Muotoilemme kaikille sateenkaaren väreille

Harri Nieminen
Harri Nieminen

Harri toimii Service Design Leadinä OPn Design & asiakaskokemus -yksikössä. Utelias kaveri ja innostuu helposti. Intohimoinen asiakkaiden osallistamisen ja ihmislähtöisen kehittämisen puolestapuhuja.

Tällä viikolla Helsingissä järjestetään ”Suomen suurin sateenkaareva kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride”, kuten tapahtuman järjestäjä itse viikkoa kuvailee. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluu joidenkin arvioiden mukaan noin 10 % väestöstä, mikä Suomenkin kokoisessa maassa tarkoittaa noin 550 000 ihmisen joukkoa.

Harri Nieminen
Harri Nieminen

Harri toimii Service Design Leadinä OPn Design & asiakaskokemus -yksikössä. Utelias kaveri ja innostuu helposti. Intohimoinen asiakkaiden osallistamisen ja ihmislähtöisen kehittämisen puolestapuhuja.

Muotoilijan työssä joutuu usein asettumaan toisen ihmisen asemaan. Erityisen tärkeää se on tilanteessa, jossa tuotetta tai palvelua suunnitellaan esim. vähemmistölle tai jollekin erityisryhmälle, kuten liikunta- tai aistirajoitteisille. Helsingin pride-viikon hengessä jäin pohtimaan mm. erilaisia perheitä, joita asiakastyössä kohdataan tai joille viestintää kohdennetaan.

Suunnittelussa tulee yleensä tietenkin huomioida ensisijaisesti valtaväestö ja massat, mutta monessa tilanteessa pienellä harkinnalla voidaan myös varmistaa, ettei sulje ketään ulkopuolelle. Perheessä voi olla kaksi äitiä tai kaksi isää, joten näissä tilanteissa asiakkaan kannalta on merkityksellistä, puhutaanko ”äidistä ja isästä” vai vanhemmista. Ja muistanpa ajan, kun eräästä vakuutusyhtiöstä ei samaa sukupuolta oleva pariskunta saanut henkivakuutusta ns. pariturvana. Tällaista ei onneksi taida enää tapahtua.

Tuote- ja palvelukehitys on monissa maissa ja yrityksissä viety jo markkinointimielessäkin pitkälle, liiketoimintaahan viime kädessä harjoitetaan. Kesäkuu on nimittäin kansainvälinen pride-kuukausi, jolloin pride-henkisiä tapahtumia järjestetään ympäri maailmaa. Monet kansainväliset brändit, esim. urheiluvaatevalmistaja Adidas, kenkämerkki Converse ja vaateketju Abercrombie&Fitch, ovat lanseeranneet pride-teemaisia mallistoja. Palveluntarjoajista mm. Airbnb ja vakuutusyhtiö Allstate ovat kohdentaneet pride-kuukauden ajan mainontaansa vähemmistöille. Ja puhuttelevat nuo kampanjat laajasti myös ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa tärkeinä pitäviä enemmistöön kuuluvia ihmisiäkin.

Ovat jotkin yritykset Suomessakin tämän oivaltaneet, ainakin jos katsoo Helsinki Priden yhteistyökumppaneita. Ja jos ei muuten, niin ainakin viime vuonna sateenkaarilippu liehui mm. Helsingin kaupungin, Microsoftin ja Stockmannin lipputangoissa. R-kioskilla on jo muutamana vuonna ollut suvaitsevaisuuskuppi-kampanja, jonka myötä sateenkaarenvärisiä kuppeja näkyy kaupungilla. Ja onhan se myös niin, että moninaisuuden hyväksyminen ja sen ilmaisu asiakkaille rohkaisee myös henkilöstöä olemaan työpaikalla oma itsensä.

Itse ajattelen, ja toivon, että joidenkin vuosien kuluttua olemme tilanteessa, jossa Ikean kuvastossa oleva miespari ei enää herätä reaktioita erilaisuutensa vuoksi. Naisten äänioikeuksien osalta käytiin aikoinaan nykyihmisen näkökulmasta hullunkurisia keskusteluita. Omasta elämästä poikkeavat tilanteet ovat muotoilijan työssä arkipäivää ja erityisesti OPn kaltaisessa asiakasomisteisessa yrityksessä asiakkaiden tarpeiden ja erilaisuuden huomiointi on meille luontaista.

Me muotoilijat toimimme monessa tilanteessa kuin asiakkaan edunvalvojat puolustaen asiakkaan oikeutta hyvään asiakaskokemukseen. Mutta se positiivinen haaste, josta jo alussa mainitsin, on tarve ymmärtää erilaisuutta ja asettua toisenlaisessa tilanteessa olevan ihmisen asemaan. Se on työmme rikkaus.

Aurinkoista ja sateenkaarensävyistä Pride-viikkoa toivottaen,

@harrimatias

OP sosiaalisessa mediassa