Virtuaalitodellisuus pakottaa ajattelemaan muita liikenteessä

OP starttaa maaliskuussa Suomen suurimman VR-kiertueen #OPliikenneteko. Kiertueella kuka tahansa voi kokeilla virtuaalilasien avulla miltä liikenne näyttää lapsen näkökulmasta.

Ihmisten liikennekäyttäytymiseen vaikuttaminen on osoittautunut haasteelliseksi tehtäväksi. Yksi suurimmista ongelmista on liikennepsykologien mukaan se, että emme osaa asettua toisen tielläliikkujan asemaan.

– Virtuaalimaailmassa yritämme tehdä tämän mahdolliseksi, kertoo OPn henkilöasiakkaiden vakuutusliiketoiminnan johtaja Hanna Hartikainen.

Virtuaalitodellisuuskiertueen tarkoituksena on tarjota elämyksiä, mutta myös haastaa suomalaisia pohtimaan suhdettaan liikenteeseen ja kanssakulkijoihin. Erityisesti OP haluaa lisätä suvaitsevaisuutta liikenteessä.

– Kun aikuinen voi katsoa edes hetken liikennettä lapsen näkökulmasta, uskomme sillä olevan vaikutuksia myös tosielämän liikennekäyttäytymiseen, pohtii Hartikainen.

Virtuaalitodellisuus on aiemmin pelimaailmasta tuttua tekniikkaa, jonka suomia etuja on vihdoin alettu ymmärtää myös peliteollisuuden ulkopuolella. VR (virtual reality) on erityisen hyvä keino korostaa empatiaa ja pakottaa kokija toisen asemaan.

OPn kiertueella halukkaat pääsevät heittäytymään virtuaalitodellisuuteen VR-lasien ja –kuulokkeiden kanssa. Kokemus on avoin yli 12-vuotiaille. Kiertue starttaa maaliskuussa pääkaupunkiseudulta ja etenee vuoden kuluessa kymmenille paikkakunnille ympäri Suomen. Kiertueaikataulun löydät osoitteesta uusi.op.fi/liikenneteko

#OPliikenneteko –kiertue on osa Vuosisadan Liikenneteko –hanketta, jonka tarkoituksena on saada suomalaisen pohtimaan omaa käyttäytymistään liikenteessä.

Tuoreimmat
Mitä sitten, vaikka robotit veisivätkin työmme?
On paljon asioita, joissa ihmiset ovat parempia kuin robotit ja tulevat olemaan jatkossakin. Katoavien työpaikkojen harmittelun sijaan olisikin hyvä keskittyä pohtimaan, miten saadaan uusia töitä...
Anna äänesi kuulua OP Turun Seudussa!
OP Turun Seudun omistaja-asiakkaille on tarjolla tänä syksynä monia vaikuttamisen paikkoja. Saat äänesi kuuluville edustajiston vaaleissa sekä omistaja-asiakasyhteisössä.
Omistaja-asiakas, vaikuta OP Turun Seudun joulun lahjoitusteemaan!
Liity mukaan omistaja-asiakasyhteisöön ja jaa hyvää mieltä kanssamme.
Turun Pohjola Sairaala harjakorkeuteen
Helsingintien varteen kohoava Turun Pohjola Sairaala valmistautuu avaamaan ovensa keväällä 2018.