Leikkaussalista takaisin lenkkipolulle

Päivi Jokelainen loukkasi jalkansa työpaikan liikuntapäivässä. Kun jalka ei ottanut parantuakseen, hän hakeutui Pohjola Sairaalaan ja pääsi leikkaukseen. Nyt jalalla voi jo harrastaa kevyttä liikuntaa. Pohjola Sairaalassa leikkauspäiväkin voi olla miellyttävä.

Kaksi luuta jalkapöydästään viime syksynä murtanut Päivi Jokelainen lopettelee hikeä valuen fysioterapiaansa Pohjola Sairaalassa. Vuoden jatkunut hiljaiselo kipeän jalan kanssa alkaa olla ohi. Se saa liikunnallisen naisen hymyilemään.

”Jalan luutuminen on edennyt hyvin. Sain luvan pyöräillä täysipainoisesti ja kuukauden päästä voin jo vähän juosta hipsutellakin”, Jokelainen iloitsee.

Jalka lipesi laiturilla

Jokelainen väänsi nilkkansa astuttuaan laiturin reunalle työpaikan liikuntapäivässä. Nilkka turposi ja hän kävi näyttämässä sitä seuraavana päivänä työterveyshuollossa

Röntgenkuvasta selvisi, että jalkapöydän neljäs ja viides metatarsaaliluu olivat murtuneet. Lääkäri arvioi, että luutuminen tapahtuu hyvin ilman leikkaustakin. Yleensä niin käykin.

”Jalka kipsattiin ja luutumista odoteltiin viiden viikon jakso, ja toinen, mutta paraneminen ei edennyt. Talvi tuntui tosi pitkältä ja tylsältä. Keväällä työnantaja onneksi ehdotti käyntiä Pohjola Sairaalan ortopedillä. Hoito lähtikin etenemään heti todella sujuvasti”, Jokelainen kertoo.

Miellyttävä leikkauspäivä

Ortopedi Veikko Kiljunen leikkasi Jokelaisen jalan toukokuun viimeisenä perjantaina.

”Leikkaus jännitti etukäteen, mutta leikkauspäivä olikin todella miellyttävä kokemus. Parhaiten mieleeni jäivät koko hoitohenkilökunnan ystävällisyys ja upea leikkaussali. Tunnelma oli rauhallinen ja tunsin olevani koko ajan turvallisissa käsissä. Kipua en tuntenut missään vaiheessa”, Jokelainen kuvailee.

Muotoilijana työskentelevä Jokelainen havainnoi sairaalaympäristöä myös visuaalisesti. Häntä miellyttivät erityisesti rauhoittavat värit, taulut ja henkilökunnan työvaatteet.

Leikkaus tehtiin nukutuksessa ja se oli ohi noin tunnissa.

”Olo heräämössä oli koko ajan hyvä ja sain aika pian syödäkin. Kolmen aikaan olin valmis lähtemään kotiin. Sekin teki vaikutuksen, että täältä annettiin tarkat kirjalliset toimintaohjeet ja viikonlopun särkylääkkeetkin mukaan, jotta ei tarvinnut heti käydä apteekissa. Kaikki asiat on ajateltu potilaan eduksi.”

Leikkaushaava parani hyvin ja fysioterapia alkoi kolmen viikon kuluttua. Ohjattua fysioterapiaa on toipumisjakson aikana viisi kertaa, kuukauden välein. Jokelainen tekee harjoitteita kotona aktiivisesti. Kahden harjoittelupäivän jälkeen hän pitää yhden lepopäivän.

”Fysioterapeutti Timo Lounio joutuu pikemminkin toppuuttelemaan minua, sillä olen vähän liian innokas etenemään ja halu päästä liikkumaan on kova”, ulkoilmaihmiseksi itseään kuvaileva Jokelainen nauraa.

”Kaikkine loistavine palveluineen Pohjola Sairaala on enemmänkin parantamo kuin sairaala. Täällä ei tunne itseään lainkaan sairaaksi”, Jokelainen tiivistää.

Tuoreimmat
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizza oli ensimmäinen laadukkaan pikaruuan eli fast casual -alan yritys, joka listautui Helsingin pörssiin. Toimitusjohtaja ja pankin edustaja kertovat, miten listautumisprosessi sujui.
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Finanssiala on ollut viime ajat voimakkaan muutoksen kourissa. Digitalisaatio, lisääntynyt sääntely ja uudet palveluntarjoajat ovat muuttaneet toimialaa voimakkaasti. Useiden asiantuntija-arvioiden...
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Jos haluat haistella pääsiäisenä kevättuulia jossain muualla kuin kotimaassa, kannattaa toimia nopeasti. Näihin kohteisiin saat vielä kohtuuhintaiset lennot ja majoituksen kuumimpaan sesonkiaikaan.
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Vielä voi nauttia lumisista päivistä, sillä pakkanen paukkuu yhä lähipäivinä.

OP sosiaalisessa mediassa