Sijoittaminen automatisoituu – rahastovinkit antaakin jatkossa Facebook-botti?

OP oli mukana tämän vuoden Ultrahackissa Future Finance –haasteellaan, jossa etsittiin millenniaaleille uusia luovia tapoja säästämiseen ja sijoittamiseen erityisesti sähköisinä palveluina. Kilpailutöiden perusteella tulevaisuuden sijoittaminen ja säästäminen tapahtuu hyvin eri tavalla kuin nykyään.

Ultrahack on vuosittain järjestettävä hackathon-tapahtumien sarja, joka huipentuu Ultrahack-finaaliin. Tapahtuma kokoaa koodarit ja suunnittelijat ratkomaan eri yritysten asettamia haasteita, joiden ratkaisemisesta palkitaan usein mittavasti. Tapahtumassa syntyvät ”hackit” ovat harvoin valmiita tuotteita, vaan enemmänkin ideoita miten eri teknologioita voidaan käyttää uusien palveluiden rakentamiseen. Tänä vuonna tapahtumassa oli kuusi haastetta ja lisäksi Open Hackathon. OPn Future Finance -haasteeseen vastasi lopulta kymmenen valikoitua tiimiä, joiden jäsenet kuuluivat suurelta osin itsekin haasteen kohderyhmään – eli he kehittivät palveluita myös omaan tarpeeseensa.

Ultrahack Future Finance -haasteen esittely,

Ultrahack Future Finance -haasteen esittely,

Hackathoniin osallistuvien kehittäjien käytössä olivat OP Developerin avoimet rajapinnat sekä Corda, jonka avulla voidaan rakentaa lohkoketju eli blockchain –teknologiaan perustuvia hajautettuja sovelluksia. Rajapintojen avulla kehittäjät pystyivät simuloimaan OPn tilitietoja sekä maksamisen ja sijoittamisen palveluita. Lähes kaikki tiimit myös hyödynsivät näitä rajapintoja onnistuneesti.

Voitto sijoitusvinkkejä antavalle chatbotille

Kolmipäiväisen puristuksen päätteeksi OPn Future Finance -hackathonin voitti valkovenäläis-portugalilainen Tap2pay -tiimi Investigo -konseptillaan. Investigo on Facebook Messengerissä toimiva chatbot, joka ohjaa käyttäjää rahastosijoittamisen aloittamisessa. Chatbot on ”keskusteleva tietokoneohjelma”, jonka keskustelu käyttäjän kanssa voi perustua hyvin yksinkertaiseen avainsanojen tunnistamiseen tai sitten monimutkaisempaan kielelliseen analyysiin. Chatbot palvelee vuorokauden ympäri ja pystyy hyvin ”opetettuna” auttamaan monipuolisesti erilaisissa ongelmatilanteissa.

Investigon ideana oli siis keskustella automatisoidusti asiakkaan kanssa ja hakea sitten OPn rajapintojen kautta keskustelun perusteella asiakkaalle sopivia ehdotuksia säästämisen ja sijoittamisen ratkaisuista.

Tap2pay –tiimin ratkaisu oli varsin ajankohtainen, sillä chatbotit tekevät tällä hetkellä vahvasti tuloaan maksamiseen ja asiakaspalveluun. OP on tuonut aiemmin Kotipizzan kanssa yhteistyössä markkinoille Kotibotin, jonka avulla voi tilata itselleen Kotipizzaa Facebook Messengerin kautta. Lokakuussa OP toi myös Nenäpäivä-lahjoitusten keräämistä varten oman Nenäbotin, joka oli lajissaan Euroopan ensimmäinen lahjoitusbotti.

Voittajille jaossa 10 000 euroa

Tap2payn tiimi vakuutti tuomariston lyhyessä ajassa toteuttamallaan toimivalla sovelluksella, jonka uskottiin tavoittavan kohderyhmänsä oikeassa ympäristössä ja oikealla tavalla. Tiimi palkittiin suorituksesta 7000 euron palkkiolla.

Future Finance –haasteen toiselle sijalle tuli Corda-teknologialla lainaamispalvelualustan toteuttanut cRent ja kolmannelle sijalle automatisoidun rahastosijoitusratkaisun toteuttanut Autosave. Kunniamaininnan sai Wealth Sense / GGStash, jonka konseptissa yhdistettiin säästötilin mahdollistama korko peleissä hyödynnettäväksi virtuaalivaluutaksi.

OP osallistuu Slushiin 30.11.–1.12.2017. OPn standilla voi tutustua lukuisiin OPn uusiin palveluihin, kuten OP Kulku, OP Kevytyrittäjä ja OP Developer sekä keskustella mahdollisuuksista mitä OP tarjoaa kehittäjille.

Tuoreimmat
Tiedon Ari Järvelä: "Tekoäly muuttaa elämäämme rajusti – tuottavuusloikka parantaa kaikkien hyvinvointia"
Tiedon Ari Järvelä: "Tekoäly muuttaa elämäämme rajusti – tuottavuusloikka parantaa kaikkien hyvinvointia"
Tiedon datakeskeisten liiketoimintojen johtaja toivoo, että Suomessa otettaisiin tekoälyn sovelluksissa kiinni maailman kärkimaita.
Pelastakaa pitkäaikaissijoittaja
Pelastakaa pitkäaikaissijoittaja
Sijoittamisesta on tullut jokamiehen ja -naisen oikeus, ja hyvä niin. Viime vuosina erilaiset sijoitusblogit ja vaurastumisen tarinat ovat rohkaisseet ihmisiä ajattelemaan sijoittamista.
Urheiluakatemiasta kohti maailman kärkeä
Urheiluakatemiasta kohti maailman kärkeä
Heidi Nikkinen tähtää kohti maailman huippua niin ampuma- kuin maastohiihdossakin. Urheiluakatemia mahdollistaa lähes ammattimaisen harjoittelun.
Kesätyö 60 nuorelle OP Länsi-Uusimaan piikkiin
Kesätyö 60 nuorelle OP Länsi-Uusimaan piikkiin
Pankin kesätyöpaikkalahjoitukset saavat jatkoa

OP sosiaalisessa mediassa