Virtuaalitodellisuus pakottaa ajattelemaan muita liikenteessä

OP starttaa maaliskuussa Suomen suurimman VR-kiertueen #OPliikenneteko. Kiertueella kuka tahansa voi kokeilla virtuaalilasien avulla miltä liikenne näyttää lapsen näkökulmasta.

Ihmisten liikennekäyttäytymiseen vaikuttaminen on osoittautunut haasteelliseksi tehtäväksi. Yksi suurimmista ongelmista on liikennepsykologien mukaan se, että emme osaa asettua toisen tielläliikkujan asemaan.

– Virtuaalimaailmassa yritämme tehdä tämän mahdolliseksi, kertoo OPn henkilöasiakkaiden vakuutusliiketoiminnan johtaja Hanna Hartikainen.

Virtuaalitodellisuuskiertueen tarkoituksena on tarjota elämyksiä, mutta myös haastaa suomalaisia pohtimaan suhdettaan liikenteeseen ja kanssakulkijoihin. Erityisesti OP haluaa lisätä suvaitsevaisuutta liikenteessä.

– Kun aikuinen voi katsoa edes hetken liikennettä lapsen näkökulmasta, uskomme sillä olevan vaikutuksia myös tosielämän liikennekäyttäytymiseen, pohtii Hartikainen.

Virtuaalitodellisuus on aiemmin pelimaailmasta tuttua tekniikkaa, jonka suomia etuja on vihdoin alettu ymmärtää myös peliteollisuuden ulkopuolella. VR (virtual reality) on erityisen hyvä keino korostaa empatiaa ja pakottaa kokija toisen asemaan.

OPn kiertueella halukkaat pääsevät heittäytymään virtuaalitodellisuuteen VR-lasien ja –kuulokkeiden kanssa. Kokemus on avoin yli 12-vuotiaille. Kiertue starttaa maaliskuussa pääkaupunkiseudulta ja etenee vuoden kuluessa kymmenille paikkakunnille ympäri Suomen. Kiertueaikataulun löydät osoitteesta uusi.op.fi/liikenneteko

#OPliikenneteko –kiertue on osa Vuosisadan Liikenneteko –hanketta, jonka tarkoituksena on saada suomalaisen pohtimaan omaa käyttäytymistään liikenteessä.

Tuoreimmat
Iso ketju jäi toiseksi ‒ franchaising-yrittäjyys vaihtui omaan myymälään
Kymmenen vuotta Musti ja Mirri -ketjussa franchising-yrittäjänä vakuutti Maarit Karhu-Teiskosen siitä, että yrittäjyys on hänen juttunsa. Lopulta hänestä tuli kuitenkin yksityisyrittäjä.
Mitä pakkaat jääkiekon nuorten MM-kisoihin mukaan, Miro Heiskanen?
Jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan 26.12.2017-6.1.2018 Yhdysvaltojen Buffalossa. Nuoret Leijonat starttasivat MM-leirityksen Vallilassa OPn tiloissa 15.12. Yksi joukkueen jäsenistä on Miro...
Miten saada rahaa?
Google listasi juuri trendaavimmat hakunsa vuodelta 2017. Henkilökategoriassa voiton vei edesmennyt presidentti Mauno Koivisto, mutta kiinnostavimmat asiat löytyivät hakukoneelta kysytyistä...
Korkoa korolle -ilmiö: tunnetko jo automaatin, joka moninkertaistaa säästösi?
Oletpa kaksi-, kolme- tai nelikymppinen, ehdit vielä kartuttaa muhkean säästöpotin, kun annat korkoa korolle -ilmiön tehdä työn. Asiantuntija kertoo, miten onnistut.

OP sosiaalisessa mediassa