Virtuaalitodellisuus pakottaa ajattelemaan muita liikenteessä

OP starttaa maaliskuussa Suomen suurimman VR-kiertueen #OPliikenneteko. Kiertueella kuka tahansa voi kokeilla virtuaalilasien avulla miltä liikenne näyttää lapsen näkökulmasta.

Ihmisten liikennekäyttäytymiseen vaikuttaminen on osoittautunut haasteelliseksi tehtäväksi. Yksi suurimmista ongelmista on liikennepsykologien mukaan se, että emme osaa asettua toisen tielläliikkujan asemaan.

– Virtuaalimaailmassa yritämme tehdä tämän mahdolliseksi, kertoo OPn henkilöasiakkaiden vakuutusliiketoiminnan johtaja Hanna Hartikainen.

Virtuaalitodellisuuskiertueen tarkoituksena on tarjota elämyksiä, mutta myös haastaa suomalaisia pohtimaan suhdettaan liikenteeseen ja kanssakulkijoihin. Erityisesti OP haluaa lisätä suvaitsevaisuutta liikenteessä.

– Kun aikuinen voi katsoa edes hetken liikennettä lapsen näkökulmasta, uskomme sillä olevan vaikutuksia myös tosielämän liikennekäyttäytymiseen, pohtii Hartikainen.

Virtuaalitodellisuus on aiemmin pelimaailmasta tuttua tekniikkaa, jonka suomia etuja on vihdoin alettu ymmärtää myös peliteollisuuden ulkopuolella. VR (virtual reality) on erityisen hyvä keino korostaa empatiaa ja pakottaa kokija toisen asemaan.

OPn kiertueella halukkaat pääsevät heittäytymään virtuaalitodellisuuteen VR-lasien ja –kuulokkeiden kanssa. Kokemus on avoin yli 12-vuotiaille. Kiertue starttaa maaliskuussa pääkaupunkiseudulta ja etenee vuoden kuluessa kymmenille paikkakunnille ympäri Suomen. Kiertueaikataulun löydät osoitteesta uusi.op.fi/liikenneteko

#OPliikenneteko –kiertue on osa Vuosisadan Liikenneteko –hanketta, jonka tarkoituksena on saada suomalaisen pohtimaan omaa käyttäytymistään liikenteessä.

Tuoreimmat
Onko kotisi arvoasunto – nyt niitä kysytään
Onko kotisi arvoasunto – nyt niitä kysytään
Täyttääkö kotisi arvoasunnon kriteerit? Tällä hetkellä arvoasunnot käyvät hyvin kaupaksi. Kiinteistönvälittäjät kertovat, millainen arvoasunto kiinnostaa eniten.
Hiljainen heinäkuu yllättää usein yrittäjän: mitä tehdä, jos tilaukset lakkaavat?
Hiljainen heinäkuu yllättää usein yrittäjän: mitä tehdä, jos tilaukset lakkaavat?
Monet yrittäjät oppivat kassavirran tasapainottamisen tärkeyden kantapään kautta. Kassavajeen torjumiseen löytyy keinoja, mutta asiantuntijan tärkein vinkki yrittäjälle on tämä: lomaile silloin kun...
Viiden vai kolmen tähden rahasto? Mitä Morningstar-tähdet kertovat rahaston menestyksestä?
Viiden vai kolmen tähden rahasto? Mitä Morningstar-tähdet kertovat rahaston menestyksestä?
Tarjolla olevien sijoitusinstrumenttivaihtoehtojen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti parin vuosikymmenen aikana. Erityisesti sijoitusrahastojen suosio on ollut vahvaa niin piensijoittajien kuin...
Tapaa OP Helsinki kesän tapahtumissa
Tapaa OP Helsinki kesän tapahtumissa
OP Helsingin kumppanitapahtumiin kuuluvat viime vuoden tapaan kaupunkikulttuuri- ja musiikkifestivaali Flow Festival, junioripelaajien jalkapalloturnaus Helsinki Cup ja tubettajatapahtuma Tubecon.

OP sosiaalisessa mediassa