Kaipaatko aurinkoa? Listasimme 5 lämmintä lomakohdetta, joihin saa vielä matkoja syyslomalle

Viileän kesän jättämää lämpövajausta voi paikata näissä viime hetken lomakohteissa.

Antalyassa lämpötila voi kohota lokakuussa 25:een.

1. Edullinen rantakohde: Antalya

Kaupunki- vai rantaloma? Turkin Antalyassa saa molemmat. Meri, hiekkarannat, vanha kaupunki ja kohtuullinen hintataso tekevät Antalyasta houkuttelevan ja edullisen matkakohteen. Mikä parasta, Antalya on mainio kohde auringon perään haikaileville: aurinko paistaa alueella 300 päivänä vuodessa, ja lokakuussakin lämpötila kipuaa päivisin 25 asteeseen.

Antalyaan lentää Helsingistä vajaassa neljässä tunnissa, ja sinne pääsee myös reittilennolla, joten kohde sopii myös viikkoa lyhyemmälle lomareissulle.

Sopii erityisesti: Lara Plajin hiekkaranta sekä alueen lukuisat vesipuistot ovat etenkin lapsiperheiden mieleen.

Palma de Mallorca on saaren tyylikäs pääkaupunki.

2. Seikkailijan saari: Mallorca

Tuleeko sinulle Mallorcasta mieleen parhaat päivänsä nähnyt turistirysä? Päivitä käsityksesi: Mallorca on nostanut viime vuosina profiiliaan monipuolisena matkakohteena. Saaren parasta antia ovat vehreä maaseutu, sympaattiset pikkukylät ja hiljaiset merenpoukamat pikkuiruisine hiekkarantoineen.

Sopii erityisesti: Mallorcan syrjäisimmät kolkat on helppo tavoittaa vuokra-autolla, mutta kaikkein mieleenpainuvimman kokemuksen saa pyörän satulasta käsin. Hyväkuntoiset tiet, pyöräilijäystävällinen liikennekulttuuri ja hyvin merkityt monipuoliset reitit houkuttelevat aktiivilomailijoita. Lokakuun 20 asteen keskilämpötila on ihanteellinen pyöräilylle.

Viiletä pitkin Binissalemin maaseutua ohi hedelmätarhojen, oliivipuurivistöjen ja lammaslaitumien ja pidä taukoa yhdellä saaren 70 viinitilasta. Kovempikuntoinen ja haastetta kaipaava löytää lempireittinsä Serra de Tramuntanan serpentiinimäisiltä vuoristoteiltä.

Sanoiko joku aurinko? Meksikossa sitä on tarjolla.

3. Kaukana rannalla: Meksiko

Ovatko vaaleat hiekkarannat, kookospalmut ja turkoosi meri sinulle yhtä kuin unelmien lomakohde? Jos sinulla on mahdollisuus viettää pidempi kuin viikon mittainen syysloma, Meksiko on täydellinen kohde sinulle.

Sopii erityisesti: Tekemistä ja tarjontaa on niin ylellistä all inclusive -hotellia etsiville kuin budjettilomailijoillekin. Ota nokka kohti Isla De Holboxin saarta, jos kaipaat enimmäkseen rentoutumista ja rauhaa. Pitkät autiot hiekkarannat ja koskematon luonto takaavat hyvät puitteet lomalle.

Jos shoppailu, yöelämä ja aktiviteetit omat enemmän sinun juttusi, valitse kohteeksi joku Maya Rivieran paratiisirannoista. Jos et osaa päättää, vaihda loman puolivälissä kohteesta toiseen.

Pärnun Tervise Paradiis -kylpylähotellissa on Viron suurin vesipuisto.

4. Lasten kanssa kylpylälomalle: Viro

Pitkä viikonloppu Viron kylpylöissä on jo suomalainen lomaklassikko, eikä ihme. Etelänaapurin monipuolisesta kylpylätarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin.

Jos Tallinna on jo tuttu, etenekin lapsiperheiden kannattaa suunnata Pärnuun Tervise Paradiis -kylpylähotelliin, josta löytyy Viron suurin vesipuisto. Sisälle rakennetun kaksikerroksisen vesipuiston neljä eripituista liukumäkeä, neljä metriä korkea hyppytorni ja altaasta lähtevä kiipeilyseinä pitävät perheen pienimmät kiireisinä helposti monta päivää.

Sopii erityisesti: Lapsiperheille, jotka kaipaavat iloittelun lisäksi lomaansa hippusen luksusta. Kylpylällä on omat hemmottelupaketit myös lapsille ja teini-ikäisille.

Kalliokylpy Savossa? Rantasalmella se onnistuu.

5. Lämpöä lähellä: Kalliokylpylä Suomessa

Irtiotto arjesta ei aina vaadi matkalippua ulkomaille – lämpöä löytyy lähempääkin. Viime keväänä Etelä-Savon Rantasalmelle avattu kylpylähotelli Hotel & Spa Resort Järvisydän on taatusti yksi Suomen erikoisimmista kylpylöistä: sen seinät ovat luonnon muotoilemaa kalliota, lattiat ja altaat luonnonkiveä ja katto on rakennettu yli 500 vuotta vanhoista uppotukeista.

Sopii erityisesti: Rantakallion sisälle louhittu kylpylä sopii rentouttavaan viikonloppulomaan kullan tai aikuisen kaveriporukan kesken. Suuret vesiliukumäet loistavat poissaolollaan, ja tunnelma on rauhallinen. Lekottele kuudessa rentoutumisaltaassa tai viidessä eri saunassa ja kokeile ilmajoogatuntia.

Asiantuntija: PR- ja viestintäpäällikkö Pauliina Pajunen, TUI

Lue myös: Sekä halpa että hyvä - 10 edullista matkakohdetta

OP sosiaalisessa mediassa