Kyberriskit hanskassa vai hanskat hukassa?

En tiedä ainuttakaan suomalaista yritystä joka ei olisi omaisuuttaan ja toimintaansa vakuuttanut. Henkilöstön vakuuttaminen tapaturman varalla on jopa lakisääteistä. Kyberriskinsä vakuuttaneita yrityksiä toki tiedän, mutta aika harvalukuinen joukko tuo on. Kyberriskit ovat vain niin hyvin hanskassa. Ovathan?

Kun liiketoimintamallit nojaavat yhä enemmän teknologiaan, nettiin ja dataan, myös yritysten toimintaan liittyvät riskit ovat tänä päivänä kovin toisenlaisia kuin ne ovat savupiipputeollisuudessa. Nykyään verkkopalveluiden kaatuminen vastaa entisajan kivijalkakaupan vesivahinkoa. Dataservereiden tuhoutuminen vastaa totaalista palovahinkoa.

Tokikaan kyberriskeihin varautuminen ei ole vain niiden vakuuttamista. Se on ennen kaikkea sitä, että varmistaa perusasioiden olevan kunnossa. Varmuuskopiot ovat päivittäisiä, palomuurit ovat pystyssä ja virustorjunta pyörii. Jos kuitenkin kaikesta varautumisesta huolimatta yrityksen liiketoiminta keskeytyy esimerkiksi viruksen tai kiristyshaittaohjelman johdosta, perinteiset vakuutusratkaisut eivät tuo turvaa.

OPn kybervakuutus kattaa kybervahingon selvittämisestä ja yritystoiminnan keskeytymisestä aiheutuneet kulut. CGI:n tietoturva-ammattilaiset auttavat yritystä rajaamaan ja torjumaan vahinkoa ja palveluun kuuluu myös se, että yritys saa nopeasti apua viestinnän ammattilaisilta. Tietosuoja-asetuksen perusteella mahdollisesti mätkäistäviä sakkoja kybervakuutus ei korvaa, mutta kybervakuutus korvaa asiakkaan tiedottamisvelvollisuudesta aiheutuvat kustannukset.

Tutustu tarkemmin vakuutuksen sisältöön.

Tuoreimmat
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizza oli ensimmäinen laadukkaan pikaruuan eli fast casual -alan yritys, joka listautui Helsingin pörssiin. Toimitusjohtaja ja pankin edustaja kertovat, miten listautumisprosessi sujui.
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Finanssiala on ollut viime ajat voimakkaan muutoksen kourissa. Digitalisaatio, lisääntynyt sääntely ja uudet palveluntarjoajat ovat muuttaneet toimialaa voimakkaasti. Useiden asiantuntija-arvioiden...
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Jos haluat haistella pääsiäisenä kevättuulia jossain muualla kuin kotimaassa, kannattaa toimia nopeasti. Näihin kohteisiin saat vielä kohtuuhintaiset lennot ja majoituksen kuumimpaan sesonkiaikaan.
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Vielä voi nauttia lumisista päivistä, sillä pakkanen paukkuu yhä lähipäivinä.

OP sosiaalisessa mediassa