Hyvää kansainvälistä palvelumuotoilupäivää!

Tänään 1.6. vietetään kansainvälistä palvelumuotoilupäivää. Palvelumuotoilu on asiana osalle jo hyvinkin tuttu, toisaalta aina löytyy iso joukko ihmisiä jotka eivät ole itse termiin törmänneet. Ja viime kädessä termeillä ei niin olekaan väliä, enemmän kyse kuitenkin on ihmislähtöisestä tavasta lähestyä asioita.

Palvelumuotoilussa ajatuksena on kehittää tuotteita ja palveluita yhdessä asiakkaiden ja muiden käyttäjien kanssa, muotoilun menetelmiä hyödyntäen. Käytännössä tämä tarkoittaa monenlaisia haastatteluita, työpajoja, design sprintejä ja yhteiskehittämissesioita. Muotoilutekemiseen liittyy myös aikainen kokeilu ja iteratiivinen eteneminen, eli kysytään mahdollisimman nopeasti mahdollisen käyttäjän ajatuksia palvelusta ja viilataan sitä jälleen eteenpäin kohti parempaa lopputulosta.

Asiakkaiden osallistaminen kehittämiseen ei ole aina ollut itsestäänselvyys. Maailma ja kulutustottumukset ovat kuitenkin vuosien saatossa muuttuneet ja jokainen palveluyritys on nyt tilanteessa, jossa tulee kohdata todellisuus ja myöntää, että asiakaskokemuksesta on tullut tärkein kilpailutekijä. Asiakaskokemuksessa ei enää edes kilpailla oman toimialan sisällä, vaan joka päivä odotuksemme hyvästä asiakaskokemuksesta kovenevat, kun uusia ja helppokäyttöisiä palveluita ilmestyy markkinoille. Viime kädessä palvelun tulee kuitenkin ratkaista jokin todellinen ongelma, mutta ilman erinomaista asiakaskokemusta oikeankaan ongelman ratkaiseminen ei aina riitä.

Viime vuonna me OPlla osallistimme ainakin pari tuhatta asiakasta palvelukehitykseemme. Sitä, onko luku suuri vai pieni, on vaikea arvioida. Se on paljon enemmän, mitä menneinä vuosina, mutta meidän asiakasmääriin suhteutettuna vielä ehkä hieman pientä. Suunta on kuitenkin oikea ja projekti projektilta asiakkaiden ja muiden käyttäjien osallistaminen tapahtuu automaattisemmin.

Jos mieleesi tulee jotain kysyttävää tai kommentoitavaa, kirjoita tähän tai jatketaan keskustelua Twitterissä!

Terkuin,

@harrimatias

P.S Kiitos Mari Laukkaselle muotoilupäivän kuvista

Tuoreimmat
OP Helsinki järjestää digiopastusta ikäihmisille
OP Helsinki järjestää digiopastusta ikäihmisille
Viime vuonna OP-ryhmän pankit järjestivät yhteensä 400 avointa digiopastustilaisuutta.
”Kannatan ajamista oikean tarpeen mukaan” – Esa Salin voitti OP Kausiauton vuodeksi ja tykästyi hybridiautoon
”Kannatan ajamista oikean tarpeen mukaan” – Esa Salin voitti OP Kausiauton vuodeksi ja tykästyi hybridiautoon
Osuuspankkien edustajiston vaaleissa äänestäneiden kesken arvottiin hybridiauto vuodeksi käyttöön. OP Kausiauto toimitti Volkswagen Passat Variant GTE:n palkinnon onnekkaalle voittajalle, OP...
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Puukauppa käy vilkkaasti – jopa ennätystahtiin
Tänä vuonna puukaupalle on erinomaiset edellytykset ja odotettavissa on jälleen uusi hakkuuennätys. Näin metsätalouden edustajat kommentoivat puumarkkinaa.
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Juhannus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin – ”Kesällä miehet ovat elämyshakuisempia ja naiset tekevät enemmän heräteostoksia”
Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuluttavat juhannuksena eniten rahaa tarjoiluihin ja ruoanlaittoon. Tutut keskikesän juhlaperinteet elävät edelleen, mutta juhannushäiden sijaan nuoret suuntaavat...

OP sosiaalisessa mediassa