Viitasammakko ja 8 muuta eläintä, joilla on enemmän vaikutusvaltaa kuin sinulla

Pikkueläin voi estää talon rakentamisen tai kaupungin laajentumisen. Nämä kaverit ovat mestariviivyttäjiä.

Tummaverkkoperhonen (Melitaea Diamina)

Tummaverkkoperhonen

Tummaverkkoperhonen on hyvä esimerkki siitä, että herkkä ja kaunis olento ei ole mikään nössö. Tampereen Tarastenjärvelle suunniteltiin jäte- ja energia-alan teollisuusaluetta, jonka suunnittelu ja kaavoitus keskeytettiin, koska tummaverkkoperhonen. Eikä siinä vielä kaikki: Tampereen kaupunki kunnosti perhosen elinalueeet. Harva ihminen saa kokonaista kaupunkia urakoitsijakseen. Like a boss!

Vesisiippa (Myotis Daubentonii)

Vesisiippa

Eläin, joka viettää suuren osan elämästään pää alaspäin, panee mielellään kaiken muunkin ylösalaisin. Joensuun Ilosaaren remontti meni monta kertaa uusiksi vesisiippa-lepakon ruokailu-, lisääntymis- ja talvehtimisaikataulujen vuoksi. Tapahtumista alkunsa saanut pohjoiskarjalainen sanonta kuuluu: “vesisiippa sikisi vissisti”.

Ruisrääkkä, kehrääjä, pyy

Moni ei ehkä tiedä, että Helsinki voisi olla nykyistä laajemmalle levittäytynyt kaupunki. Itälaajenemista on menestyksekkäästi jarruttanut muutama vaikutusvaltainen lintulaji: ruisrääkkä, kehrääjä ja pyy, jotka ovat omineet Östersundomin alueen ja vastustavat pientaloalueen rakentamista. Huhun mukaan tämä kolmikko on aiheuttanut myös länsimetron viivästyksen.

Viitasammakko (Rana Arvalis)

Viitasammakko

Espoon Siikajärven vastaanottokeskuksen jätevedenpuhdistamo uhkasi viime vuonna uhanalaisen viitasammakon elinoloja. Tai se on ainakin virallinen selitys. Todellisuudessa uskotaan, että viitasammakoiden keskuudessa esiintyy niin kutsuttua NIMBY-ilmiötä (not in my backyard; ei minun takapihallani).

Hienouurresulkukotilo

Kotiloista, noista puutarhan limaisista tuholaisista, halutaan yleensä päästä eroon, mutta toisin on harvinaisen hienouurresulkukotilon laita. Jyväskylässä niillä on jopa oma asuinalue, jonka säilyttämiseksi kadunrakennussuunnitelmia ja asemakaavaa muutettiin 80-luvulla. Ehdotamme, että seuraavaksi omat elinalueensa saavat hyttynen ja punkki. Niiden ulkopuolelle ei tarvitse sitten tulla.

Liito-orava (Pteromys Volans)

Liito-orava

Liito-orava on vuosien varrella tehnyt niin kuin moni suomalainen: siirtynyt periferiasta kaupunkeihin. Kuopiossa tämä jyrsijä on vuosien varrella viivyttänyt toistakymmentä eri kaavoitusprojektia. Mikäli suojeltu pikkueläin jatkaa tulevaisuudessakin suomalaisten jalanjäljissä, seuraava askel ovat eläkepäivät Espanjan aurinkorannikolla.

Pohjanlepakko

Lepakot ovat tarkkoja lemmiskelypaikoistaan. Kaarinassa sijaitsee omakotitalo, joka on pohjanlepakoiden rakkauden pesä. Paikka on kaavoitettu kerrostaloille, mutta lepakoiden suojelemiseksi päätettiin, ettei taloa pureta. Rakkaus voittaa!

Asuntomessut Mikkelissä 14.7.–13.8.2017

Tuoreimmat
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizzan matka pörssiin oli opettavainen - taustalla oikein aistitut trendit ja toimiva strategia
Kotipizza oli ensimmäinen laadukkaan pikaruuan eli fast casual -alan yritys, joka listautui Helsingin pörssiin. Toimitusjohtaja ja pankin edustaja kertovat, miten listautumisprosessi sujui.
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Yhteisöllisyydessä on voimaa
Finanssiala on ollut viime ajat voimakkaan muutoksen kourissa. Digitalisaatio, lisääntynyt sääntely ja uudet palveluntarjoajat ovat muuttaneet toimialaa voimakkaasti. Useiden asiantuntija-arvioiden...
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi Eurooppaan? 5 kohdetta, joihin pääset vielä kohtuuhinnalla
Jos haluat haistella pääsiäisenä kevättuulia jossain muualla kuin kotimaassa, kannattaa toimia nopeasti. Näihin kohteisiin saat vielä kohtuuhintaiset lennot ja majoituksen kuumimpaan sesonkiaikaan.
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Keväistä säätä nähdään vilaus – muuten kylmä keli jatkuu
Vielä voi nauttia lumisista päivistä, sillä pakkanen paukkuu yhä lähipäivinä.

OP sosiaalisessa mediassa