Sattuuko perjantaina 13. päivä enemmän vahinkoja kuin muulloin? Kävimme läpi vahinkotilastot

Perjantai 13. päivä tunnetaan epäonnisten sattumusten ja tapaturmien päivänä. Mutta onko myytissä perää? OP Vakuutuksen analyytikko Samuli Savolainen tutki asiaa tilastojen valossa.

– Tutkin henkilöasiakkaillemme sattuneita vahinkoja viimeiseltä kolmelta vuodelta. Mukana ovat omaisuusvahingot, liikenteessä sattuneet vahingot ja henkilöille sattuneet vahingot eli sairastumiset tai tapaturmat, kertoo Savolainen.

Perjantai 13. päivänä sattuu enemmän liikennevahinkoja, mutta esinevahinkoja vähemmän kuin yleensä

Samuli Savolaisen tarkastelemaan ajanjaksoon osui kuusi perjantai 13. päivää. Tästä taulukosta selviää, kuinka paljon vahinkoja on keskimäärin sattunut kaikkina viikonpäivinä, tavallisina perjantaipäivinä ja perjantai 13. päivinä:

Tämän pienen otannan perusteella näyttää siltä, että liikenteessä sattuu ja tapahtuu perjantai 13. päivänä enemmän kuin tavallisena päivänä - tai ainakin viime vuosina on näin ollut. Perjantai on liikenteessä muutenkin tapaturma-alttiimpi päivä muihin viikonpäiviin verrattuna.

Toisaalta omaisuusvahinkoja sattuu perjantai 13. päivänä jonkin verran vähemmän kuin muina päivinä. Mistähän tämä voisi johtua, Samuli Savolainen?

– Hyvä kysymys! Omaisuusvahingoista suurin osa on esinevahinkoja, kuten kännykän tai silmälasien hajoamisia. Ehkäpä ihmiset varovat läikyttämästä kahvejaan tai tiputtamasta kännyköitään, kun he tietävät että on perjantai 13. päivä. Saman varovaisuuden soisin ulottuvan myös liikennekäyttäytymisen puolelle.

Kiire yleisin syy tapaturmille

Perjantaina 13.10. vietetään Tapaturmapäivää. Sen tarkoitus on kiinnittää suomalaisten huomio kiireeseen ja sen aiheuttamiin tapaturmiin. Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona tapaturmaa. Monen taustalla vaikuttaa kiire.

Lue myös: Suomalaiset kaatuvat, törmäilevät ja putoavat – Tässä ovat yleisimmät tapaturmat

Tuoreimmat
Rahala-blogi – Hyvä sijoittaja muistaa myös tuhlailla
Rahala-blogi – Hyvä sijoittaja muistaa myös tuhlailla
Jokaisen sijoittajan on hyvä muistaa tuhlaamisen jalo taito. Rahaa pitää osata käyttää myös tyhmästi, sillä se on elämää.
Nuku kuin olympiaurheilija – univalmentaja kertoo miten
Nuku kuin olympiaurheilija – univalmentaja kertoo miten
Valvotko stressin vuoksi herkästi? Kysyimme olympiaurheilijoiden univalmennusta tekevältä lääkäriltä, miten omaa untaan voi parantaa.
“Hyvää päivää, tarvitsisimme 1,2 autoa!” - olisiko OP Kausiautosta lapsiperheen kakkoskulkineeksi?
“Hyvää päivää, tarvitsisimme 1,2 autoa!” - olisiko OP Kausiautosta lapsiperheen kakkoskulkineeksi?
Meitä on kaksi aikuista ja kolme lasta. Ja yksi auto. Ajoittain tuntuu, että tarvitsisimme toisen menopelin. Emme silti missään tapauksessa halua toista autoa.
Osakkeiden osto – ennen vai jälkeen tulosjulkistuksen?
Osakkeiden osto – ennen vai jälkeen tulosjulkistuksen?
Osakkeiden osto oikeaan aikaan on haasteellista ammattilaisellekin, saati piensijoittajalle. Näillä muutamilla nyrkkisäännöillä voit välttää selkeimmät virheet.

OP sosiaalisessa mediassa