Voiko uteliaisuus olla rikos?

Petteri Parkkisenniemi
Petteri Parkkisenniemi

Head of Social Media. Yrittää ymmärtää ihmisiä ja ilmiöitä.

Petteri Parkkisenniemi
Petteri Parkkisenniemi

Head of Social Media. Yrittää ymmärtää ihmisiä ja ilmiöitä.

Löydät sattumalta netistä kuvan tai tekstin, jossa väitetään olevan käyttäjätunnus ja salasana johonkin palveluun. Kannattaako kokeilla? Vinkki: Älä mene edes testaamaan, että ovatko tunnukset aidot!

Vaikka tarkoitusperät tuntuvat vilpittömiltä, on kyse silti tietomurrosta. Sisäänkirjautumisen tarkoituksena on rajata osa sisällöstä näkymään vain niille, joille on henkilökohtaisten tunnusten kautta annettu siihen mahdollisuus. Sisäänkirjautumista vaativista sivustoista tyypillisimpiä esimerkkejä ovat sähköpostit, sosiaalisten medioiden eri palvelut, pankkipalvelut ja verkkosivustojen sisällönhallintajärjestelmät.

Liiketoiminnan kehityspäällikkö Mika Käyhkö, miten OP suojelee asiakkaitaan mahdollisten väärinkäytösten yrityksiltä? – Suojellakseen asiakkaidensa turvallista pankkiasiointia pankki havainnoi palveluidensa käyttöä ja niissä mahdollisesti tapahtuvia väärinkäytöksiä tai sellaisten yrityksiä. Lisäksi pankki tekee aktiivista yhteistyötä viranomaisten kanssa tunnistaakseen ja eliminoidakseen väärinkäytöksiä tai näiden yrityksiä. Tämän ansiosta pankki pystyy hyvin usein turvaamaan pankin asiakkaan toimia ennen kuin asiakas itse edes välttämättä havaitsee tai epäilee väärinkäytöksen yritystä.

Jatkossa jos havaitset internetissä leviävän tunnuksia, niin älä itse testaa niiden aitoutta. Ethän halua, että kukaan yrittäisi sinun sähköpostiin edes arvailemalla salasanaa?

OP sosiaalisessa mediassa