaa voi tehdä ihan jokainen yrittäjä, ja ihan ilmaiseksi.

Väitän, että liikkumiseen, digitalisaatioon ja arvoketjujen muutoksiin liittyvät asiat ovat merkittävämpiä tekijöitä alan yrittäjän tulevaisuuden kannalta, kuin lainsäädännössä tapahtuvat muutokset. Ymmärrys siitä, millaisia tarpeita asiakkailla on, ja miten omia palveluita voisi muokata niihin sopivaksi, ratkaisee lähivuosina sen, ketkä menestyvät.

Jaan nykyisten yrittäjien käsityksen siitä, että elämme uhkaavia aikoja. Ajat ovat kuitenkin uhka vain niiden osalta, jotka eivät kykene hyväksymään sitä, että maailma muuttuu, ja vastaamaan muuttuvan maailman tarpeisiin.

Pekka Hämäläinen on kirjoittanut kirjan ”Elämä on epäreilua. Hyväksy se ja anna anteeksi.” Vaikka Pekan kirja käsitteleekin tunnelukkoja eikä yritystoimintaa, niin sieltä löytyy ajatus myös yritystoiminnan jatkuvuutta suunnittelevalle.

Katkeroituminen ei auta. Voimavarat on suunnattava rakentamiseen. Lähivuosien muutosten jälkeenkin ihmiset ja tavarat liikkuvat paikasta toiseen. Joku auttaa asiakasta saamaan Boliviasta tilatun kahvin tuoreena kotiovelle ja joku kuljettaa jatkossakin vanhukset kauppaan ja apteekkiin, tai tuo kaupan ja apteekin vanhusten luo. Jos ruoka ja lääkkeet printataan kotona, niin nekin printterit ja raaka-aineet liikkuvat Suomen kaltaisessa massa kumipyörillä vielä pitkään.

OP sosiaalisessa mediassa