Valinnanvapaus kasvaa terveyspalveluissa – tavoitteena sama hoito kaikille

Vaihtoehtojen maailmassa ihmiset hankkivat tarvitsemansa tuotteet ja palvelut juuri sieltä mistä haluavat. Syyt valintojen taustalla ovat aina yksilölliset: yksi katsoo hintaa, toinen haluaa henkilökohtaista palvelua ja kolmas etsii mahdollisimman nopeaa toimitusta. Tässä maailmassa ihan tavallisen ihmisen ääni on entistä kuuluvampi. Myös terveyden ja hyvinvoinnin palveluissa.

Jos tekee pienen kurkistuksen terveyden ja hyvinvoinnin tulevaisuuteen Suomessa, varmaa on se, että ihmisten mahdollisuudet valita kasvavat. Kuluttajat osoittavat käyttäytymisellään voimistuvaa halua valita, sosiaali- ja terveysalan yritykset tarjoavat koko ajan entistä monipuolisempia palveluita ympäri Suomen ja parhaillaan valmistelussa olevassa sote-uudistuksessa valinnanvapaus on yksi keskeinen tekijä.

Ihmisten halu valita ja vaikuttaa käyttämiinsä terveyspalveluihin nousi puheenaiheeksi myös Oulun Pohjola Sairaalan avajaisissa torstaina 31.8.2017. Toukokuussa avattu täysin alusta saakka rakennettu uusi sairaala vihittiin virallisesti käyttöön juhlallisin menoin.

Avajaisjuhlan puheenvuorot maalasivat jokainen osaltaan tulevaisuutta. OP Ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen korosti tervetuliaissanoissaan sitä, miten jokaisen yrityksen ja organisaation pitäisi olla äärimmäisen herkkänä asiakkaiden suunnalta tuleville viesteille. Asiakkaat ja heidän käyttäytymisensä näyttävät yrityksille suunnan, johon kulkea.

Kansanedustaja ja heinäkuussa perhe- ja peruspalveluministerin tehtävät eteenpäin luovuttanut Juha Rehula oli avajaisten juhlapuhuja. Hän toi terveisensä suoraan valtakunnan tasolta, jossa sote-uudistuksen valmistelu etenee kesällä päivitettyjen suunnitelmien mukaan. Rehula muistutti puheenvuorossaan siitä, että lainsäätäjien mielessä ovat vain ja ainoastaan suomalaiset ja heidän etunsa. Sote-uudistusta tehdään, jotta jokainen ihminen lompakon paksuudestaan riippumatta, saisi parasta mahdollista hoitoa ja palvelua.

Tässä vaihtoehtojen maailmassa on myös tilaa erilaisille toimijoille. Meidän ihmisten vaativia tarpeita täyttämään tarvitaan niin yksityisiä palveluntarjoajia, julkista sektoria kuin järjestöjäkin. Erilaisista taustoista tulevat toimijat voivat kirittää toinen toistaan entistä parempiin suorituksiin. Oulun uuden Pohjola Sairaalan myötä myös pohjoinen Suomi saa yhden uuden vaihtoehdon terveyden ja hyvinvoinnin palveluvalikoimaansa.

Kun kaikki eri toimivat vielä muistavat pitää kirkkaana mielessä asiakkaan, niin hyvä tulee. Tähän johtopäätökseen tultiin myös avajaisjuhlassa.

OP sosiaalisessa mediassa