Lisäeläke sitouttaa työntekijöitä

Ryhmäeläkevakuutus on oiva keino palkita työntekijöitä ja sitouttaa heitä. Oululaisella kuljetusalan yrityksellä Eero Sjögren Oy:llä on tästä jo pitkä kokemus.

Kymmenisen vuotta sitten Eero Sjögren Oy:ssä oltiin huolissaan. Työntekijäpula piinasi ja omista ammattikuskeista haluttiin pitää tiukasti kiinni. Yhdeksi sitouttamiskeinoksi keksittiin ottaa ryhmäeläkevakuutus. Se täydentää jokaisen omaa lakisääteistä eläketurvaa.

Yritykselle ryhmäeläkevakuutusmaksut ovat verotuksessa vähennyskelpoisia. Työntekijä maksaa niistä veroa vasta kun hän alkaa nostaa eläkettä. Ryhmäeläkevakuutus räätälöidään kullekin yritykselle sopimalla eläkeikä, eläkeaika ja se, milloin työntekijällä on oikeus säästöihin.

Eero Sjögren Oy:ssä ehdoksi määriteltiin muun muassa se, että työntekijän on oltava talon palveluksessa 5 vuotta saadakseen kertymän. Tällä haluttiin vahvistaa sitoutumista yritykseen.

Työntekijän irtisanoutuessa aiemmin potti jaetaan muiden työntekijöiden kertymiin.

– Jos olisimme maksaneet saman summan palkkana, eivät työntekijät olisi sitä juuri huomanneet eikä sillä olisi ollut sitouttavaa vaikutusta. Nyt työntekijöille on kertynyt lisäeläkkeeksi jo isoja summia, kertoo perheyrityksen eläkeasioista vastaava Marjo Sjögren.

Tapa palkita väkeä

Ryhmäeläkevakuutus on yritykselle tapa kannustaa ja palkita työntekijöitään. Eero Sjögren Oy:ssä eläkevakuutusmaksu maksetaan vuosittain suhteessa yrityksen saavutettuun tulokseen. Lisäeläkettä on pystytty maksamaan joka vuosi yhtä vuotta lukuun ottamatta.

Sijoituspäätökset tekee OPn sijoitusammattilaiset.

Luotamme ammattilaisten kykyyn sijoittaa rahat tuottavasti. Luonnollisesti tavoitteena on kasvu.

Kaikkiaan kuljetusyrityksellä on työntekijöitä tällä hetkellä 29. Iältään he ovat 22–58-vuotiaita.

Sjögrenin mukaan etenkin vanhempi väki osaa arvostaa ryhmäeläkettä. Nuoremmilla eivät eläkeasiat tunnu olevan niin mielessä varsinkaan kun eläkeikäkin tuntuu karkaavan yhä kauemmas. Toisaalta lisäeläke tuo joustavuutta eläkkeelle siirtymiseen.

Pisimpään talossa työskennellyt autonkuljettaja on Markku Kourunen, jolle palveluvuosia on kertynyt 27. Lisäeläkettä hän kertoo kertyneen jo ihan mukavan summan verran.

Minulla on lisänä vielä toinenkin oma eläkesäästörahasto. Vaikka en eläkeasioita liiemmin vielä pohdi, on hyvä tietää, että potti kasvaa koko ajan, 46-vuotias Kourunen kertoo.

Myös muut lisävakuutukset turvana

Eläkeasioista vastaava Marjo Sjögren näkee työntekijät yrityksen suurimpana voimavarana. Sairauksien ja tapaturmien sattuessa ammattitaitoisille autonkuljettajille on miltei mahdoton etsiä nopeasti sijaisia. Siksi yritys on ottanut myös lisäturvaa tuovat vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen ja Terveysturvan.

Sairaus- ja tapaturmatapauksessa työntekijät on saatava nopeasti hoitoon. Erään työntekijämme käsi oli tullut kipeäksi. Kun hänelle perjantaina kerrottiin leikkaustarpeesta, tiistaina käsi jo operoitiin, Sjögren kertoo.

Vakuutus tuo turvaa myös muihin elämän kriisitilanteisiin. Yhden työntekijän menehdyttyä yllättäen saivat omaiset hänelle kertyneet eläkesäästöt. Vaikka raha ei surussa juuri lohduta, se auttaa selviytymään arjesta.

Eero Sjögren Oy:n toiminta alkoi vuonna 1955 ja nyt perheyrityksessä kolmas sukupolvi on astumassa kehiin. Markku ja Marjo Sjögrenin vanhin tytär Brita Sjögren valmistui yhdistelmäajoneuvokuljettajaksi ja suorittaa yrittäjän ammattitutkintoa. Hänestä tuli yrityksen osakas tämän vuoden tammikuussa.

Eero Sjögren Oy:n toiminta alkoi vuonna 1955 ja nyt perheyrityksessä kolmas sukupolvi on astumassa kehiin. Markku ja Marjo Sjögrenin vanhin tytär Brita Sjögren valmistui yhdistelmäajoneuvokuljettajaksi ja suorittaa yrittäjän ammattitutkintoa.

Autonkuljettaja Markku Kourusen eläkepottia kasvattaa oman eläkesäästämisen lisäksi työnantajan ryhmäeläkevakuutus.

Autonkuljettaja Markku Kourusen eläkepottia kasvattaa oman eläkesäästämisen lisäksi työnantajan ryhmäeläkevakuutus.

Tutustu OPn ryhmäeläkevakuutukseen.

OP-ryhmäeläkkeen myöntää OP-Henkivakuutus Oy.

Tuoreimmat
Iso ketju jäi toiseksi ‒ franchaising-yrittäjyys vaihtui omaan myymälään
Kymmenen vuotta Musti ja Mirri -ketjussa franchising-yrittäjänä vakuutti Maarit Karhu-Teiskosen siitä, että yrittäjyys on hänen juttunsa. Lopulta hänestä tuli kuitenkin yksityisyrittäjä.
Mitä pakkaat jääkiekon nuorten MM-kisoihin mukaan, Miro Heiskanen?
Jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan 26.12.2017-6.1.2018 Yhdysvaltojen Buffalossa. Nuoret Leijonat starttasivat MM-leirityksen Vallilassa OPn tiloissa 15.12. Yksi joukkueen jäsenistä on Miro...
Miten saada rahaa?
Google listasi juuri trendaavimmat hakunsa vuodelta 2017. Henkilökategoriassa voiton vei edesmennyt presidentti Mauno Koivisto, mutta kiinnostavimmat asiat löytyivät hakukoneelta kysytyistä...
Korkoa korolle -ilmiö: tunnetko jo automaatin, joka moninkertaistaa säästösi?
Oletpa kaksi-, kolme- tai nelikymppinen, ehdit vielä kartuttaa muhkean säästöpotin, kun annat korkoa korolle -ilmiön tehdä työn. Asiantuntija kertoo, miten onnistut.

OP sosiaalisessa mediassa