12+1 OPn Slush 2017 -julkistusta

Tänäkin vuonna OP julkaisee Slushissa uusia palveluita. Uudet palvelut helpottavat maksamista, kaupankäyntiä, liikkumista ja yrittämistä. Myös Pohjola Sairaala julkaisee ensimmäistä kertaa Slushissa uuden terveydenhuollon innovaation.

Palvelut ovat testattavissa OPn Slush-osastolla ja osa palveluista on jo saatavilla sovelluskaupoista tai palveluiden verkkosivuilta.

1 Uusi Pivo

Opn palkittu Pivo -sovellus on uudistunut - asiakastamme lainataksemme - "vihdoinkin". Suomen suurimman mobiililompakon uudesta päävalikosta löydät kaikki entuudestaan tutut jutut: maksut, edut, tilisi saldon ja kulutuksen. Kaiken mitä tarvitset, näppärästi samassa ruudusta. Maksaminen on tehty helpoksi, niin lähimaksuna Android-puhelimilla kuin P2P- tai Siirto-maksuina. Tuttu ja tykätty tilin saldon tarkistaminen on käytössä kirjautumisen jälkeen yhden napin painalluksella.

Uusi Pivo on saatavilla sovelluskaupoista.

Lue lisää www.pivo.fi

2 OP Kassa

OP Kassa on kehitetty Pivo Kassan pohjalta entistäkin paremmaksi. OP Kassa tarjoaa nykyaikaisen kassajärjestelmän yrityksen tarpeisiin sopivana pakettina. iPad- tai Android -kassasovelluksen ja maksupäätteen avulla yritys voi vastaanottaa maksut käteisellä, korteilla tai lounas- ja kulttuuriseteleillä, ylläpitää helppokäyttöistä ja selkeää tuoterekisteriä ja kehittää myyntiään kattavien raporttien avulla. Kivijalkamyynnin lisäksi OP Kassan tuotteita voi nyt myydä suositun Shopify-verkkokauppa-alustan kautta.

Slushissa voi kokeilla myös OP Kassaan tulevaa Kassabottia. Kassabotti on chatbot -ratkaisu, jolla kauppiaat voivat saada avaimet käteen -periaatteella mahdollisuuden keskustelevaan kaupankäyntiin Facebook Messengerissä.

Lue lisää www.op-kassa.fi

3 Pivo x Tori.fi -yhteistyö

Pivolla voi nyt maksaa turvallisesti osana Tori.fi palvelua!

Pivo-mobiilimaksaminen helpottaa Torin 2,1 miljoonan kuukausittaisen eri kävijän arkea. Maksut liikkuvat jatkossa henkilöiden välisessä kaupassa kätevästi pelkällä puhelinnumerolla. Pivon käyttö on yhdistetty sujuvaksi osaksi Torin käyttökokemusta ja maksaminen on helppoa ja turvallista minkä tahansa pankin asiakkaalle.

Kokeile www.tori.fi

4 Ultraäänimaksaminen

Kun puhelimessa on kaiutin ja mikrofoni, voi sitä käyttää myös ultraäänimaksamiseen. OPn Slush-osastolla voi kokeilla demoa, jossa puhelimella tehdyn maksun vastaanottaa OP Kassa. Maksamisen kokemus muistuttaa lähimaksamista.

5 OP Matka

OP Matka on uusi pilottipalvelu, joka huolehtii matkakuluista työntekijän puolesta.

OP Matka -sovelluksessa yritysten työntekijät voivat hoitaa kaikki työn puitteissa tapahtuvaan matkustamiseen liittyvät asiat: valita tarpeeseensa sopivan matkustusvälineen, tarkistaa matkan keston, maksaa matkan ja seurata tehtyjä työmatkoja. OP Matka laskuttaa toteutuneet matkat suoraan työnantajalta, eikä matkalaskuja tarvitse enää tehdä.

Ensimmäisessä vaiheessa OP Matka -sovellus tarjoaa pilotissa mukana olevien työntekijöiden käyttöön HSL:n julkisen liikenteen, Taksi Helsingin taksit ja DriveNow’n yhteiskäyttöautot. Pilotin alkaessa nukana on yli 20 asiakasyritystä.

Lue lisää OP Labista

6 Autoilijan sovellus OP Kulku -käyttäjille

OPn kehittämä Autoilijan sovellus kokoaa OP Kulku -käyttäjälle yhteen autoilun arjessa tarpeelliset palvelut, kuten pysäköinnin, auton lataamisen sekä pesut.

Autoilijan sovellus tuotetaan yhteistyössä Fortumin (automaattinen lataus), Nesteen (kortiton tankkaus) ja Juhlapesun (autopesut) kanssa. Autoilija saa yhden sovelluksen kautta käyttöönsä monipuoliset autoilijan palvelut. Palvelutarjontaa kehitetään jatkossa kattamaan myös vakuutukset, korjauspalvelut ja muut autoilijan lisäpalvelut.

Palvelu on testattavissa Slushissa ja se tulee myöhemmin kaikkien OP Kulku -asiakkaiden ladattavaksi.

7 OP Kevytyrittäjä Laiteliisaus

Kevytyrittäjät tarvitsevat joustavasti työkaluja.

OP Kevytyrittäjä tarjoaa jatkossa laiteliisausta 1-3 vuoden sopimuksella Applen MacBook- ja iPhone-laitteista. Leasingilla yrittäjän IT-kulut pysyvät ennustettavina ja ovat 100 % vähennettävissä verotuksessa. Tilatut laitteet kuljetetaan viimeistään seuraavana työpäivänä haluttuun osoitteeseen, ja noudetaan sieltä tarvittaessa myös huoltoon. Palvelu on alkuvaiheessa tarjolla Helsingin ja Oulun alueella.

Laiteliisaus tuo mukavan lisän OP Kevytyrittäjän jo yli 1600:lle yrittäjälle!

Lue lisää http://op-kevytyrittaja.fi/leasing

8 OP Kevytyrittäjä Osaajat

OP Kevytyrittäjä laajenee osaamisen kauppapaikaksi. Jatkossa kevytyrittäjät voivat markkinoida ja myydä osaamistaan suoraan OP Kevytyrittäjä -palvelussa.

OP Kevytyrittäjä tekee jo nyt yrittämisestä helppoa tekemällä laskutuksen ja kirjanpidon helpoksi. Jatkossa autamme kevytyrittäjiä menestymään tarjoamalla helpon kauppapaikan oman osaamisen markkinointiin. Osaamista etsivälle OP Kevytyrittäjän Osaajat-tietokanta on helppo tapa löytää ammattitaitoisia tekijöitä työlle.

http://osaajat.op-kevytyrittaja.fi

9 Taksibotti

Pian tilaat taksin myös Facebook Messengerissä.

Taksi Helsinki on yhdessä OP Labin kanssa mahdollistamassa ensimmäisenä suomalaisena taksioperaattorina matkan tilaamisen ja maksamisen Facebook Messengerissä. Matka maksetaan etukäteen kätevästi Pivolla tai kortilla.

Uutta taksintilausbottia voi kokeilla OPn Slush-osastolla. Palvelu julkaistaan Facebookiin myöhemmin.

10 OP Metsän Veromuistio

OP Metsän Veromuistio auttaa tallentamaan metsänhoitoon liittyvät tositteet.

Metsäveromuistio on metsänomistajille tarkoitettu ilmainen työkalu, jonka avulla metsänomistaja voi hallinnoida metsätalouden harjoittamiseen liittyviä tulo- ja menotositteita sekä ylläpitää ajopäiväkirjaa. Verovuoden tositteet voi myös arkistoida käyttäjän valitsemaan sähköpostiin lähetettävänä PDF-tiedostona, joka toimii myös apuna veroilmoituksen täyttämisessä. Metsäveromuistio toimii iPhone ja Android-alustoilla mobiiliapplikaationa sekä osana OP Metsää.

https://op-metsa.fi

11 Älykipsi tukee tapaturmasta kuntoutuvaa

Pohjola Sairaala pilotoi tekoälyyn perustuvaa Älykipsiä tapaturmapotilaiden kuntoutuksessa. Älykipsi on sovellus, joka kerää dataa esimerkiksi kipsiin, lastaan tai vaikkapa kantositeeseen kiinnitetystä sensorista. Kerätyn datan perusteella sovellus antaa potilaalle ohjeita, joiden perusteella hän voi päättää, miten toimia. Älykipsi on tapaturmasta kuntoutuvan potilaan ja hänen kuntoutumistaan ohjaavan fysioterapeuttinsa paras kaveri, sillä se seuraa ja ohjaa kuntoutuvan potilaan aktiivisuutta, kuntoutusohjelman suorittamista sekä auttaa potilasta tekemään harjoitusliikkeet oikein. Älykipsin avulla potilas voi mukauttaa toimintaansa reaaliaikaisesti kertyvän datan perusteella.

Lue lisää http://www.pohjolasairaala.fi/pinnalla/alykipsi-kuntoutuksen-tukena

12 OP Goes Silicon Valley, kausi 2

OPn Piilaakso-yhteistyö jatkuu.

OPn Silicon Valley -yhteistyö saa jatkoa. Vuoden 2016 Slushissa julkaistu Plug and Play -yhteistyö jatkuu ja siten syventää OP Ryhmän yhteistyötä startupien kanssa. Uusista ideoista, innovaatioista ja yhteistyön hedelmistä saadaan nähdä tuloksia jälkeen 2018 Slushissa.

+1 op-lab.fi -uudistus

OP viestii jatkossa entistä paremmin uuden teknologian tuomista mahdollisuuksista sekä OP Labin toteuttamista innovaatioista. Uusittu op-lab.fi -sivusto kertoo mitä OP tekee eturintamassa, olipa kyse fintechistä, wealthtechistä, insurtechista tai disruptiivisista teknologioista.

Tutustu itse, miksi OP on #futureproof.

Lue lisää https://www.op-lab.fi

OP sosiaalisessa mediassa