Näillä aloilla riittää työtä

Korkeakoulujen yhteishaku alkoi 14. maaliskuuta. Katso missä ammateissa työntekijöistä on pulaa ja missä ylitarjontaa.

Työvoimapulasta kärsii Suomessa 32 ammattia. Missään ammatissa työvoimapula ei ole kuitenkaan erityisen suurta. Eniten työntekijöitä kaivataan sosiaali- ja terveysalalle sekä rakennusalan tehtäviin. Suurinta työvoimapula on Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Koko Suomessa eniten pulaa on ylilääkäreistä ja erikoislääkäreistä. Rakennusalan työnjohtajille olisi myös tarvetta Pohjois-Karjalan aluetta lukuun ottamatta, jossa työnjohtajista on jo ylitarjontaa.

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinotoimiston syyskuussa 2017 julkaisemaan ammattibarometriin.

Rakennusalan osaajia kaivataan Uudellamaalla

Työvoimapulan suuruus eri ammateissa vaihtelee alueittain. Rakennusalan ammatteihin kaivataan eniten työntekijöitä Uudellamaalla. Etenkin rakennusinsinööreille, betonirakentajille ja raudoittajille olisi nyt töitä.

Talonrakentajista on kova pula Etelä-Suomen ja varsinkin Uudenmaan alueella, kun taas Kainuussa talonrakentajista on ylitarjontaa.

Sosiaalityön erityisasiantuntijoita, kuulontutkijoita, puheterapeutteja, hammaslääkäreitä sekä lastentarhanopettajia kaivattaisiin lisää koko maassa.

Puhelin- ja asiakaspalvelumyyjistä ja toimisto- ja laitossiivoojista on myös pulaa. Kodinhoitajista on paljon pulaa Uudellamaalla. Pirkanmaalla taas kaivattaisiin lisää kiinteistönvälittäjiä.

Lapin alueella on tarvetta matkailualan ja ravintola-alan osaajille. Erityisesti matkaoppaita kaivataan Lapissa, kun taas Kainuun alueella niistä on ylitarjontaa.

Sihteereistä on ylitarjontaa

Koko maassa on liikaa sihteereitä, vaatetusalan työntekijöitä ja huonekalupuuseppiä.

Ylitarjontaa työntekijöistä on myös toimittajien, valokuvaajien ja graafisen- ja multimediasuunnittelijan ammateissa lähes koko maassa.

Tieto- ja viestintäteknologian sekä elektronisten laitteiden asentajia ja korjaajia on liikaa lähes koko maassa, erityisesti Itä- ja Keski-Suomen alueella.

Korkeakoulujen yhteishaku päättyy 28. maaliskuuta.

OP sosiaalisessa mediassa