Älä valita jos voit valita

Petteri Parkkisenniemi
Petteri Parkkisenniemi

Head of Social Media. Yrittää ymmärtää ihmisiä ja ilmiöitä.

Aikoinaan meillä oli tärkeä sääntö liigajoukkueessamme: puhu vaivoistasi vain niille, jotka voivat sinua auttaa.

Petteri Parkkisenniemi
Petteri Parkkisenniemi

Head of Social Media. Yrittää ymmärtää ihmisiä ja ilmiöitä.

Jos polvea särki tai kroppa oli kovasta treenaamisesta jumissa, et alkanut voivottelemaan niistä joukkuekavereillesi. Miksi? Koska se vaikuttaa negatiivisesti ilmapiiriin, se aiheuttaa muille täysin turhaa huolta ja vie heidän fokuksen pois olennaisesta. Jos halutaan menestyä ja pitää työilmapiiri positiivisena, pitää keskittyä oikeisiin asioihin eikä miettiä, pystyykö joukkuekaverisi tänään antamaan 100% panosta yhteisen tavoitteenne eteen. Tämä ei tarkoita, että ongelmista pitäisi vaieta. Tämä tarkoittaa sitä, että puhut vain niille, jotka voivat sinua auttaa ja joiden päätöksiin ongelmasi vaikuttavat.

Ongelma ei ole ainoastaan urheilujoukkueiden vaan se näkyy kaikissa yhteisöissä, sosiaalisessa mediassa ja myös työelämässä. Monelle tilanne on tuttu, kun pomo tai työkaverit kiristävät hermoja, työvälineet eivät toimi tai työtehtävissä on mennyt jotain pieleen. Ja jälleen kerran, älkää käsittäkö väärin. Puhua pitää, mutta oikeille henkilöille. Turha negatiivisuus tai väärille ihmisille valittaminen ei auta mitään.

Kysyimme asiasta lisää kahdessa erilaisessa ympäristössä työskentelevältä henkilöltä, miten he tämän näkevät.

Suunnittelutoimistossa työskentelevä Creative Annukka Puttonen, mikä vaikutus turhalla valittamisella on työntekoon?

Turha valittaminen on mielestäni nimen omaan meidän suomalaisten ongelma. Olemme harvinaisen hyviä keskittymään siihen mikä on huonosti ja harvinaisen huonoja siihen mikä on hyvin. Turha valittaminen myrkyttää kaikkien fiiliksen ja siksi onkin jokaisen vastuulla panna sille piste!

Miten työyhteisössänne sitten puretaan epämukavat tilanteet?

Meillä asiat, jotka todella harmittavat voi ja pitää sanoa ääneen, jonka jälkeen niistä päästään yli. ”Älä valita, jos voit valita” tarkoittaa mulle sitä, että kantaa vastuuta yhteisen hyvän ilmanpiirin luomisesta. Kaikille asioille ei voi mitään, mutta aika monille voi. Jos siis vaan haluaa.

Joukkueurheilussa, jossa toiminta on tavoitteellisempaa ja yhteisö elää ajoittain paljon tiiviimmin, on ilmapiirin hyvänä pitäminen tärkeää. Mestaruusliigajoukkue Lentopalloseura Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa, miten teillä vähennetään turhaa valittamista?

–Pyrin luomaan kulttuurin, jossa kaikki ymmärtävät mistä mikäkin johtuu. Kerron pelaajille realiteetit ja luomme yhdessä käyttäytymissäännöt, jotka vievät meitä joukkueena eteenpäin. Pyydän pelaajia päivittäin vastaamaan kysymykseen, viekö käytöksesi sinua ja joukkuetta eteenpäin.

Kun seuraavan kerran olet valittamassa, niin mieti onko kohderyhmä nyt sellainen, joka voi sinua auttaa. Kaikki valittaminen ei ole rakentavaa.

OP sosiaalisessa mediassa