Virtuaalitodellisuus pakottaa ajattelemaan muita liikenteessä

OP starttaa maaliskuussa Suomen suurimman VR-kiertueen #OPliikenneteko. Kiertueella kuka tahansa voi kokeilla virtuaalilasien avulla miltä liikenne näyttää lapsen näkökulmasta.

Ihmisten liikennekäyttäytymiseen vaikuttaminen on osoittautunut haasteelliseksi tehtäväksi. Yksi suurimmista ongelmista on liikennepsykologien mukaan se, että emme osaa asettua toisen tielläliikkujan asemaan.

– Virtuaalimaailmassa yritämme tehdä tämän mahdolliseksi, kertoo OPn henkilöasiakkaiden vakuutusliiketoiminnan johtaja Hanna Hartikainen.

Virtuaalitodellisuuskiertueen tarkoituksena on tarjota elämyksiä, mutta myös haastaa suomalaisia pohtimaan suhdettaan liikenteeseen ja kanssakulkijoihin. Erityisesti OP haluaa lisätä suvaitsevaisuutta liikenteessä.

– Kun aikuinen voi katsoa edes hetken liikennettä lapsen näkökulmasta, uskomme sillä olevan vaikutuksia myös tosielämän liikennekäyttäytymiseen, pohtii Hartikainen.

Virtuaalitodellisuus on aiemmin pelimaailmasta tuttua tekniikkaa, jonka suomia etuja on vihdoin alettu ymmärtää myös peliteollisuuden ulkopuolella. VR (virtual reality) on erityisen hyvä keino korostaa empatiaa ja pakottaa kokija toisen asemaan.

OPn kiertueella halukkaat pääsevät heittäytymään virtuaalitodellisuuteen VR-lasien ja –kuulokkeiden kanssa. Kokemus on avoin yli 12-vuotiaille. Kiertue starttaa maaliskuussa pääkaupunkiseudulta ja etenee vuoden kuluessa kymmenille paikkakunnille ympäri Suomen. Kiertueaikataulun löydät osoitteesta uusi.op.fi/liikenneteko

#OPliikenneteko –kiertue on osa Vuosisadan Liikenneteko –hanketta, jonka tarkoituksena on saada suomalaisen pohtimaan omaa käyttäytymistään liikenteessä.

Tuoreimmat
Rahala-blogi – Hyvä sijoittaja muistaa myös tuhlailla
Rahala-blogi – Hyvä sijoittaja muistaa myös tuhlailla
Jokaisen sijoittajan on hyvä muistaa tuhlaamisen jalo taito. Rahaa pitää osata käyttää myös tyhmästi, sillä se on elämää.
Nuku kuin olympiaurheilija – univalmentaja kertoo miten
Nuku kuin olympiaurheilija – univalmentaja kertoo miten
Valvotko stressin vuoksi herkästi? Kysyimme olympiaurheilijoiden univalmennusta tekevältä lääkäriltä, miten omaa untaan voi parantaa.
“Hyvää päivää, tarvitsisimme 1,2 autoa!” - olisiko OP Kausiautosta lapsiperheen kakkoskulkineeksi?
“Hyvää päivää, tarvitsisimme 1,2 autoa!” - olisiko OP Kausiautosta lapsiperheen kakkoskulkineeksi?
Meitä on kaksi aikuista ja kolme lasta. Ja yksi auto. Ajoittain tuntuu, että tarvitsisimme toisen menopelin. Emme silti missään tapauksessa halua toista autoa.
Osakkeiden osto – ennen vai jälkeen tulosjulkistuksen?
Osakkeiden osto – ennen vai jälkeen tulosjulkistuksen?
Osakkeiden osto oikeaan aikaan on haasteellista ammattilaisellekin, saati piensijoittajalle. Näillä muutamilla nyrkkisäännöillä voit välttää selkeimmät virheet.

OP sosiaalisessa mediassa