Kasvu

Menestyvä yrittäjä uskaltaa ajatella isommin
Mikä yhdistää menestyviä yrittäjiä? Useimmiten he uskaltavat ajatella isommin, ja poikkeuksetta he tekevät muita enemmän töitä, sanoo lakutehtailija Timo Nisula. Katso lisää Nisulan ohjeita...
Kim Väisäsen neuvo kasvua pelkääville yrittäjille: katso kilpailijoita!
Kasvun kynnyksellä moni yrittäjä pelkää edessä odottavia riskejä. Aivan turhaan, sanoo yrittäjä ja sijoittaja Kim Väisänen. Hänen neuvoo katsomaan kilpailijoita. Jos heillä on kassa ja tase...
Miksi lähdimme mukaan joukkorahoitukseen – ja mitä hyötyä näen siitä yritykselle ja sijoittajalle?
OP lähti mukaan joukkorahoitukseen syyskuussa. Halusimme tuoda joukkorahoituksella yritysasiakkaillemme uuden rahoitusmuodon kasvun rahoittamiseen ja omistuspohjan laajentamiseen. Samalla halusimme...
Joskus riski kannattaa ‒ yhä useampi pk-yrittäjä vaurastuu tällä kikalla
Sijoittaminen on mahdollista jokaiselle pk-yrittäjälle. Lisätuotot voi käyttää esimerkiksi investointeihin.
Pyydä apua some-markkinointiin ‒ se maksaa itsensä takaisin
Mausteyritys Poppamiehellä on Facebookissa 25 000 tykkääjää. Yrityksen toimitusjohtaja Marko Suksi sanoo, että paras huomio saadaan sisältömarkkinoinnin avulla.
Kaipaatko kasvua? Jaa tehtävät oikein
Efiman toimitusjohtaja Tero Salminen kertoo, miksi pk-yritys tarvitsee taustalleen ammattimaisen hallituksen.
Tunnetko yrityksesi tunnusluvut? Ne auttavat pk-yrityksen kasvuun
Vain muutamaa tunnuslukua seuraamalla yrittäjä voi saada kuvan siitä, miten yrityksellä menee, lupaa OPn luottoanalyysiyksikön johtaja Ville Kolehmainen.
Ensin tuli idea, sitten kansainvälistyminen
Smarp aloitti kansainvälistymisen yrityksen alkumetreillä. Toimitusjohtaja Roope Heinilä kertoo neljä tärkeää opetusta matkan varrella.
Yhä useampi luopuu turhasta – näillä konsteilla se käy leikiten
Innostus tavarasta luopumiseen on synnyttänyt myös yritystoimintaa. Ammattijärjestäjät neuvovat, miten tavarasta pääsee eroon järkevimmin. Lisäksi uudenlaisten verkkopalveluiden avulla tavara saa...
Hyppy syvään päähän: yrittäjäksi sukupolvenvaihdoksella
Mikko Haapala ei ollut toiminut yrittäjänä päivääkään, kun setä tarjosi hänelle mahdollisuuden ottaa haltuun vuosikymmeniä vanhan perheyrityksen. Päätös oli Haapalalle helppo.
Mistä on toimivat yritystuet tehty?
Isotkin ovat joskus olleet pieniä. Toimiva tuki ei häiriköi markkinoilla, vaan auttaa kehittymään ja kasvamaan.
Toimiva rahoituspaketti vauhdittaa kasvua – tunnetko nämä mahdollisuudet?
Yli 3 000 yritystä on saanut toimintansa käyntiin Finnveran alkutakauksella. Euroopan Investointirahaston takausohjelma keventää puolestaan kasvuhakuisten pk-yrityksen omien vakuuksien tarvetta.
Kolmannen polven yrittäjän veri veti katsastusalalle
Kangasniemeläisen Pasi Lahikaisen mukaan kilpailijalla pitää mennä paremmin kuin itsellä. Sen hän on oppinut laajentaessaan Tähti Katsastus Oy:n viidessä vuodessa neljälle paikkakunnalle.
Kokeneet johtajat kertovat: Mitä työnantajuus vaatii yrittäjältä?
Anttellin toimitusjohtaja Tomi Lantto ja Psyconin aluejohtaja Paula Holtari kannustavat yrittäjiä luottamaan työntekijöihin.