Tässä ovat joulun hittilahjat: osta ennen kuin ne viedään käsistä

Tänä vuonna joulupakettiin kääritään paljon Suomi 100 -teemaisia lahjoja. Myös perinteiset pelikonsolit, pyyhkeet ja partakoneet pitävät pintansa. Lautapelit, lakanat ja Littlest Pet Shopit ovat nekin yhä suosittuja. Jos mielessä on jokin tietty lahja, se kannattaa hankkia ajoissa, sillä sometrendit voivat nostaa yksittäisen tuotteen kysynnän hetkessä taivaisiin.

Jouluun on enää kuusi viikkoa. Sitä ennen pitäisi niin lapsille, vanhemmille, sukulaisille, tarhantädeille, opettajille, työkavereille ja kaikille kummin kaimoille keksiä joululahjat.

Lelujen osalta toivelistojen kärkipäätä pitävät pehmolelut. Uusimpia leluhittejä ovat Hatchimals- ja Incubabies-lemmikit sekä Littlest Pet Shop Blind Bags Pets. Klassiset lautapelit kuten Afrikan tähti, Stiga-jääkiekkopeli ja toki televisiosta sekä elokuvista tutut Frozen, Ryhmä Hau, Palomies Sami ja Cars 3 -lelut.

Kodintekstiileissä lakanoita ja pyyhkeitä hankitaan ahkerasti pukinkonttiin. Lasten pussilakanoissa toistuvat aiemmilta vuosilta tutut Minions, Cars ja Frozen.

Maljakoista ja vaaseista toivelistan kärkipäähän nousee esimerkiksi Suomi 100 -teemainen Aalto-maljakko.

Kokosimme yhteen lasten ja aikuisten joulun lahjasuosikit.

1. Fur Real Buzz ‐interaktiivinen tiikeri

Interaktiiviset lelut olivat kovassa huudossa jo viime jouluna. Nyt interaktiivisuus monipuolistuu ja suosio on yhä kasvussa. Intervaktiivinen tiikeri reagoi leikkijän liikkeisiin muun muassa päässä, kuonossa ja selässä sijaitsevien sensoreiden avulla. Näin se pystyy liikkumaan ja vastaamaan leikkijän rapsutuksiin ja halauksiin. Tiikeri myös tunnistaa ääniä, eli jos lelulle murisee, se karjuu takaisin. Tiikerin lisäksi pinnalla ovat muun muassa Zoomerin interaktiiviset eläin- ja robottilelut.

2. Stiga Snow Rocket -lumisurffilauta

Stigan tuotteet ovat kestosuosikkeja vuodesta toiseen, eikä niiden suosio riipu alkutalven lumioloista. Perinteisten rattikelkkojen oheen tämän vuoden suosikiksi uumoillaan Snow Rocket -lumisurffilautaa, mutta haastajana väijyy myös Stiga Snowrider -lumipotkulauta. Aiempina vuosina Stigan tuotteita ei aina ole saanut kaupoista jouluun asti, joten niiden hankintaa ei kannata jättää aatonaattoon.

3. Ryhmä Hau -kylpytakit

Vaikka pehmeät paketit eivät aina ole lasten ykkössuosikkeja, Ryhmä Hau on eri asia. Se oli hitti viime jouluna, ja tänäkin vuonna Ryhmä Hau -tuotteet ovat viety käsistä. Joulun yöasuista jotkut koot myydään loppuun ennen aattoa, ja samaan voi olla hyvä varautua myös kylpytakkien kohdalla. Ryhmä Haun lisäksi suosittuja ovat edelleen myös esimerkiksi Minions, Cars sekä Frozen- ja Star Wars -teemaiset pyjamat ja muut tekstiilit.

4. Mauri Kunnas: Koiramäen Suomen historia (Otava)

Suomen historiasta 1500-luvulta 1800-luvulle kertova kuvakirja oli tänä syksynä Helsingin kirjamessujen myydyin teos. Joulupakettiin päätyy myös Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu, Vilttitossu ja jouluvintiö -teosta sekä Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvakirjaa, joka liittyy samannimiseen, marraskuussa ensi-iltansa saavaan leffaan. Samoilta tekijöiltä suosikiksi on helppo veikata Risto Räppääjän laulukirjaa sekä Risto Räppääjä kauhan varressa -kokkauskirjaa.

5. Nystyrähierontapallot

Hyvinvointi on vahva trendi joululahjoissa ja nyt pinnalla on kehonhuolto, kun tietoisuus lihashuollon merkityksestä kasvaa. Tänä vuonna foam-rullien rinnalle ovat nousseet hieronta- ja triggerpallot sekä erilaiset teipit. Ihmiset satsaavat nyt myös kodin harrastusmahdollisuuksiin, ja hankintalistalla on esimerkiksi kuntoilurenkaita ja puolapuita.

6. Chromecast ja Chromecast Ultra -mediatoistimet

Kun suoratoistopalvelut, kuten Netflix, HBO, Ruutu, Katsomo ja Yle Areena, ovat yhä suurempi osa televisionkatselua, ja musiikkiakin on kätevintä kuunnella Spotifysta, välineiden on oltava kunnossa. Chromecast on Googlen suoratoistolaite, joka yhdistetään television HDMI-porttiin. Sen avulla älypuhelimesta tai tabletista voi lähettää televisioruutuun vaikkapa elokuvia tai pelejä. Ultra-mallissa etuna on nopeampi lataus ja korkeampi resoluutio. Bluetooth-kuulokkeet ja -kaiuttimet ovat myös tämän joulun trendilahjoja.

7. Arabian Suomi 100 -juhlamukit

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna Suomi 100 -tuotteet ovat takuuvarmoja hittituotteita. Arabia toi alkuvuonna markkinoille kymmenen mukia, joissa on juhlavuoden pohjaleima. Niiden koristelu kuvastaa itsenäisyyden vuosikymmeniä. Mukana ovat muun muassa vanhat tutut Myrna, Pastoraali ja Esteri. Muutkin keraamiset astiat, kuten muumimukit ovat suosittuja. Viime vuonna tuotannosta poistuneet Tsaikka-lasit ovat myös tehneet paluun kovan kysynnän seurauksena, minkä vuoksi niille povataan menestystä.

8. Ilkka Remes: Vapauden risti (WSOY)

Dekkareita myydään aina, ja Ilkka Remeksen Vapauden risti sekä Dan Brownin Alku ovat tämän joulun varmoja valintoja. Loppuvuoden menestyskirjoja ovat lisäksi muun muassa Gösta Sundqvistin, Jere Karalahden sekä Hectorin elämäkerrat. Tietokirjoista menekkiä on muun muassa Esko Valtaojan teoksella Kohti ikuisuutta, Hanna Nikkasen työryhmineen kirjoittamalla Hyvän sään aikana -ilmastonmuutoskirjalla sekä menneisyyteen keskittyvillä teoksilla, kuten Ilari Aallon ja Elina Helkalan kirjalla Matka muinaiseen Suomeen.

Lähteet: Verkkokauppa.com, SOK, Kesko ja Akateeminen kirjakauppa.

OP sosiaalisessa mediassa